Feltámad a Fila, éljen a Fila

Szerző: Mack

Emlékeztek még azokra a félelmetes időkre a 2010-es évek elején, mikor a Fila tatyókat a Tescóban dobálták utánad pár kuponért? Egy generáció kulturális mérföldköve lett, megunhatatlan poén és mémforrás. Ma már azonban max serpenyőt vagy konyhakést kapsz, ha akciósan veszed a kedvenc lónyálad, míg a Fila követve a kurrens trendeket visszanyúl a kilencvenes évekbe, hogy leporolja az egyik legidőutazósabb cipőjét és ennek keretében újra is brandingelje magát. 

Mondjuk erős kifejezés, hogy „újra”, ugyanis arról van szó, hogy egy az egyben fogták magukat, és ismét gyártósorra pakolták a Mindblower nevet viselő, 1995-ös sneakerjüket, ami

a mai trendtérképen egy erősen fatercipőnek számító darab,

ergo nagyon is tudatos húzás. Patent taktikai lépés az is, hogy abban a pillanatban, amint valaki azzal becsmérelné, hogy ez tök úgy néz ki, mint valamelyik új dadsneaker sziluett (lásd: Adidas Yeezy 700), visszakézből oda lehet csapni, hogy „de hát ez volt előbb, testvérem”. Okosba’

A cipőn lévő jellegzetes, eltorzított-elnyújtott Fila logót pedig ezzel párhuzamosan rányomták mindenféle ruhadarabra, köztük pólókra, pulcsikra, széldzsekikre, táskákra, de még sapkákra is. Az egész kollekciót és a hozzá készített lookbookot ez a torzított, optikai illúzióval játszó esztétika vezeti, érdemes vetni egy pillantást a hivatalos oldalra is, ami még az Adidas Deerupt marketingjét is lenyomja egy kis túlzással.

Fotók: FILA

A legextrémebb húzásról pedig hadd rántsam le a leplet utolsónak: egy új sziluettet is villantottak a Mindbreaker 2.0 képében, ami a Mindblower utódja.

A két új cipőt pedig 47 (!!!) új variánsban tolják ki, összeállva mindegyikhez egy-egy kollabpartnerrel.

Szerintem ők is tisztában vannak vele, hogy minimum a fele hihetetlenül túl van tolva, és a kutya sem fogja megvenni, de talán nem is ez a lényeg, hanem amit a cipő neve is sugall: felrobbantották az agyakat. 

Itt van még jó kis kontent