Négy frizura 2018-ra

Szerző: Brooke

2017-ben két sláger hajtrendtől volt hangos a szépségvilág, ezek a bob és a long bob. A rövid frizura alapvetően egy praktikus viselet, nem kell túl sokat agyalni azon reggelente, hogy mit kezdjen vele az ember. És ott van még a középhosszú örök kedvenc lobonc, ami se nem túl rövid, se nem túl hosszú ahhoz, hogy mindenféle frizurát lehessen készíteni belőle. Nade mi várható jövőre?

 

A bob 2018-ban is divat lesz, visszajön a tömött frufru, de még a derékig érő frizuráról is cikkeznek mostanában. Ha már most azon gondolkozol, milyen hajtranszformációd legyen jövőre, mutatunk néhány király vágást celebekkel, meg minden.

Az InStyle nemrégiben összegyűjtött pár fazont, ami 2018-ban divat lesz. Ezen felbuzdulva, szakmai segítséggel és javaslatokkal kiegészítve készítettük el ezt a cikket.

#1 Bob és frufru

A bob iránt érzett tüzes szerelmünk azért is olyan vad, mert tulajdonképpen két-három hónap alatt klasszikus long bobbá lehet növeszteni. A bob és a lob között laikusként sokszor alig-alig látjuk a különbséget, kivéve, ha olyan extrémebb frizura készül belőle, mint például a Kerry Washingtonéhoz hasonló frufrus változat. A 40 éves színésznő az élő példa arra, milyen jól kooperál a bob és a frufru egymással.

A tömött (vagy teli) frufru az utóbbi években eltűnni látszott a hajdivat világából, 2018-ra azonban visszatér, csak hogy megmutassa, még mindig jól néz ki. Bár a frufru nem mindenkinek a legszerencsésebb viselet, mi azért erősen ajánljuk azoknak, akiknek magas a homloka. Egyetlen tippünk van smink terén a frufrus bobhoz: hangsúlyozd a szemedet! A frufru összenyomja az arcot, a szemeket, ezért érdemes olyan sminket készíteni (a hétköznapokban is), ami kiemeli a szemet, illetve optikailag nagyítja azt.

BoSa, a beautyFY fodrásza mondja: Ha igazán klasszikus frizurán gondolkozol, válaszd a bobot. Nemcsak könnyen kezelhető, de minden helyzetben meg is állja a helyét. Millió változata van, de mind a klasszikus női eleganciát sugározza. A frufru vágásának is megvannak a maga szabályai. A tömött verzió a szemöldök sarkától a másik szemöldök sarkáig kell hogy érjen, érdemes 0 fokban vágni, majd szárazon vertikális leválasztásokkal, minimális kiemeléssel puhítani. Így megmarad a tömött textúra.

 

#2 Shag újragondolva

2017 elején visszatért a shag frizura, és 2018-ban is megőrzi előkelő helyét az aktuális hajtrendek listáján. Jessica Biel hosszú haja lépcsőzetesen vágott, középen elválasztott laza frufruval. A finom, lépcsőzetes tincsek tökéletes keretet adnak az arcnak. A naturális megjelenés évek óta hódít, így nem meglepő az sem, hogy hajszínek tekintetében várhatóan a természetes árnyalatok mennek majd leginkább.

BoSa: Ennek a frizurának az a fő vonzereje, hogy nincs szabály arra vonatkozóan, hogyan is kell hordani. A vágás viszont már pontos tervezést igényel, cserébe tökéletesen lehet vele keretezni az arcot, volument és tartást lehet adni a frizurának. A fej tetején vágáskor derékszöget érdemes tartani az abszolút súlytalanság érdekében. A lényeg a nemtörődöm elegancia, olyan, mintha reggel így ébredne az ember, vagyis tökéletes választás ha nem szeretnél reggelente sok időt tölteni a fürdőben.

#3 Megnőtt pixie

A pixie hajvágásról már mi is írtunk korábban, ide kattintva találsz róla bővebb információt. Meglepő, hogy 2017-ben hány híresség döntött a rövid, kicsit fiús haj mellett – bár attól, hogy rövid, még nem feltétlen lesz fiús egy frizura. Beállt a rövid hajú celebek sorába Katie Holmes is, akinek nem elég, hogy borzasztóan jól áll ez a haj, de nem is öregíti, ami pedig időnként megesik egy ehhez hasonló váltásnál.

Kiemeli az arc formáját, optikailag nyújtja azt. Ha büszke vagy a sminktudásodra, mindenképp valami hasonló frizurát ajánlunk,

hiszen egy rövid haj mögé aligha tudod elbújtatni a mesterien sminkelt arcod.

BoSa: A pixie hajvágás még mindig nagyon divatos, legyen az hosszabb, akar bob fazonnal ötvözve vagy picit boyfriendes, abszolút rövid. Személy szerint szeretem a pixie-t egy laza, sok esetben kapcsolat nélküli, aszimmetrikus frufruval feldobni. Ez a trükk meg több lehetőséget ad a frizura variálására. Érdemes a felső részét 90 fokban vágni a súlytalanság érdekében, a hátsó részt pedig 45 fokban, enyhén bubisan hagyni.

#4 Cher-haj

Cher extra hosszú, minimum derékig érő lobonca örök klasszikusnak számít, ami időnként a slágerfrizurák között is visszaköszön. Bár a rövid haj praktikus, azért ne felejtsük el, hogy a hosszú verzióval jóval több mindent lehet kezdeni. Gondolok itt a copfra, a (jól kinéző) félcopfra, a fonásokra és még sok-sok különböző hajtrükkre, amivel feldobhatod a megjelenésed. Nem mondom, hogy rövid hajból nem készíthetők el változatos frizurák, de a lehetőségek elég korlátozottak.

Mindenesetre Kim Kardashian és Vanessa Hudgens már 2017-ben a hosszú haj mellett tették le a voksukat, szóval ők a legjobb bizonyíték arra, hogy a Cher-haj valóban trend, ugyanis ha hihetünk valakiknek ez ügyben, akkor azok biztosan a divatdiktátor celebkirálylányok.

BoSa: A hosszú haj soha nem lesz divatjamúlt. Ennél a fazonnál figyelni kell arra, hogy a frizura súlyos legyen, vagyis ezt is abszolút 0 fokban kell vágni. Nincs kiemelési szög, a haj természetes esését vesszük figyelembe, és ennek megfelelően alakítjuk, kizárólag tompa vágással.

Hajnövesztéssel kapcsolatban itt már írtunk, és nemrégiben tippeket is adtunk arra, mivel és hogyan gyorsítható fel a folyamat.

Itt van még jó kis kontent