Amikor a nő a magasabb

Szerző: Flo

Az elfogadás korát éljük, számos eddig dogmatikusnak vélt, íratlan szabály dől meg konstans. Ám még mindig akadnak olyan beidegződések, melyeknek nem kellene szükségszerűen zavaró tényezőknek lenniük. Ismerős az érzés, amikor a nyári melegben éppen készülnél álomba szenderülni, és egyszer csak meghallasz egy szúnyogot, ami lágyan duruzsolja irritáló, vérszívó dalát? Na, sok férfinek épp ilyen kellemetlen az újra meg újra visszatérő érzés, amikor egy nála magasabb nő mellé sodorja az élet – pláne ha ezt szóvá is teszik neki.

Egy férfi életében, főleg a fiatal éveiben, a magasság mint a férfiasság fokmérője igencsak számottevő tényező. A kamaszfiúk alig várják, hogy elkezdjenek nőni, utolérjék, sőt lehagyják saját apjukat testmagasságban. Ráadásul ez az időszak pont egybeesik az egyébként sem mindig könnyű középiskolás évekkel, így aztán

sok ifjú ráparázik arra, mi lesz, ha ő marad a legkisebb ember az osztályban.

Ha a többiek ezért még piszkálják is, előfordulhat, hogy egész életében érezni fogja, probléma van a magasságával – hiába nőtt időközben átlagosra.

Ugyanígy nehezen emésztik meg egyesek, ha a kiszemelt nő magasabb náluk. Olykor még a jól működő kapcsolatokban is feszültségforrásként jelentkezik a nő javára fennálló magasságkülönbség. Szóval ez is egy olyan tabu, ami még mindig nem dőlt meg teljesen, pedig nyilvánvaló, hogy egy kapcsolat minősége (hacsak nem gyártanak külön problémát belőle) teljesen független a testmagasságtól. A D’Marge remek összeállítást közölt arról, mi a teendő, ha választottad a fejed fölé nőtt, és ez a tény akarva, akaratlanul nem hagy nyugodni.

#1 Don’t para

Wayne Gretzky NHL Hall of Fame-tag, világklasszis  jégkorongos mondta azt, hogy

a lövések 100%-át el fogod hibázni, ha el sem ütöd őket.

Ne vedd készpénznek, hogy a csajokat csak olyan férfiak érdeklik, akik magasabbak náluk. Aki azért nem közeledik egy lány felé, mert az magasabb nála, az pusztán egy idióta indokkal hagyja nyerni saját önbizalomhiányát. Irreleváns centikről beszélgetni, amennyiben megvannak azok az egyéb faktorok, amelyekre egy boldog párkapcsolathoz szükség van.

Ha pedig a kiszemelted azért utasít vissza, mert vertikálisan nem felelsz meg az ő magas elvárásainak, akkor szívből gratulálok, elhajoltál a golyók elől, és sikeresen megúsztál egy sekélyes partnert.

#2 Tudd, hogy király vagy

A mental gaming nagyon fontos. Az önbizalom egyébként is vitális, az alacsonyabb férfiaknál meg pláne. Jusson eszedbe:

ahogyan magadat látod, úgy látnak mások is.

Ha úgy állítod be, hogy a magasságod leküzdhetetlen akadály számodra, akkor a nő is annak fogja érezni. Ellenben ha egy NBA játékos határozottságával viseled azt, ami megadatott, akkor a stabil magabiztosságodban senki nem bizonytalaníthat el.

Az, hogy miként viszonyulsz egy magasabb partnerhez, sokat elárul a személyiségedről is. Vannak alapvető értékek, amiket a férfiak magukénak gondolnak, az évszázad nagy munkája lesz véleményem szerint, hogy ezekről a közgondolkodást megváltoztassuk. Azzal a férfival, aki el tud fogadni egy magasabb nőt, valószínűleg más területeken is könnyebb lesz az élet, mert kevésbé fogja azt dominanciaharcként megélni, így sokkal inkább értékelni tudja a partnere értékeit, ambícióit, intelligenciáját, tehetségét vagy szépségét. Senki sem attól válik naggyá, hogy másokat nyom el, kisebbítve őket.

#3 Ne hozd fel

Danny DeVito szerelmére, minek háborgatni az alvó oroszlánt, minek viccet vagy megjegyzést mondani bárki magasságára? Sokan beleszaladnak ebbe a késbe, mindenki elvérzik rajta, nincs rá szükség, don’t do it. Az a gyönyörű teremtés

egyáltalán nem vágyik arra, hogy „zsiráfgondozó” legyen a beceneve Messengeren,

azt akarja, hogy méltósággal kezeljék, mint egy embert. Ha nem jut eszedbe hirtelen semmi beszédtéma, ne a legszembetűnőbb tulajdonságát szemeld ki, és kezdj el róla beszélni, tiszteld annyira, hogy nem teszel megjegyzést. Mert lehet, hogy amennyire téged bánt az alacsony termeted, őt ugyanannyira a magassága.

#4 Ne legyél Tom Cruise

A színész annyira híresen alacsony, hogy a Family Guyban ennek még egy külön epizódot is szántak:

A jó öreg Cruise filmjeiben mindenféle eszközt használ, hogy magasabbnak tűnjön. Dobozokon áll, magasított cipőkben járkál, vagy egyszerűen a kamera perspektívája emeli őt följebb. Na ez az, amit te nem fogsz csinálni. Lehet, hogy egy filmsztárnál ezek a kis trükköcskék bejönnek, de a való életben csak kétségbeesett bénázások lennének.

Ugyanez igaz a túlkompenzálásra is. Senkinek nem fog tetszeni, ahogy a kocsikulcsot pörgeted, vagy bestiálisan sikeres karrieredről, illetve az elképesztő méretű lengőcsapszegedről zengesz ódákat. Mindenki érezni fogja, hogy eluralkodik rajtad a diszkomfortérzet, cserébe pedig egy jó nagy adag bizalmatlanságot kapsz majd.

#5 Játszd ki a Hart-kártyát

Hollywoodban azért vannak olyan zsebcirkálók is, akiktől tanulni lehet, ilyen példának okáért Kevin Hart. Most nézd meg. Ennek a srácnak olyan fellépése, kisugárzása van, mely kétszer akkora emberré teszi, mint amekkora fizikailag.

Ezt úgy oldja meg, hogy bármit, amit mások mondhatnának róla, azt ő kimondja előbb, és tud magán nevetni. Ezzel két dolgot is elér: egyrészt ő zsebeli be a poénért járó elismerést, másrészt előre hatástalanít minden piszkálódót.

https://www.youtube.com/watch?v=dNbnXxtrknE

Láttad a 8 mérföld című filmet Eminemmel? Ott az utolsó rapcsatában Rabbit az ellenfél saját fegyverét fordítja ellene, elsorolja mindazt, amivel bántani tudná, így az csak kukálkodni tud a színpadon. Ismerd magad, tudd az értékeid és a hibáid, akkor nem érhet meglepetés, bro.

#6 Fókuszálj az erősségeidre

Aligha a magasságod az egyetlen érdemleges tulajdonságod; ha mégis így van, akkor nagyobb dolgok miatt kell aggódnod, semmint hogy kit viszel haza szombat este. Helyezd a középpontba azokat az értékeidet, amiket érdemes megcsillogtatni, és hagyd, hogy az elbűvölő személyiséged tegye a dolgát. Beszélj az utazásaidról, a hobbijaidról, az érdekes karrieredről, arról, hogy mit szeretsz. Legyél vicces, udvarias, nagyvonalú. Legyél határozott, de ne legyél seggfej.

Olyan ember légy, akire férfi és nő egyaránt fel tud nézni mindenféle külső paramétertől függetlenül.

#7 Tudj bánni azzal, amid van

Nem vagy David Bowie, de még Demjén Rózsi sem, nem fogsz platformokat húzni, viszont megvannak a finom módjai annak, hogyan hozz ki magadból minél többet. Fontos a jó testtartás. Húzd ki magad, a vállaidat tedd kicsit hátrébb, a fejedet emeld meg. Rájátszhatsz a dologra egy fölfelé nyújtott frizurával, és vehetsz egy kicsit vastagabb talpú cipőt akár.

Óvakodj a buggyos ruháktól és a vízszintes csíkozástól, ezek még jobban összenyomnak. Ehelyett viselj slim fit elemeket, esetleg függőleges csíkozással, és igyekezz egyszerű színeket magadra kapni. Az egységesebb ruhakompozíció segít abban, hogy nyurgábbnak lássuk azt, ami előttünk van, míg például egy karakteres minta megtöri ezt a hatást.

#8 Bánj vele nőként

Lehet, hogy egy birkózómeccsre visz randizni, és a tévében is inkább átkapcsol a Real Liverpool-meccsre, de attól ő még mindig egy nő, és úgy is kell vele bánni. Sokan elfelejtik: attól, hogy egy csaj a „fiús” dolgokban is otthonosan mozog, még vágyhat klasszikus értelemben vett lányos dolgokra, jól esik neki, ha hozzábújsz, ha figyelmes vagy, ugyanúgy szereti a virágot, és fogyasztja el az édességet, mint bárki más.

Magas nők gyakran panaszkodnak arról, hogy nem érzik magukat nőiesnek a partnerük mellett, és hogy

az emberekben egy alapvető előítélet él velük szemben, miszerint magas nő=maszkulin nő.

Neked kell annak lenni, aki mindezek elől menedéket nyújt számára, neked kell lenned a férfinak, aki mellet ő nő lehet. Karold át, nyújts neki kezet, ha kiszáll az autóból, és bátorítsd arra, hogy nyugodtan vegyen fel magassarkút, ha akar. Vagyis erősítsd az önbizalmát.

#9 Legyél hálás azért, hogy ilyen

Megbeszéltük már, hogy a közgondolkodásba ivódott és acélsodronnyal leláncolt sztereotípiák és görcsös szabályszerűségek mennyire mélyen érinthetnek embereket. Magas, vékony, molett, albínó, egyik sem mer nyáron fölvenni egy bikinit a strandon. Persze szerencsére vannak, akiknek nincs gondjuk az önbecsüléssel, azonban ez nem jelenti azt, hogy nekik nincs szükségük az odaadásodra. Jó dolog kimondani, hogy valaki éppen a magassága miatt szexi, hogy ettől olyan gyönyörű, és ezért (is) akarsz vele lenni. Ha a magassága számodra hozzáad az ő dekorativitásához, nyugodtan közöld ezt, ne pusztán egy közömbös tulajdonságként tálald, amivel éppen semmi bajod. Miért ne lehetne ez is egyike azoknak a dolgoknak, amiket imádsz benne? Ahogy szereted a különös humorát vagy azt, amilyen rajongással öleli át a reggeli csésze kávét.

Ha azt is tudod benne szeretni, amit ő maga esetleg a legjobban utál magában, akkor nagyon jó úton jársz.

Itt van még jó kis kontent