Így öltözz nyáron, ha nem akarsz túl sokat mutatni

Szerző: Brooke

Hivatalosan is elérkeztünk a nyárhoz, ami egyet jelent: elérkezett a rövidnadrágok, kivágott felsők, fürdőruhák és kimonók időszaka. Biztos vagyok benne, hogy rengetegen várták a hónapokon át tartó konstans napsütést, rengetegen égnek balatoni lázban, és szintén rengetegen élnek-halnak a nyári ruhákért. Ezzel szemben azonban ott vannak azok a nők is, akik fittyet hányva a hőségre sokkal szívesebben vesznek hosszú nadrágot és földig érő egyberuhákat.

A nyár ugyanis nem mindenki számára egyenlő a fedetlen test mutogatásával, és hiába őrülünk meg egy idő után mindannyian a melegtől, mégsem mindenki vágyik miniszoknyákra és shortokra. Attól, hogy június van, még igenis lehet stílusosan öltözködni, nőies ruhadarabokat hordani anélkül, hogy megpusztulnánk a harminc foktól, és meztelenül utcára menni sem kötelező. Nemrég mutattunk néhány praktikus outfitet a nyári hőségre, a cikket ide kattintva találod.

Az ok, amiért most egy újabb verzió íródott, az, hogy ezúttal más jellegű, többet takaró outfiteket szándékozunk megmutatni a továbbiakban.

#1 Farmernadrág

Oké, fogadjuk el, nem lehet mindenkinek olyan gyönyörű és minimum nyakig érő lába, mint mondjuk Jennifer Lopeznek. Fogadjuk el továbbá azt is, hogy mindig lesznek lányok és nők, akik nem feltétlen elégedettek lábuk kinézetével, így szoknya helyett nadrágot húznak a negyven fokban is, abból is inkább olyat, amiből semmijük, még a bokájuk sem lóg ki. Na, hát mostanában nem épp nekik kedvez a fast fashion, de azért ki lehet fogni jó darabokat.

Ha te is közéjük tartozol (üdv a klubban), ám mégis szeretnél trendkövető maradni nyáron is, a szaggatott farmernadrágokkal kompenzálhatod kicsit a forróságot.

#2 Hosszú ruha

Minimum lábszárközépig érő fazonokról van szó, de a midi szoknyás outfitek (katt ide) is szóba jöhetnek. A legjobb, ha az a bizonyos ruha a földig ér, ami kellőképpen eltakar ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben meg a szettedben. Akár saruval, akár magas sarkú szandállal veszed fel, egyszerűen csak jól nézhetsz ki benne. Ha könnyed anyagút választasz ebből a fazonból, még (annyira) meleged sem lesz.

Az ujjatlan, spagettipántos ruhák és overálok már pár ezer forintért megtalálhatók az olcsóbb fast fashion márkák üzleteiben, és ha csak egy nyarat is bírnak ki a nem mindig túl jó minőségük miatt, bőven megéri befektetni egy-két darabba a hőség idejére.

A maxiruha egyik legnagyobb előnye, hogy ha kicsit extrábbat választhatsz, simán felveheted a legjobb barátnőd esküvőjére, de még egy családi vacsorán is megjelenhetsz benne. Nem kötelező magas sarkút venni hozzá, hiszen a ruha földig ér, így jórészt eltakarja a lábad. Egyszínű darabokat tényleg bárhol találsz, viszont ha odáig vagy ezért a fazonért, nézz körbe az ASOS és a Pretty Little Thing oldalán, ahonnan jóval egyedibb és különlegesebb cuccokat rendelhetsz.

#3 Magas derekú nadrág és szoknya

Ha már az előbbiekben JLo-hasonlattal fárasztottalak, jöjjön a következő: nem lehet mindenki Emily Ratajkowski, hogy tökéletes csípővel és lapos hassal mutogassa magát crop-topokban. Erőteljesen nekik kedvez az utóbbi évek divatja, ugyanis 2018-ban pont akkora trend a magas derekú nadrág és szoknya, mint az elmúlt három évben. Szóval igen, előveheted a szekrényedből a tavalyi meg az azelőtti basic darabodat, ami ebben a fazonban készült.

Mivel a magas derekú ruhák alapvetően kicsit összenyomják az embert optikailag, ezért felülre mindenképp feszes, testhez simuló felső passzol, ezzel kiegyenlítve az alsó rész lazaságát, bővebb fazonját. A lenti képeken is ilyen outfiteket látsz, plusz egy szintén nagy trendet, a csíkos anyagmintát. A kettő ötvözése tökéletes kombináció.

Nemcsak földig érő, hosszított változat után érdemes keresgélned, hanem rövidebb (de nem túl rövid) fazonokat is találhatsz. Ott vannak például az A-vonalú szoknyák, amik eltakarják a combot, mégis szellőzni hagyják a lábakat.

#4 Kimonó

Kardigán helyett a lehető legjobb választás. Nem elég, hogy stílusos és lenge, sokszor áttetsző anyagból készült darabok között válogathatsz, de még praktikusság szempontjából is elég jó döntés. Felveheted például strandra, amikor épp a büfébe készülsz olajban tocsogó lángosért és jegeskávéért. Felveheted, amikor moziba indulsz, és tudod, hogy a légkondi miatt meg fogsz fagyni másfél óra alatt. De még akkor is felveheted, amikor a Balaton Soundon, a „magyar tengernek” semmiképpen sem nevezhető kacsaúsztató tavacska mellett, kissé mámoros állapotodban fetrengesz a fűben.

Kombinálhatóság szempontjából is erőteljesen főnyereménynek nevezhető a kimonó, hiszen nemcsak rövidnadrághoz, hanem farmerhez is jól passzol.

Bár a fenti képeken meglehetősen sok fedetlen testrészt mutogatnak a lányok, azért úgy gondolom, kellően érzékelhető a kimonó azon skillje, hogy eltakarja a vállakat, a karokat, és ha elég hosszú, még rövidnadrággal is viselhető, hiszen a combokat (még ha csak hátul is), de fedi. Ez persze függ attól, hogy milyen hosszú és milyen fazonja van annak a bizonyos kimonónak, bár a képekből jól látszik, hogy miként érdemes felvenni.

Ahogy a maxiruháknál, úgy itt is helyet kapnak a virágminták, sőt, akár azt is mondhatnánk, hogy a kimonó akkor igazán kimonó, ha virágokkal van díszítve. Amíg farmerből a kék szín a basic, addig a kimonónál a virágminta. Mivel viszonylag hosszú és bő fazonról van szó, ezért csak szűk szárú nadrággal és szintén szűk (lehetőleg rövid) szoknyával tudjuk elképzelni a viselését.

Itt van még jó kis kontent