Májusi sneaker hírek

Szerző: Mack

Ugyan az április még eléggé lopja a reflektorfényt, de ebben a hónapban is befutott pár olyan megjelenés, ami úgy megborít, hogy spaklival kell felszedned magad. A Nike biztosra megy és szállít egy telitalálat lépőt, valamint egy sokadig Off-White kollabot, míg leányvállalata, a Converse elcsaklizza a showt ugyancsak egy Off-White rekonstrukcióval. Az adidas pedig a hónap közepén beköszön pár combos kampánnyal. Ciccents valami hideg szódát és nyomjuk!

Nike

Virgil Abloh mesterember töretlenül folytatja a „The Ten” névre keresztelt kollab-sorozat második etapját, ezúttal a Nike Blazer Mid esik a divat áldozatává. Erről kaptunk most egy tág megjelenési dátumot valamikor júliusra időzítve, egy kellemetes 130 dolláros árat, és pár megszellőztetett fotót, ami három különböző színsémában mutatja meg az új surranót. Nem egy hype-szörnyeteg, mint az Air Jordan és VaporMax megjelenések, de elfogadjuk, köszi szépen.

Fotók: @kickwhofactory (Instagram)

Az ugyan nem lenne önmagában hírértékű, hogy megjelenik egy új Air Huarache, az viszont már annál inkább, ha az történetesen egy új sziluett, az Air Huarache Drift izzasztós időkre updételt variánsa, Breathe utónevet viselve.

Az árulkodó név egy mesh és nejlon anyagú orr részt takar, ami a klasszikus, lyuggatott megoldást becsicskítva ventillálja a lábadat.

Ezen kívül maradt a szokásos zokniszerű belebújós rész, míg a fűzők vastagabbak lettek a tengerészes stilo végett. Minimalista „Sand” és „Clay Green” színekben már most elérhetőek.

Fotók: Footshop

Converse

Egy váratlan korai megjelenést követve befutott a már belebegtetett Converse x Off-White lépő, amiről garantáltan mindenki beszélni fog még legalább a következő 1-2 hónapban, annyira tűzforró a cucc. Némileg szó szerint, ugyanis

a nagy truváj itt a vulkanizált műanyagból összerakott felső rész, áttetsző kivitelben.

Azt hihetnéd, hogy viccelek, pedig full komoly, ez bizony erősebb, mint egy megbrandelt nejlonzacsi.

Fotók: HBX

Minden más fícsör ismerős lehet az eddigi kollabokról (kivéve talán a cipők orrán helyet kapó „jobb” és „bal” feliratot, de olyat meg már láttunk, szóval pssszt), úgyhogy inkább lessük meg, hogy az Instagram hány variációt talált ki ugyanarra a témára, jelentősen megváltoztatva a végeredményt:

A Converse háza tájáról érdemes még megemlékezni egy klasszikus sziluett, a Fastbreak magasított szárú verziójának egy új kiadásáról, ami a legendás ’84-es NBA döntő előtt hajt főt, ahol Kevin McHale úgy faltolta le Kurt Rambist, hogy a fal adta a másikat, illetve Rambis is, ugyanis össze is verekedtek szépen a srácok. Innen kapta ez a sneaker a „No Easy Buckets” elnevezést, ami zöld-fehér színekben és ízléses arany bemetszésekkel droppol május 17.-én.

Fotók: Converse

Adidas

Újabb versenyző lép a pályára foci világbajnokság tematikában, fél lábbal beleállva a poszt-szovjet tematikába is, ami az orosz szetting miatt adja is magát. Az adidas Samba OG „Luzhniki” (a döntő helyszínéül szolgáló stadion után) néven kapott egy fehér-piros átalakítást,

megtoldva egy extrém hosszú nyelvvel és a sarkokon egy-egy vörös csillaggal, hogy ne lehessen bátortalansággal megvádolni.

Fotók: Overkill

A PureBOOST városra tervezett futócipő kapott egy friss, fluoreszkáló kiadást a rizikós éjszakai futásokhoz, amivel mind az autósok, mind a késelők szemében könnyebben látható leszel, yay. Ez a fotósorozat viszont akkora baller, hogy nem csak a cipők nyúlnak túl a kereten, de az agyam is a koponyámon.

Fotók: Hypebeast

Illetve ezt a németek megfejelik egy olyan kompakt videószéria első etapjával, hogy jó ránézni:

https://www.facebook.com/hypebeast/videos/10156456120929187/

 

Végül, de nem utolsósorban pedig itt van Alexander Wang dizájner és az adidas második gurítása a szám szerint harmadik kollabszériájukból, amiket most ilyen munkahelyi tematikájú trash lookbook keretén belül mutattak be a nagyérdeműnek. Ez a sneakerek terén két új üdvöskét jelent: az egyik

egy BOOST talpakkal megküldött, nagyon funky snocker, ami a kollabokra jellemző fordított leveles logót viseli magán,

és még árban is abszolút versenyképes a konkurenciával.

Fotók: adidas

Ha ismeretlen lenne számodra ez a relatíve új műfaj, akkor erre parancsolj okosításért:

A nagy snocker kalauz

A másik nagy versenyző pedig egy új futócipő, ami leginkább a korábbi AW Bball Soccer-re hasonlít, de BOOST talp helyett egy parafa textúrára emlékeztető megoldást találunk rajta,

megpakolva elnagyolt hálókkal és feje tetejére fordított, használati utasításokra emlékeztető piktogramokkal.

Május 19.-től lehet is feltűrni az öltönynadrág szárát és beleparkolni ezzel a főnök szájába.

Fotók: adidas

És hogy jól indítsd a heted, kérlek tekintsd meg ezt a promó videót ehhez a kollabhoz, amiben fiatalok úgy meghasonlanak a hype göncöktől, hogy alapítanak egy szektát és félmeztelenül csapatják mocin. Megint nem vicceltem, ez egy ilyen nap.

Itt van még jó kis kontent