Cavill lesz a Witcher főszereplője!

Szerző: Bronson

Szokatlan lehet, hogy ilyen témáról posztolunk itt a BroGuide-ban, de legyen elég indok, hogy egy rakás gamer akad a csapatunkban, Henry Cavill stílusáról meg egyébként is szót ejtünk rendre. Ha Cavill sikeres, az a modern, stílusos férfinak jó.

Történt, hogy az angol színészt jelölte ki a Netflix a készülő, nagy költségvetésű The Witcher sorozatban a főhős Geralt of Rivia szerepére.  Aki nincsen képben, annak pár mondatban a háttérről: az eredetileg egy lengyel szerző által jegyzett regényfolyamból (magyarul Vaják címen pörög) egy nagyszerű játéksorozat készült, aminek a 2015-ben megjelent harmadik része tulajdonképpen minden idők egyik legjobb játéka lett.

Egy menő pali bonyolult története

A sztori egy szinte érzelemmentes, de kőkemény szörny- és szerencsevadász kalandos történetét meséli el, ami a játék orbitális sikere miatt felkeltette a filmprodukciós cégek érdeklődését is. A történet csak elsőre tűnik egyszerűcskének, valójában egy komplex, felnőtt mese, a világában még a jó és a rossz szerepek is nehezen beazonosíthatók, a cselekmény pedig nagyon izgalmas morális dilemmák elé állítja a figurákat. Erőszakból és erotikából nincs hiány, ebben erősen hajaz az HBO sikersorozatára, a Trónok harcára is.

Cavillnek nem új dolog a szakáll. Fotó: Henry Cavill.org

Végül a Netflix készít belőle szériát, ami – ismerve ambíciójukat és lehetőségeiket – jó dolog. Cavill maga is sokat játszik videojátékokat

(egy anekdota szerint amikor a Man of Steel rendezője hívta, hogy megkapta a szerepet, addig nem vette fel a telefont, amíg vége nem lett az online meccsnek, amit épp játszott),

nem csoda hát, hogy maga is keményen lobbizott a szerepért. Hogy mennyire örül a lehetőségnek, hűen mutatja, hogy az Instagramján nemrég kiposztolta az új levelezési címét, ami immmár Kaer Morhen (a történetben a „farkas” witcher-iskola vára). Hivatalos képek még nincsenek a produkcióból (nyilván), de azért egy elég frankó fan art már készült arról, hogyan kell elképzelni a fiatalembert Geralt of Rivia szerepében:

Az oldschool macsók

Egy kicsit azt is mondhatnánk, hogy az alapvetően

hallgatag, jó modorú, de mégiscsak stílusos és kemény pali benyomását keltő Cavill

azt a klasszikus férfit képviseli, amit mi is szívesen promózunk, és aminek az életét szigorú szabályok szerint élő, egyenes jellemű Geralt is épp megfelel. Meggyőződésünk, hogy a színésznek mocskosul jól állhat egy ilyen szerep, amennyiben a dialógusok, a cselekmény és a dramaturgia is segít neki ebben. Mutasd meg nekik, öreg!

Itt van még jó kis kontent