4 extrém hajszín, amit úgysem mersz bevállalni 2.0

Szerző: Brooke

A legextrémebb, legegyedibb hajszínek Instagramon és online magazinok legelső oldalain hódítanak. Rákattintasz ezekre a kontentekre, mert kíváncsi vagy, a szíved mélyén azonban pontosan tudod, hogy bármennyire is menő egy-két frizura, soha a büdös életben nem vállalnád be őket. Nem is baj, mert vannak, akik megteszik ezt helyetted.

Nemrég hoztunk egy összefoglalást olyan hajszínekről, amit tutira nem vállalnál be – katt ide érte. Elég jó visszajelzéseket kaptunk érte, így elkészítettük az Allure cikkeinek segítségével a következő adagot, amin lehet ámulni-bámulni vagy épp szörnyülködni.

#1 Főnix

Egészen pontosan blue phoenix névre keresztelték ezt a közel sem naturális hajcsodát, ami tulajdonképpen a vállalhatatlanság alsó küszöbét rugdossa. Az elkövető Derek Cash, a dél-floridai Genesis Hair Boutique fodrásza, aki őrülten szépnek tartja saját munkáját. A dolog úgy kezdődött, hogy a leányzó már kék hajjal (?) érkezett a szalonba, és mivel hiány volt a kék hajfestékből, ezért Cash tulajdonképpen mindent rádobált a hajára, amit talált. Jó, azért nem mindent, de sárgát, pirosat, narancssárgát, és még jó néhány árnyalatot igen.

Nos, biztos vagyok benne, hogy Kim Kardashian rózsaszín haja után ez is egy hasonlóan megosztó frizura lesz. A képen látható hajmennyiséget amúgy póthaj szolgáltatja leginkább, és Cash az Allure-nak elárulta azt is, hogy a tincseket először külön-külön festették be, majd ezután jött az „összefestés” az alany igazi hajával. Apropó, ha már póthaj. Az megvan, hogy a nyári fesztivál lookod tökéletes kiegészítője lehet a csatos póthaj? Sőt, pár hónap erejéig még a hőillesztéses, csomós technikával készülő hajhosszabbítást is simán elbírja a hajad szerkezete. A témában itt és itt írtunk hosszabban, profi fodrászok tippjeivel és ajánlásaival.

Egy szó, mint száz, a fenti műveletek végeredménye ez:

#2 Flamingó

Az első madár inspirálta főnix hajszíntrendhez hasonlóan most ismét egy szárnyasról elnevezett gyönyörűségről lesz szó. A flamingó névre keresztelt hajszín – kicsit sem meglepő módon – rózsaszín, de ami a legjobb benne, hogy szép rózsaszín. Oké, elég megosztó szín, már ami a hajvilágot illeti, de azért kellően bohókás és extrém ahhoz, hogy mindenki ámuldozva/utálkozva forduljon meg utánad az utcán.

Ha szeretsz megbotránkoztatni másokat, leginkább az erősen maradi és rendkívüli módon ókonzervatív nagyszüleidet, vállald be.

A Maryland városában tevékenykedő Meg Schipani alkotta meg ezt a csodás, minimum négyféle rózsaszín árnyalatból elkészíthető flamingó frizurát. Az alapötlet azonban az volt, hogy kicsit ombre és balayage hatást keltsen, így a haj alsó rétegének, illetve a haj legvégén alapvetően zöldnek kellett volna tündökölnie, viszont becsúszott egy kis technikai gikszer. A pirosas-rózsaszínes festék semlegesítette a zöld festéket, így a végeredmény a fenti képen is látható kicsit barnás árnyalatba hajló izé lett. Ennek ellenére szuper az összhatás. 

Megjegyzés: A képen látható lánynak sárga-narancssárga haja volt a rózsaszínre festés előtt. Épp ezért vedd figyelembe azt is, hogy minimum aranyszőke hajszín szükségeltetik ahhoz, hogy ezt a csodát bárki is a fejedre tudja applikálni.

#3 Mentás csoki

A madarak után itt van egy élelmiszer, egészen pontosan csoki és menta által inspirált hajszín. Ahogy az a lenti képen is jól látszik, a mentazöld szín dominál, azonban a barna hajtőnek köszönhetően egy darabig (talán) nem látszik annyira brutálisan ennek a túlontúl extrém színnek a gyors lenövése. Mert – csak hogy ismét felhozzam – Kim Kardashianon kívül talán senkinek nem áll jól ezen a Földön a lenőtt haj.

A Kanadában tevékenykedő, Theresa Cook fejéből pattant ki ennek a csodának az ötlete, a procedúra pedig nem egészen két órát vett igénybe. Soknak gondolod? Nem az, sőt. A bevállalós vendég haja már alapból világosítva volt, így Cooknak csak a színezéssel kellett foglalkoznia. Tipikus Instagram-hajtrend, ami ideig-óráig izgalmas, aztán szépen lassan eltűnik a többi ugyanilyen, csak más névre hallgató irányvonal között.

#4 Hableány

A hableányos (angolul „mermaid melt”) frizura kékből lesz világos zöld, ombre festéstechnikával készül, itt-ott pedig egy kis balayage is visszaköszön benne. Courtney Gann Missouriban dolgozik hairstylistként, és egészen ügyes kezei közül pattant ki ez a hableányos csoda, ami sajnos vagy nem sajnos szőkített hajból készíthető el, és az előző mentás hajszínhez hasonlóan egészen szép összképet mutat.

Ennek ellenére, kell hozzá egy jó adag bátorság és extrém lelkület, meg személyiség.

A színek egészen hangsúlyosak, smink nélkül sehogy sem mutat, és igen, megkívánja a tökéletes outfitet, ami kellően monokróm ahhoz, hogy ne vonja el a figyelmet a vibráló, erős hajszín(ek)ről. Mindhárom árnyalat szuperül passzol egymáshoz, az összefestés pedig meglehetősen ügyesre és szemet gyönyörködtetőre sikeredett.

beautyFY Vivi szakmai kiegészítése:

„Amikor valaki extrém színű hajviseletben gondolkodik, ajánlott figyelembe vennie a haja állapotát. Ha gyenge, vékony szálú, akkor sokszor jobb, ha nem kockáztatja meg, mivel általában ezek olyan erős szőkítést igényelnek, hogy túlzottan igénybe vennék a hajat. A már eleve szőke hajúaknak könnyebb a dolguk, mert nekik sokszor nem is kell előszőkíteni, elég, ha ráteszünk egy színezőt, ami szép lassan kikopik a hajából.

Fotó: beautyFY/Vivi

Akik fekete vagy sötétre, esetleg vörösre festett hajból szeretnének valami extrémet, érdemes pirosas, rózsaszínes árnyalatokban gondolkodniuk,  mivel a haj jelentős károsodása nélkül lehetetlen például kéket vagy zöldet elérni. 

Fotó: beautyFY/Vivi

Fotó: beautyFY Vivi

Érdemes továbbá átgondolni, hogy valóban jól áll-e majd az adott szín, mert ezek bár nagyon jól mutatnak egy katalógusban, a hétköznapokban fokozott karbantartást igényelnek, valamit külön figyelmet kell fordítani arra, hogy stílusban passzoljon hozzá az öltözék és a smink is. 
Ha szeretnél Vivihez időpontot foglalni, egyszerűen és gyorsan megteheted erre a linkre kattintva.

Itt van még jó kis kontent