Májusi streetwear zóna

Szerző: Mack

Az e havi streetwear hírek élvonalában a focivilágbajnokság közeledtét megéneklő darabok hasítanak a gólkapu felé, közvetlenül mögöttük kullognak az átmeneti, tavaszi kollabok, míg a kispadon pár extra agymenés várja, hogy az edzőbá nekik is osszon lapot. Sportszerű összefoglaló az előttünk álló, és a jelenleg elérhető legnagyobb szettekről! 

FIFA x streetwear

Az adidas összeállt a deszkás gigamárkával (nem a Supreme, a másik!), a Palace-szel, hogy tető alá hozzanak egy focimezek által inspirált kollaborációt, amivel elméletben egyszerre lehet flexelni az utcán és a lelátókon is. A kollekció alapját klasszikus mezek, rövidgatyák, és zoknik képezik, amik elérhetőek német, francia és olasz színekben, kiemelve a legismertebb európai desztinációkat, de bőven hagyva helyet a sértődésnek. Ugyanakkor vess egy pillantást ezekre minimál, duplalogós darabokra és

minimum a germán verziót be akarod majd szerezni, ha oridzsinálba akarod nyomni.

Ha pedig a termálvizes wellnessbe is ezekben ugranál le a hétvégéken, akkor a Gucci mintákra hajazó papucsokat és a vastag anyagú, Palace logós törülközőket neked találták ki!

Fotók: adidas Originals

A miláni NSS magazin poén-brandje, a Les Vêtements de Football ismét jól időzítetten összehozott egy focis kollekciót, ami az imidzsükhöz híven

focimezekre pakolja rá magasdivatban utazó márkák logóit,

ironikusan kiforgatva, és olyan szóviccekkel megdobva, mint a „Comme des Goal”, vagy a „Balenciagoal”. Anno egy ilyen kapszulával turházták kicsit szemen mind a focikultúrát, mind a kosarasokat:

A működő formulához idén se tettek hozzá ennél sokkal többet, ami a tényleges dizájnt illeti, ugyanúgy pofátlanul teleszórjak őket lopott logókkal és grafikákkal, miközben meg is kapargatják őket itt-ott, elképzelve egy olyan jövőt, ahol ilyen kollabok valóban megvalósulhatnának a pályákon. A csavar most az, hogy ezeket a mezeket úgy promózzák ebben a lookbookban, hogy a 90-es évek paparazzi fotóinak stílusában kapták őket lencsevégre. Ez már olyan meta, hogy meg se próbálom értelmezni, maradjunk inkább csak annyiban, hogy ez a hordható, játékos divat egyik legjobb húzása.

Fotók: Les Vêtements de Football

Ebbe a kategóriába kapcsolódik be az Umbro és az Akomplice kollekciója is, ami ugyan nem diretkbe játszik a futball témájával, de az Umbro focimezes háttere és a közvetített üzenet elég jól egybecseng az FIFA évek óta nyomatott anti-rasszista és elfogadáspárti kampányával a meccsek reklámszüneteiben. Ilyen, nem túl magvas, de annál jobban működő sztétmentekre kell gondolni:

Amúgy egy nagyon patent szettről van szó, aminek középpontjában rövidgatyák, klasszikus macinacik és melegítőfelsők állnak, mind-mind a

fekete/szürke/fehér szentháromság mentén mozogva, kisebb kiemelt színfoltokkal.

Ha engem kérdezel, akkor ez a streetwear a legtisztább formájában. All is love. 

Fotók: Umbro

Tavaszi b(j)utik

A Top Dawg Entertainment (TDE) zenei kiadó összeállt a Nike-val, hogy az új turnéjukat népszerűsítsék, ahol a headlinerek közt van Kendrick Lamar, SZA és Schoolboy Q.

Az együttműködés streetwear vetülete kapucnis pulcsikban, hosszúujjú pólókban és sapkákban valósul meg, valamint egy Nike Cortez Kenny III lépőben, amit már korábban bemutattak. Egyszerre vonultatják fel a TDE és Nike logót, valamint japán feliratok és a kultikus DAMN feliratot, Lamar legújabb albumának címe nyomán.

Hab a tortán, hogy

majdnem az összes grafika egy fényvisszaverő műanyagréteggel kerül rá a cuccokra,

a 3M jóvoltából, hogy még akkor is kitűnj a tömegből, ha kikapcsolják az épületben az áramot.

Fotók: Nike

Az END. streetwear bolt összeállt a Wood Wood nevű branddel egy tavaszi/nyári kollabra, ami tovább növeli előbbinek az amúgy is szerteágazó felhozatalát, amiről itt áradoztunk korábban:

Így vásárolj sneakert online

Ezúttal pólókkal, melegítőfelsőkkel és kapucnis pulcsikkal készültek a brit fiúk, mindehhez az END. logójának graffiti verzióját felhasználva, aminek végére a pontot a Wood Wood logója teszi, ez a kreatív fordított dupla A betű. Ja és rámentek arra is, hogy természetes pamutból készítsenek el minden darabot, amit aztán ilyen barna kraftpapírba csomagolva szállítanak házhoz. Környezettudatosság, yo.

Fotók: END.

Aszondod az Aviator napszemcsó most a menő? Micsoda, az Ed Hardy féle vadmacskás divatterror meg már nem adja? Ne izgasd fel magad, a Gucci kombinálja a kettőt ebben a 320 dodós szemüvegben, hogy potom pengőkért hívhasd elő a belső Charlie Sheen-ed. Tiger blood!

Fotó: LN-CC

Itt van még jó kis kontent