Add át a helyet, jönnek a nagyisneakerek

Szerző: Ulla

Amikor az ember tudatára ébred annak, hogy habtestének csomagolása nagyban befolyásolja úgy a saját közérzetét, mint a külvilágra tett pozitív benyomás valószínűségét, egy darabig hajlamos mindent feláldozni a stílus oltárán, beleértve a kényelmet vagy az egészséget is. Aztán telnek-múlnak az évek, a tanulást felváltja a munka, a matekfaktot a 10 órás munkanap, és ezzel párhuzamosan egyre kevésbé lesz mindegy, mennyire komfortosan tölti például a lábad a napot. Még szerencse, hogy egy nagyi mindent megold.

Mi is hírt adtunk már arról, hogy az utóbbi évek egyik legmasszívabb trendje a kényelem, ami egyelőre nem is nagyon akarja megadni magát. Hosszú évek önsanyargatása után végre eljött az idő azok számára is, akik az esztétikum mellett adnának a kényelemnek is. Megérezve az idők szavát többek közt olyan nagy klasszikusok szálltak fel a komfortvonatra, mint a Converse vagy a Puma, megalkotva a maguk stílusos/csajos, egyszersmind kényelmes kollabjait.

A férfidivatban már jó ideje tart a dad sneaker őrület, erről nemrégiben Mack kolléga rakott össze egy meglehetősen alapos anyagot, ami női szemmel sem érdektelen olvasmány:

Az 5 legfaterosabb dad sneaker

A női szakasz sem váratott magára sokáig, immár egyre erősebb felszálló ágban van a grandma sneakernek keresztelt trend, amely gátlástalanul mixeli a sportcipők kényelmét az olyan hagyományosan nőiesnek tartott ornamensekkel, mint a virágok, gyöngyök, csillogó felületek vagy rózsaszín és a lila különböző árnyalatai.

 

Fila Original Fitness

Ahogyan azt már megszokhattuk, a high fashion brandek leginkább túlárazott, „olyan ronda, hogy az már szép” jellegű cuccokkal támadnak:

 

Fendi

Gucci Rhyton

Az igazi arany a nagy sportklasszikusok kreatív bányáiból kerül ki, például az alábbi viselhető, egyszersmind megfizethető lábravalók formájában:

 

Adidas Originals Falcon

Adidas Continental 80

Forrás: Hypebae

Itt van még jó kis kontent