Ezek a hajak pörögnek most a világban

Szerző: beautyFY

Skalp- és homloktáji körkép. Trendkövetés, inspiráció, lookbook a glóbuszról.

Benne vagyunk a nyárban, Budapest belvárosa felett repcsik húznak el fülsiketítő zajjal, nehogy nyugodtan dolgozni lehessen, a háttérben a Bahamai köztársaság Burkina Fasonak lő éppen egy tizenegyest, de Aboubacar Sawadogo óriási vetődéssel kiszedi a ficakból. Tombol a közönség. Nyomasztó meleg, néha aztán vészjósló felhők jelennek meg az égen; nem tudni, hogy marad-e a harmincöt fok, vagy marad a harmincöt fok csak esni is fog. Egy dolog viszont nem változik: a hajat pár hetente le kell vágni, mert este megint habonyozás a klubban. It’s like a jungle sometimes.

Jelen cikk egy hosszú sorozat része egyébként, melyben a világ népszerű fodrászainak munkáját szemlézzük, ez alapján egyrészt inspirációt adva annak, akinek erre szüksége van, másrészt képet mutatva arról, mik pörögnek most legjobban a világ skalpjain. Mi egyébként továbbra is azt látjuk, hogy a fade az igazi dörgés, arra pedig többnyire még mindig a pompadúrt pakolják rá mindenféle verzióban, vagy valamilyen tépett mutatványt a spiky-tól a mohawkig.

A 6 legjobb fade frizura

Ha már a trendeknél tartunk, azt hadd jegyezzük meg, hogy a hajstílusok korszellemet leíró tulajdonsága korántsem légből kapott. Kicsit büszkék is vagyunk rá, hogy mi a spiky, tincsezett mókák feltámadásáról írtunk tavaly, és lám, az Infinity War Chris Hemsworth-ének fizimiskája máris reagált a kortárs trendekre:

Fotó: Disney

Nem beszélve Chris Evansről, aki szakállas, slicked back Amerika kapitányként irdatlan menő volt, na.

Fotó: Disney

Világkörkép jön tehát újra a legfullosabb hajakkal, amik fodrász és borbély kezei alatt mostanság teremhetnek.

Mike Bernstein

Pennsylvania, USA

Sérók: slicked back undercut, fade variációk

Odyzzeuz

Hollywood, Kalifornia

Sérók: fade, hajtetkók, tincsezett variációk

Francho Barber/Andreu Ribes

Katalónia, Spanyolország

Sérók: pompadúr+fade, spiky + fade

Radu Vitca

Kolozsvár

sérók: high pomp, caesar/fringe

Men Peluqueros

Sevilla, Spanyolország

Sérók: tincsezett stílusok, spiky, pomp

Mikeyyyy

USA

Sérók: fringe, undercut, disconnected

A srácnak régen egészen használható Instagram feedje volt, amíg úgy nem döntött, hogy inkább saját magát szeretné hetente hatszor posztolni, amint éppen feszít a saját posztere előtt vagy félmeztelenül vonaglik a kanapéján. Mindegy, hajakat azért még tud csinálni, itt van pár alkotás frissibe’.

Wes Staucet/Duke’s Barber

Albany, New York

Sérók: fade, slicked back, disconnected

beautyFY

Budapest

Rohadjunk meg, ha nem teszünk be egy-két frizkót magunktól is, mert tényleg. Egy tegnapi festett slicked back és egy fade + pomp, csak úgy. Ha foglalnátok, azt itt lehet.

 

Itt van még jó kis kontent