A legfullosabb smart fashion szettek a hónapban

Szerző: Flo

Még nem késő nekiindulni a vásárlásnak akár mást, akár magadat szeretnéd meglepni valami minőségi szövettel az ünnepek alkalmából. Azt mondják, ez a szeretet ünnepe, és Szabó Péter-i magasságokba emelkedve kérdezem én: ki mást kellene jobban szeretned, mint saját magadat? (sarcasm – a szerk.) Éppen ezért tiszteld meg márványból kivésett idomaidat azzal, hogy olyan textilpáncélba öltözteted, amilyet igazán megérdemel. Lentebb olyan kampányok között böngészhetsz, melyeknek mindenképpen kijár a figyelem. Inspiráló fotósorozatok az elmúlt hónap smart fashion világából.

#1 Ralph Lauren in da winter

A Ralph Lauren (akár mint tervező, akár mint divatkonglomerátum) híres formális ruházatainak minőségéről, bár nem csak ezért szeretjük, a többi vonal is meglehetősen rendben van. A nagy múltú cég ezen a sorozaton Nathaniel Visser, Daan van der Deen és Zach Pricer modellekkel dolgozott együtt, akik egy adag mintás szmokingot, hozzá tartozó inget és egy téli klasszikusnak mondható „csúnyapulcsit” kaptak a tervezőktől. Ez egy köztudottan magas minőséget kínáló gigavállalat, így nyilván borsosabb árakat is kell otthagyni a ruháikért, de a megfelelő anyagoknak és a kiemelkedő szaktudásnak (meg a márka nevének…) ára van. (bővebben itt)

#2 Reserved

Erős lookbookkal támad a lengyel márka, amit ti követeltetek a hazai fast fashion kínálatról szóló összeállításunkba (a második részbe be is kerültek). Mindjárt itt vannak az ünnepek, de akiknek szívébe esetleg még nem költözött be a mézes-szegfűszeges miliő, azoknak a Reserved segít elkapni a fonalat Jon Kortajarena és Irina Shayk hathatós segítségével. A kék árnyalataiban pompázó öltöny és garbó tökéletesen adja az elegánsan vagány, mégis kellően formális küllemet(bővebben itt)

#3 Next generation

A Next kollekciójában az a nagyon szép, hogy nemcsak a globális látványvilágra figyelnek oda, és alkotnak belőle lenyűgözőt, hanem láthatóan még a legapróbb részletekkel is elszöszölnek, a nyakkendőkre is olyan hiperszenzitív szépérzékkel álmodják meg a mintát, ami csak kevesek sajátja. Valahol itt kezdődik az igazi minőség. (bővebben itt)

#4 Smart fashion x Boogie Nights

A Farah kampányát a 70-es évek és a nyugat-londoni életstílus ihlette, a stiláris orgia végül pár smart és athleisure elemeket sikeresen vegyítő, patent szettet eredményezett. A modellek Yassine Rahal és Michael Morgan voltak, és könnyen lehet, hogy a klasszikus poló alá applikált garbó kizárólag nekik áll jól, egy műteremben. Ha utcára veszed fel, arra azért légy tekintettel, hogy a többség nem egészen értené, hogy ez most tulajdonképpen egy statement. Viszont ha neked régi vágyad ez a kombó, hajrá, most már hivatalosan is lehet.  (bővebben itt)

 

#5 Tünde szemed mit lát

Nem feltétlenül ilyenkor jut eszedbe napszemüveget újítani, pedig lágyan simogató, retinaromboló napsugarakból azért télen is kijut bőven, egy remek okuláré pedig amellett, hogy hasznos, némi dopamint is felszabadít, főleg, ha mondjuk ajándékba kapod. Nézd meg Carolina Herrera téli kollekcióját, melyről bővebben itt olvashatsz, és írj a Jézuskának gyorsba’.

#6 Windsori zimankó

A magam részéről nagy kedvelője és művelője vagyok a kötött termékek zakóval való viselésének, ez ugyanis olyan párosítás, aminél kevés dolog lehet praktikusabb egy olyan arc számára, aki a réteges és a smart öltözködésre egyaránt igényt tart az év ezen szakában. A jó megjelenés nem kell, hogy együtt járjon a fagyással – jegyezzük ezt meg, és tanuljunk a Windsortól. (bővebben itt)

#7 Krokodil dandy

Dandynek lenni nem más, mint az a tudomány, hogy stílusos és egyedi vagy egyszerre, a hétköznapitól és a nevetségesen különctől egyenlő távolságra. Ha tudni szeretnéd, hogy néz ez ki a gyakorlatban, akkor jó helyen jársz, ugyanis a Jimmy Choo új cipőiben feszítő Roch Barbot szettjei parádésan adják vissza a stílus jellegzetességeit. (bővebben itt)

#8 Lauren

Ezzel a névvel indította útnak a korábban már említett Ralph Lauren kollekcióját. Garret Taber kapta magára a szetteket, és igazolta a mondást, miszerint a mosoly is öltöztet. Akár egy családi banzájra készülsz, akár egy irodai munkanapra, ezekkel a cuccokkal garantáltan nem lősz mellé. (bővebben itt)

#9 Ha létezik menő dolog…

… akkor printed ingben, bőrdzsekiben és fekete loaferben feszíteni az. Jó, belátom, hogy ez nem feltétlenül a legideálisabb öltözet téli időben, de ha taxival mégy, és nincs dress code, ezekben az Aldo göncökben te lehetsz az est császára (bővebben itt)

#10 Nézőkönyvtár

A végére pedig pár lookbook ohne rizsa:

Corneliani: (bővebben itt)

Selected: (bővebben itt) 

Garreth Neff a Glass magazinban (bővebben itt)

Cuccok: Balenciaga, Calvin Klein, Berrutti

Itt van még jó kis kontent