Így ne bénázd el a bőgatyád

Szerző: Mack

Hoppá, a skinny gatyáknak leáldozott? Nem egészen, de szerencsére újra felütötték a fejüket a trendtérképen a különböző bőnadrágok, amik kifejezetten jó szolgálatot tehetnek a melegebb klímában. Ugyanakkor aggasztóan egyszerű őket rosszul hordani, amiből szarabbul jössz ki, mintha nem vitted volna el a barátnődet farmert vásárolni, és most úgy nézel ki bennük, mint akinek vákuumba szorult a segge. Stílusbaleset-elkerülő minigájd.

Akik eleve nem bírják a hereszorító farmereket, azoknak mindenképpen jó hír, hogy minden jel szerint megint divatos relaxáltabb szabású, kényelmes szövetgatyákat hordani, de azoknak is felcsillanhat a szemük, akik nem mutogatnák, hogy kimaradt a legday. Add ehhez hozzá, hogy teljesen új színt vihet ez az egyetlen ruhadarab az egész öltözködésedbe, mivel

egy teljesen átlagos szettet is retróvá upgrédel.

Fotó: J. Crew

Azt a kitételt viszont hozzá kell tennünk, hogy nem cool dolog csak úgy lógva hagyni a szárakat, bele a vakvilágba, vagy gondolkodás nélkül hozzácsapni a szetted többi részéhez egy ilyen nacit, mert a végén még azt hiheti a nagyérdemű, hogy rossz méretekben tolod, vagy hippi sámánra szívtad magad a hétvégén. Szóval hacsak nem ez a kifejezett szándékod egy ilyen nadrággal, akkor először mutatjuk, hogy miért és mivel érdemes ellátogatni vele a szabóhoz, vagy a kedvenc női rokonodhoz, akiről nem lehet lerobbantani a Singer varrógépét. Aztán jön az stílustanácsadás mélyvíze. 

#1 Feltűrve, nem lerázva

A közmegegyezés szerint nem érdemes teljesen kiengedve hordanod a gatyát, a szár végével valamit kezdeni kell, nincs mese. Erre két opciód is van, amiből az egyik az úgynevezett „megtörés” (break), amikor a szabóval úgy veteted be az alját, hogy az megtörjön és kicsit felráncolódjon úgy, hogy pont a cipőd szélét súrolja, de véletlenül se takarja el azt. Vizuális típusoknak itt egy kézenfekvő útmutató:

Fotó: Brooklyn Wolf

A másik lehetőség pedig értelemszerűen a feltűrés, amivel már a bokádat is villantod az optimális szexizés érdekében, illetve ezzel a cipődre is megfelelő hangsúlyt tudsz helyezni, amennyiben érdemesnek gondolod rá.

Fotó: D’Marge

Apropó cipők…

#2 Gatyához a cipőt

Mivel ez a divatmegoldás egy jelentős súlypont eltolódást jelent a lábaid vége irányába, így érdemes egy olyan cipővel flexelni, ami kibalanszolja ezt a kinézetet. Így

a slamposabb, belebújós cipőket egyből el is lehet felejteni, ha nem akarod, hogy eltörpüljenek a gigagatya alatt.

Get outta here.

Helyette javallott felvenni egy bumszlibb variánst (például dadsneakert, ha bátor vagy), esetleg egy magas szárú szníket (Converse high-top és társai), ha a streetwear irányába akarsz elmozdulni, illetve valamilyen lakkcipőt, vagy egy brogue-t, ha inkább a smart casual a te tempód.

Fotó: D’Marge

#3 Több zsebből vérzik

Azt tudtad, hogy a zsebek már nem menők? Na hát én sem, és vehemensen nem is értek vele egyet. A szakik ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy egy ilyen gatyán két probléma is van a zsebbel a Biblia szerint. Az egyik az, hogy öregít, mert ez a fazon és a zseb kombója akaratlanul is a klasszikus szabászati megoldásokat idézi meg, meg a ’40-es évek zsebredugós gengszter outfit-jeit.

Squad goals. Fotó: Warner Bros.

Ezzel így első blikkre nem is lenne baj, elvégre ki ne akarna a legstílusosabb és kíméletlenül a törvény felett álló férfiak csoportjába tartozni? A másik gebasz viszont az, hogy

ezek az amúgy elég méretes zsebek optikailag a torzód felé terelik a tekintetet,

ami nem túl nyerő, ha nem egy karton sörnyi kinézetű izmot domborítasz odafenn, hanem egy karton sör fér el a gyomrodban. Én azért ennyire nem lennék testtudatos, hogy egy zsebtől beszarjak, de szóltam!

#4 Eleven felsőtestek

Ha felhúztad a szárat, domborítottad a legjobb cipődet és döntöttél a zseb kérdés felett, akkor már csak egyetlen lépés van hátra, hogy összeálljon a look, ez pedig a laza gatya ellenpontozása egy pattanásig feszített felsővel.

Fotók: D’Marge

De ha nem is pattannak rajtad szét a gombok, akkor is érdemes arra törekedni, hogy valami jobban testre simuló ruhát válasszon az ember, ha nem akarod kockáztatni, hogy azt hihessék: rejtegetsz valamit. Vagy ami talán még kínosabb, ha minden ruhád túlméretezett és úgy lóg rajtad, mint egy kiskamaszon, akit az anyja is azzal csesztet, hogy mekkora lelenc. Rakd magad urbán huszárba, bro!

Itt van még jó kis kontent