Így hozd rendbe az összetört sminkeket

Szerző: Ulla

Kevés dühítőbb dolog van annál, mint amikor a súlyos ezresekért vásárolt kőpúdert, bronzosítót vagy szemhéjpúdert ki kell dobni, mert egy óvatlan mozdulatnak hála kisebb-nagyobb tömbökre törik, kiesik, kipereg, egyszóval használhatatlanná válik. A Fashionistának hála hoztunk egy filléres trükköt, amivel minden por állagú arcfesték megmenthető, még akkor is, ha egy része már a fürdőszoba padlóján, esetleg a táskádban lévő cuccokon landolt.

A művelethez nincs szükséged másra, mint kb. másfél evőkanálnyi 70%-os denaturált szeszre, ami egyébként sem jön rosszul a háztartásban, szóval ha eddig nem volt otthon, ideje elugrani a patikába egy kis üvegnyiért. A szükséges mennyiséget érdemes előre kitölteni egy stampedlibe, nehogy megboruljon a kezedben az üveg. Ha megvan a sérült sminkcucc, és kéznél van a kitöltött szesz is, most meg a kezed, és tedd az alábbiakat:

  1. Kézzel nyomkodd vissza a port a tartójába, és tömörítsd, amennyire tudod.
  2. Önts pár csepp szeszt a porra, amit az igen hamar beszív, így a teteje képlékennyé válik, és nem pereg, így nagyjából el tudod egyengetni.
  3. Öntsd rá az immár félig tömbbé összeállt sminkre a maradék szeszt, és hagyd, hogy egy homogén masszává alakítsa. Ne aggódj, az alkohol 10-15 perc alatt elpárolog, és semmilyen nyomot nem hagy a festék állagán vagy minőségén. Ujjal vagy a tartó méretétől függően valamilyen eszközzel (kés, kiskanál, whatever) egyengesd el teljesen az egész matériát, a felületét pedig simítsd le.
  4. Várd meg, míg teljesen megszárad a cucc, utána teríts rá egy papírzsebkendőt, és valamilyen méretben passzoló, gömbölyded eszközzel, pl. krémes tubus tetejével gyengéden tömörítsd még egy kicsit.

Kész is vagy, kedvenc púdered, pirosítód vagy szemfestéked újra használható. Az alábbi videó megmutatja a procedúrát a gyakorlatban.

Itt van még jó kis kontent