7 trend a férfidivatban 2018-ra

Szerző: Flo

Bár még néha-néha elrontod, és 2017-et írsz, itt az idő átállítani az agyad, hisz a 2018-as év is szeretné megmutatni, mire képes. Sőt, ha igazán előrelátó gigerli vagy, már most elkezdheted tervezni a melegebb évszakok öltözeteit. De addig is elő a családtól karácsonyra kapott utalványokkal, mély sóhajtással fogadd el, hogy egyszerűen bármit teszel, ez a te éved lesz, és merülj alá 2018-as év legjobb smart fashion trendjeinek zsenge, ropogós frissességébe.

Íme pár irányvonal, amire érdemes lesz odafigyelni az új évben.

#1 Itt a piros, hol a piros

A pirosat nem lehet nem észrevenni. Persze nem mindenkinek áll jól, viszont mindenki tud magának találni olyan piros ruhadarabot vagy kiegészítőt, ami ennek ellenére hozzá tud tenni a megjelenéséhez. Azt például

tudtad, hogy a szmokingot hagyományosan piros zoknival kell viselni?

Már egy nadrág alól kivillanó cseresznyeszín is magára vonja a figyelmet, viszont nem annyira sarkalatos pontja az outfitnek, mint teszem azt egy pulóver. De legyen szó zakóról, nadrágról, pólóról vagy ingről, minden bizonnyal találsz majd olyan piros vagy pirosas, esetleg burgundi árnyalatú formulát, amit a saját ízlésedhez tudsz szelídíteni.

 

#2 Normcore in smart

A normcore az olyanok divatja, akik észrevették, hogy rajtuk kívül még él másik 7 milliárd ember ezen a bolygón. A lényege, hogy egyszerű színű, szabású, mintájú elemeket úgy veszel magadra, hogy

a személyiségedet ne maguk a ruhák fejezzék ki, hanem ahogy viseled őket.

Eredetileg egy antidivat-hullámnak indult az ellen tiltakozva, hogy gyakran olyasmit akarnak letolni a torkunkon, ami egyáltalán nem is néz ki jól, csak a szokásosnál nagyobb a cucc marketingbüdzséje. Persze mára ebből is egy mainstream dolog lett, de ez ne tántorítson el attól, hogy időnként használod ezt a látásmódot. Párosítgass smart cuccokat kedvedre, próbálkozz, és éld meg az érzéseidet.

#3 Beret

A beret, más néven svájci sapka várhatóan szintén tovább menetel az új évben is. Az alábbi összeállításban is ejtünk róla pár szót, ha még nem olvastad, mindenképp pótold.

Tudod: sál, sapka

#5 Szőrme

A valódi szőrme ma már egyre kevésbé vagyontárgy vagy státuszszimbólum. Melegítő funkciójára nemigen van már szükség, az állatvédelem erősödésével pedig úriember nem is igen vesz már magára sarki állatfajok szőrméjéből készült cuccokat. Az igényes műszőrme viszont igen jól tud kinézni, bár teljesen jogos a felvetés: hogy a viharba lehetne megoldani azt, hogy reggelente a metrón ne nézzenek benne se stricinek, se Kincskereső Kisködmönnek, se Macklemore-nak.

Nos, leginkább úgy, hogy jelzés értékűen használod, leginkább egy remek kabát vagy dzseki részeként.

#6 Bőrnadrág

A nők évtizedek óta bátran hordják, nem véletlenül; aki látott már csinos csajt bőrnadrágban, pontosan tudja, miért örül ennek mindenki. Amellett, hogy jól mutat, a téli hónapokban jól jön a hideg szél ellen. Erősen fűtött helyekhez még túl meleg is, ezért inkább kültéri tevékenységekhez válaszd. Bizonyára lesz pár önjelölt stílusszakértő, aki buzizni fog, de ha ez visszatart attól, hogy viselj egy egyébként neked tetsző darabot, magadra vess.

#7 A szürke és az ő árnyalatai

A tervezők a szürke szinte minden árnyalatát felhasználják, igen népszerű például az ezüst, melyet nemcsak szövetként lehet magadra applikálni, hanem kiegészítő formájában is.

Kifinomultságra utal, ha valaki képes úgy összerakni egy szürke szettet, hogy az nem lesz se túl sok, se túl kevés.

Nem könnyű feladat, de adunk egy kis inspirációt.

 

A cikkhez felhasználtuk a Vogue és az AW összeállításait is.

Itt van még jó kis kontent