11 szépségtrükk babahintőporral

Szerző: Ulla

Sok olyan dolog van a női szépséggel kapcsolatban, amihez kizárólag a bonyolultabb és költségesebb úton lehet eljutni. Nem létezik például low budget vagy DIY balayage. Olyan legalábbis biztosan nem, amit szívesen látnál a fejeden. Máskor meg annyira könnyen elérhető és kézenfekvő a megoldás, hogy eszedbe sem jut. Most az utóbbi esetekről lesz szó, adunk pár tippet dióhéjban, mennyiféle módon tudja megkönnyíteni az életedet némi babahintőpor.

A hintőpor olcsó, könnyedén hozzáférhető, és sokoldalú felhasználhatóságát lényegében egyetlen tulajdonságának köszönheti:

kiválóan megköti a nedvességet és a zsírt.

Nem egy bonyolult matériáról van szó, az egyetlen minőségi kritérium vele szemben, hogy lehetőleg talkummentes legyen, de az sem hátrány, ha nem tartalmaz szintetikus illatanyagot, ezért érdemes inkább a babáknak szánt termékek közül választani.

A talkum a magnézium-szilikát élelmiszer- és szépségiparban használt elnevezése. Ez a cucc lényegében nem más, mint nagyon-nagyon finomra darált zsírkő, és abban rejlik a legnagyobb kockázata, ami a legfőbb előnye is egyben. Alapvetően ártalmatlan, ha például az ezt tartalmazó élelmiszert elfogyasztod, gond nélkül távozik anélkül, hogy bármi galibát okozna, viszont annyira apró kristályokból áll, hogy belélegezve a tüdő legapróbb zugaiig is eljut, ami már kevésbé frankó. Szóval inkább kerüld, ha lehet.

És akkor minden további porhintés (kacsint) helyett, jöjjön a 11 trükk:

  1. Száraz sampon: Ha már nem éppen szalonfriss a hajad, de nincs időd megmosni, szórj egy kis hintőport a tenyeredbe, dörzsöld a hajtövedre, fésüld át, és már kész is.
  2. Rúzsfixáló: Az extra tartós szájsmink érdekében az alábbiakat kell tenned:
    • vigyél fel egy réteg rúzst
    • nagy púderecsettel vigyél fel egy réteg hintőport úgy, hogy előtte egy rétegnyi papírzsepit terítesz az ajkaidra, így csak a legfinomabb szemcsék landolnak a bőrödön
    • vigyél fel egy második réteg rúzst (nyugi, videó a cikk végén)
  3. Szempillaboost: Két réteg szempillafesték közé vigyél fel szempillakefével némi hintőport a pilláidra. A műszempilla hatás garantált.
  4. Szemöldökboost: Ugyanezt tudja a cucc a szemöldöködön is. Ha formázás után végigmégy rajta egy kis hintőporral, a végeredmény dúsabb, homogénebb, szabályosabb lesz.
  5. Deoboost: Különösen izzadós napokon érdemes rásegíteni a kedvenc dezodorodra egy kis hintőporral. Erre a célra értelemszerűen a parfümmentes verzió a legoptimálisabb.
  6. Tartósabb alapozás: Mielőtt alapozót teszel az arcodra, sminkecsettel finoman vigyél fel rá egy kis hintőport, így jobban tapad az alapozó, az arcod pedig kevésbé csillog majd.
  7. Pattanások: Egy kis vízzel elkevert hintőpor fültamponnal felapplikálva, majd 30 percig a bőrön hagyva segít leszárítani a pattanásokat.
  8. Gyantázás előtti kezelés: Jobban tapad a szőrtelenítő gyanta, ha előtte egy kis hintőporral beszórod az epilálandó felületet.
  9. Borotválás utáni kezelés: A hintőpor megnyugtatja az irritált bőrt borotválás után.
  10. Láb- és cipődezodor: Drága spray-k helyett szórj a lábadra, illetve a nagyobb igénybevételnek kitett cipőidbe egy kis hintőport.
  11. Vízhólyagok megelőzése: A nyilvánvaló méretbeli eltéréseket természetesen nem oldja meg némi hintőpor, de ha a nap végére szorít, dörzsöl a kedvenc cipőd, adhat némi enyhülést a problémás területeken.

Az alábbi videóban láthatod a fentieket a gyakorlatban.

https://www.youtube.com/watch?v=47vUQENn8W0#action=share

Forrás: Fashionista

Itt van még jó kis kontent