Stílusinspiráció: must have ingruhák nyárra

Szerző: Brooke

Viccesen alakul az utóbbi hetekben az időjárás. Egyik nap még 30 fok van, és süt a nap, másnap pedig tízzel kevesebb és eső. Azt viszont nem lehet mondani, hogy a tipikus tavaszi, kiszámíthatatlan időjárással van dolgunk, mert aki képes megnyitni az időjárás appot a telefonján, nagy valószínűséggel rá tud készülni az elkövetkező napokra – már ami a ruhaügyeket illeti.

Aztán amikor egyik napról a másikra csökken 15 fokot a hőmérséklet, kicsit mindannyian kénytelenek vagyunk szembenézni azzal a ténnyel, hogy bár a 30 fokos hőség eléggé nyarat idéző volt, enyhén szólva is átvert minket – még mindig csak május közepe van, szóval erőteljesen tavasz.  Az öltözködésünk az évnek ezen időszakában meglehetősen változó lehet, de ami a legjobb benne, hogy végre valahára viselhetünk igazán világos színeket (már aki szereti ezeket, ugye…), így a nyári feeling nemcsak a lelkünket, hanem a gardróbunkat is simogatja. Ennek örömére a 2018-as év egyik közkedvelt,

már-már tucatcuccnak nyilvánítható ruhadarabjának prezentálásával fogunk itt és most foglalkozni, a hosszított fazonú ingekkel, magyarul ingruhákkal.

De mi benne a pláne?

Természetesen a praktikusság, ami önmagában még nem feltétlenül volna elég, hogy az ingruha mellett érveljünk, mégis ezen tulajdonságából következik az összes többi pozitív jellemzője: a kényelem, a kombinálhatóság, a csinos és nőies megjelenés.

Vagy az, hogy nőiessé teheted, ha magas sarkú cipővel viseled, de kislányosan csinossá is, ha egy szép saruval húzod fel. Kombinálhatod különféle övekkel és kiegészítőkkel, ugyanakkor nadrággal és tornacipővel is jól mutat. Ha V-kivágásút választasz, biztos a siker a szombat esti összejövetelen, ha pedig a visszafogottság híve vagy, rövid és hosszú ujjú változatban is szóba jöhet. Színek tekintetében, ha nem csak egynyári ruhába szeretnél befektetni, az olyan sötétebb árnyalatokban lehet érdemes gondolkoznod, mint a khaki, a kék vagy a szürke. A nyárias színvilágot pedig már úgyis kívülről fújod: kék, sárga, fehér satöbbi.

Az itthoni felhozatal

Az ingruha alapvetően kicsit több annál, mint egy hosszított fazonú ing, mégis az alapötletet az oversized női ingeknek lehetne tulajdonítani. Nem feltétlen lehet összehasonlítani a tunikával, bár a kettő meglehetősen hasonló – fazonban és hosszban legalábbis mindenképp. Az inghatást általában a ruha nyakrésze, sokszor a gallérja, valamint az elöl futó gombolás adja meg, ruha jellegét pedig a hossza vagy épp a derékrésznél húzott fazon. A két különböző darab kombinálásával tökéletes ruhaköltemények hozhatók létre.

Nem lennénk korrektek, ha nem mutatnánk meg gyorsan, hogy milyen az itthoni felhozatal. A kínálat nem éppen gyér, sőt, ami azt illeti, a fast fashion márkák szépen koppintják egymást, egyik-másik üzletben hozzáraknak vagy épp elvesznek valamit a darabokról, ezzel téve (nem) egyedivé azokat. Ennek ellenére mégis akad néhány olyan cucc, ami árban és minőségben is elég jó ahhoz, hogy belekerüljön ebbe a cikkbe.

Pull&Bear 6995 ft (katt)

A fenti képen például egy nadrágos verzió látható, ami azért is jó, mert nem csúszik vagy fordul el, ezáltal nem tesz közszemlére olyan dolgokat, amiket nem kéne. Az inghatást a felső rész adja, és elölről teljesen úgy néz ki, mintha ruha lenne. A szoknyanadrágnak csúfolt verzió nemcsak nőies, hanem csinos is.

2018 nyarán a figyelemfelkeltés és a visszafogottság egyaránt trend.

Ezen két jellemző ötvözésével remek mintázatú anyagokat használnak a tervezéskor. Csíkos, pöttyös, de még az absztrakt anyagmintázatok is simán szóba jöhetnek.

Az alábbi kép jobb szélén egy rövidebb fazonú ing látható, ami rövidnadrággal is viselhető, viszont ha nagyobb méretet veszel belőle, ezzel ráaggatva az oversized címkét, elég hosszú lesz ahhoz, hogy ruhaként viseld – ezért került most ide.

HM 9490 ft (katt) // HM 9990 ft (katt) // HM 5990 ft (katt)

Az oldalt felsliccelt felsők 2015-ben hódítottak igazán, de még nem akarnak eltűnni a divat világából. Tény, hogy jóval kisebb mennyiségben, de itt-ott még mindig belefuthatunk néhány sliccelt darabba, ami a felsők helyett mostanában inkább a hosszított fazonú ruháknál köszön vissza. Így van ez az alább látható ingruha esetében is, ami kellően lábvillantós nyárra, és pont elég csinos ahhoz, hogy magas sarkúval, saruval vagy egy hófehér nadrággal és papuccsal viseld.

Egyelőre úgy néz ki, a Zara az egyetlen, ami próbálja kimaxolni a nyári trendeket, és több-kevesebb sikerrel igyekszik olyan kollekciókat a piacra dobni, amik kellően praktikus és könnyedén kombinálható darabokból állnak. Személyes kedvencem az alsó kép jobb oldalán látható fehér ingruha, ami alá a biztonság kedvéért biztosan vennék rövidnadrágot, de nyárra és a fesztiválszezonra (!) elengedhetetlen és kötelező must have darab.

Zara 8995 ft (katt)

Zara 9995 ft (katt) // Zara 7995 ft (katt) // Zara 7995 ft (katt)

Képek forrása: Pinterest

Itt van még jó kis kontent