20 meghatározó férfimodell – Vol. 1.

Szerző: Flo

Talán már fel sem tűnik az embernek, hogy mennyi új termék pörög ki a karvalykapitalista piacgazdaságban napról-napra, és ezáltal mennyi új reklám, kép, videó születik ezek promotálására. A divatszakmában ehhez általában humán erőforrásra is szükség van, nem véletlen, hogy még nálunk is ügynökségek tömkelege vadássza a jóképű, jó kiállású, karizmatikus ifjakat. Viszont ennek a szakmának is megvannak a nagyágyúi, akik konstans a legismertebb márkákkal és tervezőkkel dolgoznak, és akik neve gyakran legalább akkora sikert sejtet, mint magáé a márkáé. Kétrészes cikkünk a világ jelenleg legmeghatározóbb modelljeit mutatja be, akikre harap a divatvilág, és akiktől stílus tekintetében a legtöbbet tanulhat az ember. Fiatalok, öregek, kövérek, vékonyak.

#1 Armando Cabral

A portugál származású úriember, bár kenyerét nagyrészt modellkedéssel kereste, elmondhatja magáról, hogy

mára saját márkával rendelkezik.

Cabral saját elmondása szerint már akkor rajta volt a saját tervezésű cipőkön, amikor még teljes munkaidőben verte vissza a reflektorfényt, de ha az ember folyamatosan nagy cégekkel és befolyásos alakokkal dolgozik együtt, rengeteg olyan mecénással találkozik, aki támogatni és segíteni tudja az önállóság felé vezető úton. Az Armando Cabral darabok nem csak esztétikusak, de minőségiek is, bár ez egy olyan cégtől, ami 400 euró fölötti áraival a kövérebb pénztárcákat célozza meg, el is várható. A Forbes egy kisebb portrét is közölt a sikereiről, azt itt olvashatod el.

Kövesd itt: @armando_cabral

Fotók: Voices of NY/Forbes/Fashionbeans/Pinterest

#2 Billy Huxley

Billy első pillantásra talán inkább norvég favágónak tűnhet, de jobban belegondolva ez az imázs tökéletesen passzol a kétezres évek közepe óta dívó hipster-stílhez. Ha valaki azon gondolkodna, hogy miért is fontos ennek a srácnak a szerepe egy olyan világban, amelyben az utcára kilépve az ember lépten-nyomon a saját klónjába botlik, akkor jusson eszébe, hogy részint neki köszönhetően válhatott a 2010-es évek az „overly manly man” arculat diadalútjává. Billy előtt a modellekre a szakmán belül úgy tekintettek, mint egy üres vászonra: pont annyira legyen semleges, mint amennyire mutasson jól, de mivel a valódi hangsúly a terméken van, a karizmája ne legyen hangsúlyosabb a logónál.

Billy Huxley ezzel szemben telibesz*rta a szakmát, beemelte a személyiséget és nemhogy üres vászon nem volt hajlandó lenni, de még tele is varratta magát tetkókkal ráadásképp.

Ezzel egy nagyon jó üzenetet közvetít mindenki számára egy olyan világban, amelyben a konformitás sajnos nemhogy előny, hanem olykor szinte elvárás.

Kövesd itt: @billyhuxley

Fotók: Twitter/Adam Jacobs Photography/listal.com/GramUnion

#3 Cameron Dallas

Tipikusan az a fajta srác, akinek érdemeit el kell ismerni még akkor is, ha a feje és a kiállása nem lenne túl rokonszenves. Nyilvánvalóan ő már rég nem a David Gandy-féle generáció tagja, ahol a sikert még B kategóriás bulvárlapok hátsó rovatában eldugott, 1/8 méretű dezodorhirdetéseken át kellett kiharcolni. Az ő ismertségét a melón és kitartáson túl egy rakás  modern technikai eszköz is segítette. Bár az egész itt is azzal kezdődött, hogy egy kisgyerek besétált pár fényképpel és egy nagyszájú édesanyával pár ügynökséghez, de már most ott tartunk, hogy a gyereknek

20 millió követője van Instán, ami hárommal több, mint amennyi Barack Obamának.

És itt hoznám vissza a modellek közti különbségeket, hiszen gyakorlatilag Cameron Dallas számára az egész karrier olyannak hat, mintha csak egy mellékküldetés lenne valamelyik játékban, amit csak a plusz XP miatt muszáj letolni. Emberünk olyan felületeken szerzett magának hatalmas ismertséget, mint a Youtube és a Vine (R.I.P) , ami a régi idők hőseinek még nem állt módjában. Dallas olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Dolce&Gabbana és a Calvin Klein, és miután több millió embert képes megmozgatni egyetlen posztjával, nem is lehet kérdés, hogy itt a helye ezen a listán.

Kövesd itt: @camerondallas

 

#4 Eric Rutherford

Az érem másik oldala. Míg a középkorúsághoz közeledve a legtöbb férfi számára már az is értékes achievement,  hogy megőrizzen a sármjából legalább valamennyit, Rutherford még ötvenen túl is legfeljebb olyan dilemmákkal küzd, hogy milyen kritériumok alapján szemezgessen a kínálatból. Jó üzenet ez olyanok számára, akik túltémázzák a kapuzárás ügyét.

Kövesd itt: @mr.rutherford

Fotók: Crew Model Management/BLKLN Clothing x blk-tee/Creative Exchange Agency/IMG Models

#5 Zach Miko

Zach Miko

40-es derekával és 200 centis testmagasságával nemhogy a megszokott modell, de az átlagember paramétereit sem osztja.

Hogy ennek ellenére sikeres tudott lenni ebben a szakmában, csak részint köszönhető a plus size trendnek, valójában legalább ennyire a kitartásán és akaratosságán múlt a dolog. Van egy elég ismert podcast sorozata Big Things with Zach Miko címmel, és kacérkodik a színészi pályával is (alapvetően ez az eredeti foglalkozása). Úgy mondanánk, hogy pozitívan reprezentálja a társadalom egy olyan csoportját, amiről a divatszakma elfeledkezni látszik.

Kövesd itt: @zachmiko

Fotók: IMG Models/ Pinterest/Twitter

#6 Gilles Souteyrand

Sokan gondolják tévesen, hogy 40 fölött nekik már nem csak lehetetlen, de meg sem érdemelt a jó test. Ezt a nézetet Gilles barátunk nem ismeri el, hiszen 40-es éveiben járva nem csak rendkívül keresett modell, hanem aktív személyi edző és étkezési tanácsadó is.

A dekoratív külső és az egészségünkre fordított idő gyakran korrelál, mivel utóbbiba beletartozik a mozgás is,

ami egyszerre tesz jót a testnek és a léleknek. Souteyrand spéci edzéssel és saját étrenddel karbantartott fizikumát nyilván propagálja is a megfelelő fórumokon (Instagram), ezzel igyekezve motivációval szolgálni mindazoknak, akik negyven felett elveszettnek kezdik érezni a módzsót.

Kövesd itt: @gilles_souteyrand

Fotók: T.M. Lewin/Promod/Select Model Management/Daily Mail

#7 Hu Bing

Hu Bing neve mond nektek valamit? Nem-e? Pedig ő Kína legmagasabban jegyzett topmodellje, magyarul ha Cameron Dallas azért lehet itt, mert rengeteg követője van, akkor nyilván helye van annak is, aki egy másfél milliárdos ország szupersztárja. Hu Bing már akkor űzte a szakmát, amikor a fentebb említett srácocska még a szülei gondolatában sem járt: már túl az ötvenen, majdnem 30 éves szakmai tapasztalata van. Közben pedig simán felére letagadhatná az életkorát.

Hu Bing egy két lábon járó stílustanácsadás, akiből már akkor ihletet merít az ember, ha rákeres a nevére a Bingen (dafuq, Flo?! – a szerk.)

Azt pedig már nem is említem, hogy ő a British Fashion Council nemzetközi nagykövete.

Kövesd őt: @hubing

Fotók: Men Style Fashion/2luxury2.com/zimbio.com

#8 Roger Frampton

Roger Frampton igyekszik döntögetni a modellekkel kapcsolatos sztereotípiákat:

nem csak világszerte elismert modell, hanem író és rendszeres előadó is testnevelési témákban.

A Ted Talkon már kétszer is szerepelt, megjelenéseit pedig több mint 2 millióan látták. Roger állítja, hogy ha az ember minden nap 10 percet tölt nyújtással, nem csak sokkal egészségesebb és hosszabb életre számíthat, de teste is megfiatalodik. 

Kövesd itt: @rogerframpton

Fotók: Men’s Health/ Candide Magazin/The Syndical/Philipp Plein

#9 Sean O’Pry

Lehetetlen, hogy egy ilyen listát Sean O’Pry nélkül publikáljunk. Ez a férfi kis túlzással a világ összes számottevő tervezőjével/cégével működött már együtt. A csávó fejét alighanem mindenki látta már ilyen-olyan kampányokban, óriásplakátokon, magazinokban vagy tévészpotban, ennek ellenére a profilja nem vált kiismerhetővé – részint annak köszönhetően, hogy bemákolta a legendás sötét haj-széles állkapocs-kék szemek kombót.  A milliónyi fotó ellenére mindig maradt benne tartalék, így válhatott végül a divatvilág unikális enigmájává.

Kövesd itt: @seanopry55

Fotók: Fucking Young!/ The Fasionisto/ Image Amplified/Listal

#10 Luka Sabbat

Csimasz bajuszos barátunk bár elsőre inkább egy nyolcadikos kamaszgyerekre hasonlít, aki épp a szünetben próbálja elrejteni a cigit a tanárnő fürkész tekintete elől, valójában több milliós követőtáborral rendelkező divatcelebritás. A streetwear aktuális megmutatóembereként ő volt például az, aki a modern korban az elsők között vállalta fel büszkén az övtáska viselését. Nice move, Luka.

Kövesd itt: @lukasabbat

Fotók: Nordstorm Blog/ Notey/ UpscaleHype/Pinterest

A cikkhez felhasználtuk a Fashionbeans anyagát. A kiemelt képen Kara Nixon képe látható. 

Itt van még jó kis kontent