Női divat Marie Antoinette-től a nagymamádig

Szerző: Ulla

A Reddit örök és elpusztíthatatlan, ráadásul remek forrás, ha különleges csemegékre fáj az ember foga. Ezúttal is felbukkant valami zseniális az internet bugyraiból, gondoltuk, megmutatjuk, hadd legyen szebb a napod.

Valaki korabeli rajzokból összeollózott egy pompás összeállítást, amely a női ruhák sziluettjének alakulását mutatja be 1784-től 1970-ig évről évre. Igen, az évente egy kép, a végeredmény pedig egy meglehetősen impozáns tabló, íme:

 

Az anyag befogadásának módja egyéni mérlegelés kérdése, én személy szerint azzal molyoltam el hosszan, hogy megpróbáljak olyan képeket keresni, ahol elcsíphetőek a változások, amelyek pár év viszonylatában már egészen szembeszökőek. Ahogyan eltűnik a krinolin, vagy megjelenik a turnűr, lejjebb csúszik a dekoltázs, vagy feljebb a szoknya vége.

Remek időutazás végigbogarászni a ruhákat, egyértelmű kedvencem az 19. század első évtizede, amikor a szupernaturális, szuperszűzies, erős ókori görög hatásokat mutató nimfa outfit nagyjából mindent vitt, teljesen vállalható szetteket adva végeredményként.

Az 1809-es önfeledten partizó leányzó akár Bella Hadid is lehetne a Coachella valamelyik backstage-ében.

Keresd meg te is a kedvencedet, jó böngészést!

Itt van még jó kis kontent