9 sminktrend a celebritásoktól nyárra

Szerző: Brooke

2018 májusára annyi irányvonal jelent meg a köztudatban akár divatról, akár sminkekről beszélünk, hogy szinte lehetetlen lenne egy cikkbe összefoglalni az összes újdonságot. Ennek ellenére mi mégis próbáljuk időről időre összeszedni azokat a valóban említésre méltó, épp divatosnak számító trendeket, amik nemcsak a kifutón és a vörös szőnyeges eseményeken, hanem a hétköznapokban vagy a fesztiválszezon idején is viselhetők. 

Idén még nem nagyon írtunk érdemben sminkekről, de most pótoljuk a lemaradást, elhoztuk a 9 legjobbat a jelenleg divatos megjelenések közül.

#1 Rihanna: neonpink pillák

A 2018-as Instagram sminktrendek közül a neon színű smink az, ami igazán nagyot dobbantott év elején. Nem elég, hogy már a divatbemutatók kifutóin is ilyen extrém megjelenéssel suhantak végig a modellek, a hírességek világába is beférkőzött a valóban extravagánsnak mondható szempillaszín. Rihanna barna bőrével példának okáért elég jól mutat, és mi magunk is inkább a barnább tónusú bőrszínhez ajánljuk, ami még inkább kihozza a színek intenzitását.

Tipp: A színes szempillákat nemcsak műszempillával érheted el – bár kétségtelen, hogy ez az egyik legegyszerűbb módszer. A szempilláid alapozásához használhatsz fehér szempillaspirált, amire aztán felvihetsz egy kék, zöld vagy rózsaszín árnyalatút is. A fehér abban segít, hogy erőteljesebbé tegye a színes spirál árnyalatát.

#2 Chloë Grace Moretz: kék pillák

Egy újabb pillás csoda, amit Chloë Grace Moretz is előszeretettel visel. Fontos megjegyezni, hogy a kék szempilla akkor mutat igazán jól, ha társul hozzá egy (részben) kékes szemsmink, vagy mondjuk a kék szem sem jelent hátrányt. A fenti pink pilláknál egy fokkal kevésbé extrém, hiszen a kék kevésbé szembeöltő, mégis távol áll a hétköznapitól. Fehér bőrhöz jobban passzol, mint a rózsaszín, viszont ennél a megjelenésnél is inkább a műszempillás változatra szavazunk.

Ha mégis magad festenéd, a metódus ugyanaz, mint fentebb: először fehér spirál, aztán a színes.

#3 Camila Cabello: dupla cica

Ha képtelen vagy egyenes (vagy legalább normálisnak nevezhető) tusvonalat készíteni, ez a sminktrend nem biztos, hogy a kedvenced lesz. A cicaszemek örök kedvenceink, klasszikus megjelenést és dögös tekintetet varázsolnak szinte bárkinek. Szemformától, szem- és bőrszíntől függetlenül mindenkinek jól áll, viszont jó sok gyakorlás és némi kézügyesség is szükséges, hogy vállalható look készülhessen ezzel a technikával.

Tipp: A cicaszem elkészítésével kapcsolatban már írtunk cikkeket, mutattunk életveszélyes praktikákat és azt is, hogy 2017-ben hogyan lehet kimaxolni az elkészítését. Gyűjtöttünk különleges cicaszemeket, és megmutattuk, hogy alkalmi frizurákhoz melyik változat passzol leginkább. Előbb maradj az egyszerű verziónál, aztán jöhet az extrább technikákkal való kísérletezés.

#4 Taylor Hill: korallos tónusok

Az extrém, neonos színekkel párhuzamosan lett számottevő trend a korallos tónusokkal dolgozó smink. Akár a szemhéjra, akár a szájra kerülnek a csodaszép, korallokat idéző árnyalatok, a divatos megjelenés garantált. Taylor Hill kreolos bőréhez szuperül passzolnak a pirosas, narancssárgás színek, kék szemét pedig még jobban kiemelik.

Tipp: Ha lágyabb árnyalatokkal dolgoznál az arcodon, tényleg ne akard túlzásba vinni. Ezeknél a színeknél pont az a lényeg, hogy könnyed és nyárias lookot hozz velük létre. Döntsd el, hogy a hangsúly az ajkaidra vagy a szemedre kerüljön inkább, mert a kettő együtt nem fog menni.

#5 Emily Ratajkowski: rózsaszín cicaszem

Emily Ratajkowski mostanában egyre inkább felborzolja Instagram képeivel a kedélyeket. Sokak szerint túl szexi és bevállalós, mások szerint azonban semmi baj azzal, ha valaki büszke arra, ahogy kinéz. A 26 éves modellnek kevés sminktrend áll rosszul, és a rózsaszín, elég extrém cicás szemsmink pont nincs ezek között. Egy valóban jó minőségű szemhéjpúderrel simán kivitelezhető a dolog.

Tipp: Egyértelműen szemhangsúlyos sminkről beszélünk, amihez erős, jól pigmentált szemhéjpúderre lesz szükséged. Használj primert a szemhéjadon is, hogy a színek a helyükön maradjanak, és ne másszanak el a szemeidről. Feldobhatod finom cicaszemmel, de ez a smink úgy jó igazán, ahogy a képen is látod.

#6 Margot Robbie: fehér tus

A cicaszem-imádókat valószínűleg megosztja a fehér színű tus, de szerintünk nincs vele különösebb probléma, pont kellően extrém ahhoz, hogy vodkaszódát szürcsölgess vele a Balaton partján. Annak ellenére, hogy extravagáns, mégis nőies, és a hétköznapokban is viselhető. Az biztos, hogy az agyonhordott fekete cicaszemed helyettesítésére tökéletes opció.

Tipp: Margot Robbie kék szeméhez nagyon passzol a fehér tus, plusz a haj- és bőrszíne is elég meleg ahhoz, hogy működőképes legyen. Túl barna bőrön nem feltétlen mutat ilyen jól, és valószínűleg a füstös cicaszem sem ezzel a színnel lesz a legkönnyebben kivitelezhető.

#7 Kim Kardashian: sárga szemhéj

Hogy Kim Kardashian arcán mi nem áll jól, azt még mindig nem sikerült megfejtenünk. Az viszont a társadalom által elfogadott általános tény, hogy a divatdiktátor reality-sztár eddig szinte az összes létező sminktrendet kipróbálta. Olykor nemcsak kipróbálta, hanem ő maga viselte először utcán. Inkább utóbbi kategóriába sorolandó ez a sárga szemhéj is, ami a rózsaszín hajával is jól mutat.

Tipp: Ennél a szemsminknél is fontos, hogy szemhéjra való primerrel kezdj, és jól pigmentált szemhéjpúderrel folytasd a műveletet. A belső szemzughoz és a mozgó szemhéjra jöhet a világossárga, satírozáshoz és a cicaszem-effektus létrehozásához pedig az egy-két árnyalattal sötétebb, narancssárgába hajló szín.

#8 Bella Hadid: füstös tusvonal

A füstös cicaszemekről már írtunk korábban, ide kattintva olvashatod el. Bella Hadid sminkje az élő példa arra, hogy a maszatosnak tűnő tusvonal igenis menő tud lenni, ha jól van elkészítve. Tény, hogy sok-sok gyakorlás és valószínűleg még annál is több tehetség kell hozzá, de nem kivitelezhetetlen a dolog.

Tipp:  Ne vidd túlzásba a smokey hatást, mert egyetlen pillanat – vagy rossz mozdulat – elég ahhoz, hogy a csodaszépnek induló füstös cicaszemed olyan hatást keltsen az arcodon, mint akinek bevertek egyet. Az alsó vonal maradjon éles, a felső részét pedig fekete szemceruzával alapozd, amit el tudsz satírozni. A fixálás fontos, spray formában ajánlott.

#9 Hailey Baldwin: sötétkék ajkak

Sokkal inkább őszi/téli smink, mintsem egy nyári, könnyed look, ennek ellenére a fesztiválszezonra tökéletesen megállja a helyét. A nagyon sötét, esetleg fekete rúzsok különlegessége abban rejlik, hogy meglehetősen kevesen merik bevállalni. Ha te épp egy vagy azok közül, akik szeretik az extrém kinézetet, mindenképp ajánlatos egy ilyen árnyalatú rúzzsal vagy szájfénnyel kísérletezni. Mind a matt, mind a fényes változat működőképes.

Tipp: Mivel szájhangsúlyos make upról beszélünk, ezért a szemsminknek mindenképp visszafogottnak kell(ene) lennie. Ahogy a lenti képen is látod, Hailey szemére mindössze szempillaspirál került. A vastag, kicsit borzas szemöldöke és sötétkék, már-már fekete ajkai tökéletesen elviszik a bulit a modell arcán.

Forrás: Allure

Itt van még jó kis kontent