7 inspiráló celebritás rövid frizurával

Szerző: Brooke

Rövid haj. Fiús, vagány, extrém, nem nőknek való, nem elég csinos, lázadó, dögös, stílusos. Csak néhány jelző azok közül, amivel a rövid frizurát általánosságban véve 10-ből 10 ember illeti, ha meghallja ezt a kifejezést. De az, hogy te nem vagy elég bátor, hogy bevállald, vagy épp nem a te világod, még nem jelenti azt, hogy nem való egy igazi nőnek, mert nem elég nőies.

Nos, az extrém módon rövid hajak jelentős része nem is feltétlen a nőiességet igyekszik reprezentálni, hanem azt a vagány lazaságot, amiről egy kicsit talán mindannyian álmodozunk. Ideje elfogadnia mindenkinek, valamint tudatosítania saját magában, hogy

attól, hogy nem tetszik valami, még nem feltétlen lesz szar.

Ennek ellenére a legtöbb nő még mindig ágál a rövid haj ellen, lázadozik a felnyírt női frizurák miatt, és minimum látványosan megbámul minden nőt, aki ilyen-olyan okok miatt levágatta tincseit. A hosszú, derékig érő lobonc valóban sok esetben előnyös és praktikus, meg hát nőies ugye, de azért az elmúlt évtizedekben (is) menő volt a rövid haj. A különböző fazonok, új hajvágási technikák és neves mesterfodrászok megreformálták a hajdivatot, és nem biztos, hogy rossz irányba változott a dolog, sőt.

Az elmúlt 100 év rövidhaj-trendjeit sorakoztatja fel az Allure 100 Years of Short hair című pár perces videója, amit alább tekinthetsz meg.

Napjaink rövid hajú ikonjai

Celebekről és rövid hajukról már írtunk korábban egy keveset, bár ott inkább csak rövidebb, és nem feltétlen fiúsnak vagy „nagyisnak” kiáltott fazonokkal foglalkoztunk. Most azonban összegyűjtöttünk egy nagyobb adag celebfrizurát, elsősorban olyan hírességeket szedtünk össze, akik a 2010-es években váltottak hosszú hajról rövidre, illetve ismertségük kezdete óta esküsznek a vagány fazonokra.

#1 Ruby Rose

Amióta Ruby Rose ismert, azóta viseli rövid frizuráját a lehető legstílusosabb módon. Nem is haragszunk érte, mert – ahogy azt egy korábbi cikkünkben már kifejtettük – az aszimmetrikus hajvágás 2018-ban nagyon divatosnak számít. Ez nem csak azt jelenti, hogy az Instát görgetve néhány bátor leányzó rövid és vagány frizuráját csodálva elgondolkozunk egy pillanatig, hogyan néznénk ki felnyírt tincsekkel. A rövid frizura igazi ikonjaként van jelen a köztudatban Ruby Rose, akinek stílusához, megjelenéséhez és személyiségéhez tökéletesen passzol ez a fazon.

 

#2 Katy Perry

Katy 2017-ben vágatta le akkor még vállig érő haját. Meg kell hagyni, nem bízta a véletlenre, nemcsak rövid hajra váltott, de még fel is nyíratta oldalt, hogy az aszimmetrikus hatást kimaxolja. Bár legtöbb száma még mindig a pop műfaj határain belül mozog, és dalai javarészt nincsenek párhuzamban egyre merészebb kinézetével, azért Katy remek példája a rövid hajtrend viselésének 2018-ban is.

#3 Kristen Stewart

Az extrém módon csöpögös Twilight filmekből ismert Kristen Stewart valószínűleg minden vámpíros sztorikon felnövő, Edward után vágyakozó leányzó életében hosszú, barna hajjal él tovább. Elképzelhető, hogy pont ez a már-már kicsit unalmasnak számító barna lobonc volt az, amitől Stewart jó időre meg akart szabadulni. Barnából lett szőke, majd szőkéből barna, ért mell alá, vállig, majd alig tarkóig a haja. Végül megunta legutóbbit is, és konkrétan letolatta az egészet, fittyet hányva a társadalom elvárásaira, a nőies címkével operáló frizurákra és fazonokra.

#4 Emma Watson

Az örök feminista, aki csak azért vállalta el A szépség és a szörnyetegben Belle szerepét, mert kellően tükrözi a megszemélyesített lány azokat a feminista értékeket, amikre Emma Watson évek óta igyekszik nyilvánosan felhívni mind a férfiak, mind a nők figyelmét. Bőven benne van, hogy a színésznő a lázadás jegyében vágatta fiúsan rövidre frizuráját, de a lényeg, hogy az amúgy világ életében hosszú hajjal büszkélkedő Watsonnak ez is borzasztóan jól állt. Igaz, azóta már visszanövesztette loboncát, de azért jó látni, hogy még az olyan fontos emberek is be mernek vállalni ilyen dolgokat, mint a Harry Potter-filmek örök kedvence, Hermione.

#5 Jennifer Lawrence

A világ legjobban kereső színésznője folyamatosan változtatja frizuráját, és ahelyett, hogy haragudnánk követhetetlen stílusváltásai miatt, sokkal inkább örülünk annak, hogy önmaga keresésével hozzájárul a hétköznapi emberek inspirálásához, már ami a hajtrendeket és azok követését illeti. Nem állítjuk, hogy ez volt Lawrence legjobb választása, az viszont kétségtelen, hogy egy teljesen új oldalát mutatta meg rajongóinak.

#5 Rihanna

Amikor az énekesnő 2010 körül rövid hajra váltott, és sorra jelentek meg új videoklippjei, amikben – érdekes módon mindig más – frizurával illegette magát, először talán kicsit sokkolta az embereket a dolog. Kristen Stewarthoz hasonlóan ő is hosszú, barna loboncáról mondott le, bár a váltás egyértelműen előnyére vált, ugyanis az addigi popszámokat éneklő, kislányos énekesnőből pillanatok alatt extramenő wamp lett.

A pixie fazontól, az oldalt és hátul felnyírt, félig a szemébe lógó frizurától kezdve szinte minden megfordult Rihanna fején. Az viszont tény, hogy különleges arcvonásai nélkül aligha volnának működőképesek ezek a fazonok.

#6 Miley Cyrus

A Hannah Montana korszakot végleg maga mögött hagyó énekesnő stílusa az utóbbi években elég polgárpukkasztóra sikeredett, amihez tökéletesen passzolt Miley rövid haja – amit mostanra ismét megnövesztett. Bármennyire fájt is a Montana-rajongók szíve a világ életében barna, derékig érő frizurájától búcsúzó énekes- és színésznő stílusváltása miatt, a lázadó korszakát semennyire sem véka alá rejtő Cyrusnak valószínűleg szüksége volt rá. Egyrészt azért, hogy beszéljenek róla, másrészt azért, hogy kitűnjön a tucathírességek közül.

#7 Halle Berry

Egy szó: Macskanő. A mára klasszikusnak számító macskás-szuperhősnős film főszerepét játszó Halle Berry rövid hajjal lett ismert, így a mostanában derékig érő, enyhén szólva is uncsi szóval jellemezhető, tömegben eltűnős frizurája miatt szinte már hiteltelenné válik a filmben produkált vagánysága. Persze az csak egy film, ez meg a valóság, de ez a pixie fazon magáért beszél.

Itt van még jó kis kontent