Te mennyire hasonlítasz a kutyádra?

Szerző: Brooke

Szerinted hasonlítasz a kutyádra? Vagy a kutyád hasonlít rád? Hidd el, nem csak bolond gondolat, hogy az ember legjobb barátja képes felvenni egy-egy viselkedési formát vagy személyiségjegyet. Ahogy az sem, hogy a legtöbb négylábú hasonlít valamelyest a gazdájára. Ezt persze leginkább azzal lehetne megmagyarázni, hogy az emberek – talán tudat alatt – olyan kutyafajtát választanak, ami mind természetében, mind jellemvonásaiban hasonlít valamelyest hozzájuk. A külső hasonlóság pedig olykor egészen megdöbbentő. És vicces. 

A The Guardian cikkében épp erről a jelenségről írtak, remek fotókkal illusztrálva az emberek és kutyájuk közötti hasonlóságokat. Gerrard Gethings körbejárta Nagy Britanniát, hogy összegyűjtsön 50 olyan ember-négylábú párost, amely mókásan hasonlít egymásra.

Trükközve, de azért mégis

Annyiban azért csalt, hogy nem valódi kutya-gazdi párokat mutatnak a képek; a négylábúakról készült fotókhoz kemény melóval, utólag keresett hasonló embereket az utcán sétálva, de attól még a végeredmény vicces és látványos. A hasonlóság általában a hajban (és szőrben) merült ki, de alapos kutakodásának hála, gyakran a két alany szeme is pont ugyanolyan. A fotós teljes munkáját amúgy szeptember 10-én rakta a nyilvánosság elé, ezek közül hoztunk most el néhányat.

Sergei and Spike, a husky

Emma és Ralph, a puli

Sally és Raffles, a dalmata

Barry és Bubbles, a rottweiler

Fenella and Georgine, a perzsa agár

Amelia és Artemis, a pudli

Henry és Hope, az afgán agár

Sophie és Percy, a pug

Jessica és Buddy, a bichon frise

Adam és Doug, az újfundlandi

Te mennyire hasonlítasz a legjobb barátodra?

A fotós kommentárjai és az eredeti cikk: The Guardian

Itt van még jó kis kontent