A legfullosabb hajak a világból

Szerző: Bronson

Elkezdődött az úr kétezertizennyolcadik esztendeje, ami elég futurisztikusan hangzik egyrészt, semmivel sem lesz különb az eddigieknél másrészt. De ha már írtunk egy cikket nemrég arról, hogy milyen lesz az idei hajdivat, ugyan tartozunk annyival, hogy

végigpörgessük megint a nemzetközi fodrász und borbélyközösségek frizuratermését, és ebből próbáljunk látványos, de teljesen fiktív jóslatot alkotni.

Jöjjön először is az inkriminált cikkünk kivonatolva: mi a faux hawk-ot meg a militarista vonalat látjuk jönni, nyilván a fade kitartó uralma mellett (amit külön kiemelni sem kell, lévén, hogy utóbbi a következő kb. egy évtizedben így is marad). Érdekes még, hogy ami például az ázsiai piacon már régóta pörög, a szőke és az ezüstös hajfestés a kilencvenes évek bogyókultúrája után mostanság kezd a nyugati világban új erőre kapni. Nyilván korai lenne így februárban értékelni, hogy a nagy mellénnyel beharangozott előzetesünk mennyire volt helyes vagy fals, de szerintünk nem tévedtünk nagyot.

A dolog menete a szokásos: leírjuk, hogy a lazán értelmezett urbánus terminológiával (fodrászargó, aszfaltszleng) mit láttok a képen, továbbá ki készítette (linket találtok a fodrász/borbély weboldalára vagy Instagram profiljára), és persze azt is, hogy a világ mely részén készült a kompozíció. Főleg az USA nyugati partját pörgetjük meg, de itt hagyunk pár jóságot Spanyolországból és Angliából is. Enjoy!

 

Hajtetkó/Buzzcut + fade

Julius Caesar

Las Vegas, Nevada

 

Fade variációk

Makeshift Union

Las Vegas, Nevada

High fade

Fade + pomp

Fade + textured/spiky

Stephen J.

Calgary, USA

Hullámos/textured + drop fade

 Klasszikus pompadúr + fade

Ballester Barbershop

Barcelona, Spanyolország

Fade + faux hawk/spiky

Antonio Matteo

Barcelona, Spanyolország

Átalakítások

Sugarskulls

LA, Kalifornia

beautyFY

Budapest

Hajegyenesítés + fade

A hajegyenesítésről nemsokára egy hosszabb anyagot is írunk. Nem egyszerű (és nem olcsó) mulatság, de ha nagyon hullámos és nehezen kezelhető a hajad, érdemes rápróbálni egyszer-egyszer. Az igazság az, hogy a legtöbb klasszikus frizurát egyenes (vagy kiegyenesített) hajra tervezték, így egy slicked back-et vagy pompadúrt is körülményesebb göndör hajból kivitelezni. Egy ilyen kezelés hatása nagyjából 2-3 hónapig tart, ami persze függ attól is, mennyire göndör a haj, illetve mennyire ért hozzá az, aki felviszi a kemikáliát.

Side Part + fade

Tök mellesleg egyébként foglalhatsz is hozzánk a lenti képre kattintva:

Hosszabb variációk

Andrew does hair

Kalifornia, USA

 

Emilio

Toronto, Kanada

 

Matty Conrad

Kanada

 

Seu Elias

Brazília

 Disconnected/undercut

Riahmai

Oregon, USA

Hajfestések

Toastiestyles/Johnies Chop Stop

London, UK

High & Tight

Nekik egyébként jópofa videóik is vannak mindenféle témában, például arról, hogyan érdemes helyrehozni egy-egy elcseszett férfifrizurát. Mert előfordul az olyasmi.

A végére meg egy klasszikus csak úgy, elegánsabb arcoknak

Itt van még jó kis kontent