Júniusi smart casual hírek

Szerző: Flo

Bár már tapasztalhatóan nehezebb friss nyári kampányokat fellelni, hiszen a márkák legtöbbje az adott szezon előtt fél évvel elsüti a puskaporát, azért szerencsére a mai napig vannak olyanok, akik még a harminc fokos hőségben is adagolják az inspiráló, fullos sorozatokat. 

A nagy brandek képanyagaira szerencsére nem csak úgy tekinthetsz, mint szimpla reklámokra, amik csak azért készülnek el, hogy eladják a terméket, hanem akár lehetőségként is arra, hogy a tetszetős ötleteket a saját stílusodhoz adaptáld. Ennek megfelelően ezekkel a gyűjtésekkel mi kevésbé vásárlásra, mintsem a kreatív ötletelésre szeretnénk bátorítani.

Cartier X Jake Gyllenhaal

A méltán kedvelt színész nemrég a Cartier kampányához adta mind nevét, mind arcát, és nem csupán egy masszív fotósorozatot készítettek el közösen, hanem egy rövidfilmet is. A kollekció a Santos de Cartier névre hallgat, ami egy korábbi legendás pilóta Alberto Santos-Dumont emléke előtt tiszteleg. A cég maga azt nyilatkozta, hogy a figura azért volt számukra tökéletes választás, mert a levegő úttörője olyan értékeket képviselt, amiket ők maximálisan tisztelnek. Ilyen például a saját határaink feszegetése és a lehetetlen megvalósítása. (bővebben itt)

Fotók: Cartier, Matthew Brooks

Klub, ahová tartozni akarsz

Az a kemény dolog, hogy amíg nálunk most kezd az hőmérséklet konstans gatyarohasztóvá emelkedni by nyár, addig a föld más pontjain dizájnerek éppen azzal foglalkoznak, hogy már az őszi kollekciójukat tervezzék. Persze nem fogjuk ezt túlgondolni, nehogy azt higgyétek, hogy most majd kabátokat fogunk mutogatni a Club of Gents új kollekciójából! Pláne azért, mert

a kampányban rengeteg olyan öltöny van, ami akár nyáron is megállja a helyét,

de mindenesetre jó inspirációként szolgálhat.

Arról, hogy hogyan viselj öltönyt a melegben itt olvashatsz hiánypótlót, ha pedig annyira késznek érzed a nyári ruhatárad, hogy már nem kívánsz rajta semmit alakítani, akkor kacsintgathatsz a jövőbe, hogy mit viselj majd a levélhullás közepette. (bővebben itt)

Fotók: Club of Gents, Andreas Ortner

Mikor már unod a Jeanst

Pepe Barosso jelenleg a Pepe Jeans arca (mi ez, valami béna anafora?), de úgy döntött kivesz egy kis szabadságot, és ellátogat eddig be nem barangolt vidékekre is. A Gioseppo Man tavaszi kollekciója pedig tökéletes lehetőséget kínált neki erre, hiszen ők konkrétan egészen a vízpartig kísérték őt fényképezőgépeikkel.  Ez a kollekció talán arra a legtökéletesebb példa, hogyan öltözz akkor, ha egyszerre szeretnél kényelmesen és mégis stílusosan megjelenni akár a város szívében, akár a plázson. (bővebben itt)

Fotók: Gioseppo, Emilio G Hernandez Forrás: Fashionisto.com

MűMaier?

Bármennyire is furcsa, valamiért a nyári szettjeik bemutatására mindenki előszeretettel választja a vízparti helyszínt. Nincs ez másként Tomas Maier új kollekciójánál sem, ami abba enged betekintést, hogy

egyszerű basic cuccokat hogyan tudunk úgy kombinálni, hogy a végeredmény egy patent smart elegy legyen.

(bővebben itt)

Fotók: Uniqlo

Zara Denim

Combos denim szetteket villantott nemrég egy lookbook formájában a Zara. Ráadásul számos opció közül szelektálhat az ember; a klasszikus kék szín mellett ott a zöld, barna, fehér, khaki, piros. Persze arra vigyázni érdemes, hogy ha nyáron egy full denim outfittel akarod veretni a Deák 40 fokos aszfaltján, előbb olvadsz rá, mintsem a pultos kimondhatná, hogy „Szia, uram!”. (bővebben itt)

Fotók: Zara

Jól látom?

Ha valamihez a Hugo Boss ért, akkor az A listás hírességek bespájzolása egy-egy nagyobb kampányba, így eshetett meg, hogy Sebastian Stan után Henry Cavillt is sikerült becserkészniük. Persze megvoltak a szokásos körök, hogy például „Superman minden olyan értéket képvisel amit mi fontosnak tartunk„, de valljuk be, itt Cavill ismertségfaktora volt a fő szempont, meg az, hogy jól áll neki az a Boss, na.

(bővebben itt)

Fotók: BOSS, Paul Wetherell

Itt van még jó kis kontent