A Dorko gyárt a magyar teniszezőknek

Szerző: beautyFY

Amikor kiderült, hogy egy új, hazai brand suhogtatja rettentő szárnyait a hazai sportszergyártás kék egén, egy ország szíve egyszerre dobbant meg. A 2Rule-nak ugyan weboldala, hitvallása, boltja, és úgynevezett termékei még nem voltak (vagyis a márka tulajdonképpen csupán cégjegyzék szintjén létezett), de volt közismert tulajdonosa, és mindenféle virtuóz üzleti machinációk következtében nagy megrendelői is. Egy rövid hír kapcsán most felhívjuk a figyelmet arra, hogy vannak létező magyar sportmárkák is. 

Tervezünk egy sorozatot, amelyben az arra érdemes magyar divatmárkákat mutatjuk be, mert vannak és voltak ilyenek. Ehhez képest tök vicces, hogy amikor hirtelen szükség van nésönel focimezekre, akkor nem azoknak a hazai tervezőknek és vállalkozásoknak a munkáihoz nyúlnak, akik már bizonyítottak, hanem valakik csinálnak egy tök újat valamiből, hogy azt valakik valamiért megvegyék már azelőtt, hogy egy pdf prezit láttak volna róla.

Márka, ami már van

Ám most az Index szúrta ki, hogy a Dorkoval kötött a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) egy patent kis üzletet, amelynek keretein belül a magyar márka tervezi, gyártja és árusítja a sportág válogatottjának ruháit. A megállapodás, amelynek értelmében 5 évig csak a Dorko készíthet hivatalos mezeket a szövetségnek azért is jópofa, mert a cég alapítója, Gém Péter maga is profi teniszező volt.

Fotó: Novák Eszter/Index

A híradások szerint a Dorko további 50 millió forint hozzájárulást is csenget a Szövetségnek, amihez most nem tesszük hozzá egy félmondatban, hogy másokat meg a köztévé mindenféle műsorokba lényegében pénzbeli visszatérítés nélkül pakol be, legalábbis nagyon fura barterben.

Anélkül, hogy politizálnánk vagy reklámot csinálnánk bárkinek, ezzel csak azt szeretnénk halkan sugallni, hogy

mi szurkolunk a valódi magyar sportmárkáknak a fake szarok helyett.

Béke.

Itt van még jó kis kontent