Sokféleképp erősek

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

Lehet megpróbálni a nők zsigeri szexuális igényeit megváltoztatni, de a saját testünket talán egy kicsit könnyebb. Egy Guardian cikkel vitázunk.

Mi is beszámoltunk a minap arról, hogy egy amerikai kutatás alátámasztotta, amit mindig is tudtunk:

az erős férfiakat a nők – legalábbis a félmezítelen testük alapján – általában vonzóbbnak gondolják.

Itt tudod elolvasni az anyagot, de sok újdonságot ne remélj tőle:

Az erős ember vonzóbb, mondta ki a legdebilebb kutatás

Az benne a pláne, amivel gyerekkora óta mindenki tisztában van: hogy az erős fiúk általában tetszenek a lányoknak. Csak immár számokkal meg statisztikákkal. Most úgy tűnik, ebből kérem botrány lesz megint, mert hát milyen dolog már ez, a rohadtéletbe.

Nem is bírta ki Peter Ormerod, hogy a Guardianban ne írjon erről egy sértődött publicisztikát, amiben véletlenül épp összefüggésbe hozza mindezt a paternalista világgal, meg odaveti, hogy male dominated society, az erős fizikumú férfiakra pedig kesernyés gúnnyal downtrodden, marginalised, overlooked alpha males-ként hivatkozik. Hehe, hülye izmosak. Ezt jól odatetted, te rétor. Cyrano már nem tud mit tanítani neked, hősöm.

Ad egy

Van viszont itt valami. Ez a teszt a fizikumról szólt, nem a szellemi összhangról. Nem volt benne IQ teszt, nem voltak hitelvi kérdések, közös zenehallgatás és diskurálás egy pohár bor fölött katartikus filmélményekről. Egyszerűen csak felsőtestekre mutattak rá, hogy akkor egytől tízig, kisasszony. Mégis mi másnak kellett volna ebből kijönnie? Mit kellett volna erre szegény nőknek mondaniuk? Hogy így ismeretlenül nekem a kövér tetszik szeksőli, meg egy kicsit a vékony, de az izmost azt mindenképpen dobjátok ki? Ha csak a hangja alapján kellene megmondanod, hogy melyik kocsit kéred ajándékba, gondolom te sem a csettegő pöfögésére szavaznál, hanem a V8-asra, amikor berobban. Aztán ha meglátod élőben, talán felülbírálod a döntésedet, mert elgondolkozol a fogyasztásán, belátod, hogy a hatodik kerületben azzal a seggel maximum a házfalon tudnál parkolni, meg rájössz, hogy az első gázra beledurrannál vele a sarki bódéba. A több szempont mérlegelése tesz minket emberré, és az erőt vonzónak tartani csak egyetlen faktor a sok közül. Hova a hiszti akkor, jó uram? Mondok jobbat: a fiúk is elvárták már T.J. Hookertől, hogy ha szembetalálja magát egy random gazfickóval, tudja már lepofozni ugyan. Ilyetén módon tehát a fiúknak is az jön be, ha valaki erős meg izmos, ezért szeretnének többnyire maguk is azok lenni. Ilyenkor most mi van?

Ad kettő

Meglepőt fogok mondani, de technikai eszközök egészen széles tárháza ad ma módot arra, hogy az ember a saját megjelenését formálja. Lehet gyúrni, példának okáért, bár kétségtelenül egy lábnap fárasztóbb, mint mérgelődve legépelni ötszázadszor, hogy minden izmos köcsög, és a nőket a fizikai erő puszta tévedésből izgatja csak, ami mögött a buta alfák évezredes elnyomása lapul. Meg vannak ők vezetve,

de az egyik ilyen cikk után biztosan felébrednek majd, és onnantól csak Peter Ormeroddal akarnak szexelni.

Érthető persze, hogy okos emberként ő azt szeretné, hogy a nők elsősorban az észt tartsák fontosnak, de ettől még ők nem az agyat látják meg először, amikor az ember belép a klubba. Mikor ezt megírtam, épp az ilyen arcok jöttek köpködni, hogy általánosítok; biztos szar lehet most nekik ugyanezt látni matekul. Másrészt az a sejtésem, hogy a Transformers kilencben ezek a személyek is szívesebben nézik Rosie O’Donnell helyett az aktuális topmodell altestét a lemenő napfényben a Camaro motorházán megpihenni, mégsem szégyellik magukat emiatt.

Út a boldogsághoz

Jó hír jön. A lehetőség ott áll mindenki előtt, hogy

a maga eszközeivel nyerje el az ellenkező nem rokonszenvét,

és ha nem is érzi magát erre fizikumában alkalmasnak, még mindig lehet gazdag vagy sikeres, lehet hűséges, szerető, lehet jó az ágyban, lehet biztonságot adó, vigyázó apa, vagy egyszerűen felruházhatja magát ellenállhatatlan intellektussal. Ahogy elismerjük, hogy Dawkins remek könyveket ír a darwinizmusról, valószínűleg Dawkins is belátja, hogy Dwayne Johnson állvonala viszont igen férfias. A világunk attól remek hely, hogy sokféleképp lehetünk királyok benne, de azt statisztika nélkül is tudom, mit nem szeretnek a nők: ha valaki állandóan mások erényei miatt fanyalog.

Itt van még jó kis kontent