Még 5 mód, ahogy adhatsz a tavasznak

Szerző: Flo

Az első cikkben már megtárgyaltuk a tavaszi kikelet kínálta pöpec lehetőségek nagy részét, de azért van még kraft a következő hónapok kiülős, borozgatós, fesztiválozós, napszemüveges életérzésében. Az erőteljes minták például komolyan befigyelnek, és aki esetleg már temette magában a lumberszexuális férfiasságot, annak várnia kell még egy kicsit.

Kezdjük rögtön a legfontosabbal, ami ez:

Stílusinspirációk 2018 tavaszra

A velúr kultiválásától a retro napszemüvegekig, sok mindent ajánlgattunk a tavaszi/nyári patentkodás első epizódjában, kevesebb szó esett viszont a textúrákról, szabásokról és mintázatokról. Here it goes.

#1 Vertikál csíkok

A csíkoknak egy időben nagy divatjuk vala, és ezzel nem pusztán a ’20-as évek szervezett bűnözésének jól öltözött prominenseit értjük. A vízszintes sávokat előszeretettel viselték a gyereket suliba cipelő, főállású anyukák és különböző szórakozóhelyek – szégyen fogalmát aligha ismerő – promóterei. A megoldás ebben az esetben szerencsére nemhogy házhoz jött, hanem gyakorlatilag a ház része; a csíkokkal ugyanis nem kell mást tenni, mint elforgatni őket 90 fokban. A szezon csíkokban gazdag eszköztára meglehetősen gazdag, pólók, ingek, bomberek és nadrágok egyaránt játszanak. Egy outfit egy csíkos elemnél nemigen bír el többet, csak egészen kivételes esetekben és embereken – ezt mindig érdemes szem előtt tartani.

 

#2 Tónusok

Most egy kicsit felejtsd el, amit arról hallottál, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ugyanis a divat ennél összetettebb. Egymást érik az olyan szettek, melyeket elurall a természetes színharmónia, csattanós válaszként a szintén népszerű all black vonalra. A tónusok alkalmazásának szépsége abban rejlik, hogy

gyakorlatilag az összes módon működhet, amit emberi agy képes elképzelni.

Öltöny? Próbáld ki egy esküvőn. Pasztell színek? Nyárra tökéletes. Navy? Talán mást sem veszel magadra egész télen. A jól bevált, klasszikus színekkel, mint a szürke vagy a kék nem nyúlhatsz mellé, de nem kell félned a világosabb árnyalatoktól sem. A Szentháromság mindig lebegjen a szemed előtt: ennyi az egy szettben hordható hasonló tónusú darabok maximális száma.

#3 Stráfos nadrág

Ez a különc darab egyértelműen az év egyik érdekes témája, mi pedig már hosszabb kivitelben is foglalkoztunk vele:

A stráfos nadrág cinkes feltámadása

#4 Dad Denim

A divat kedveli a szélsőségeket. Mikor már azt hittük, hogy a szűk nadrágok vérkeringéspusztító korszaka egy végeláthatatlan menetelést produkál, akkor az SS18 egy hanyag mozdulattal hajította elénk minden komfortaddikt kedvencét, a dad denimet.

Egy laza, óvatosan mosott, egyenes szabású darab, ami elválaszthatatlan kapcsolatban áll a kényelemmel magával.

A cél, hogy úgy nézz ki, mint édesapád upgrade-elt verziója, ebben a pólók, a bő szabású ingek és a chelsea csizmák jó segítőtársaid lesznek.

 

#5 Tropical mintás ingek

Természetesen a melegebb hónapok mintás ingek nélkül olyanok, mint a Hawaii pizza ananász nélkül. Nyilvánvaló, hogy a kirobbanthatatlan cuccok idén is velünk tartanak a napsütötte heteken át, biztosítva a közepesen szar Adam Sandler filmek egyébként felhőtlenül boldog atmoszféráját.  Egy sötét chinóval vagy farmerrel mindig adja, az alulra felvett biztonságos réteg pedig felfelé tereli a figyelmet.

Note: a tropical ebben az esetben a minta jellegére/formájára utal, ergo a színösszeállítás tekintetében tök szabad kezet kapsz (lásd lejjebb).

Eredeti fotó: GQ Style

#6 Melósabb cuccok

Brit tudósok szerint az egyik legvonzóbb férfialkatrész a nők számára az értő barkácsolás tudománya. Ha nem OBI volt a beceneved a koleszban, és visszafelé tekered a racsnis csavarhúzót, akkor se lógasd az orrod,

ruhák terén teljesen legitim módon hozhatod az omnipotens dolgozó férfi principiumát.

Cseréld le a blézert egy dzsekire, inspirálódj a katonai öltözetekből, használd fel a barna különböző árnyalatait, aztán keress egy ásót, és támaszkodj rá, mint aki most fúrta át magát a földgolyón. Ha pedig nem olvastad ezt, tedd meg:

Így formálta a divatot a harcmező

 

A fenti összeállításban felhasználtuk a Fashionbeans cikkét és több fotóját.

Itt van még jó kis kontent