A Ralph Lauren így készít fel ’93 őszére

Szerző: Mack

Az utóbbi időben megszokhattuk, hogy a nyolcvanas évek reinkarnációját a kilencvenes évek valamivel frissebb hullájának boncolgatása váltotta le, ami a streetweart illeti, de eddig ezt a trendet főleg olyan cipőgyárosok lovagolták meg, mint a Fila, vagy a Puma, míg ezzel párhuzamosan olyan hóbortok tértek vissza, mint a nyakláncok hordása. Most viszont a Ralph Lauren nyúl vissza újfent ehhez az évtizedhez egy retró kollekciójuk újranyomásával, hogy kicsit jobban kikristályosodjon, miben is rejlik a korszak eszenciája. 

Arról mi is beszámoltunk, hogy Ralph-éknál most duplaünnep van, ugyanis egyrészt 50 éves lett a brand egésze, ami a kilencvenes évekre a legmeghatározóbb divatházak közé furakodott, hogy aztán ennek örömére elindítsa Polo Sport névre keresztelt sportruha szériáját, ami nagyobbat ment, mint a márka alapvetései, és hamar a streetwearbe is átfurakodta magát. A Polo Sport-nak van most a kvázi negyedévtizedes jubileuma, aminek örömére kihozták a harmadik vintage szettet az idén. Az időzítés nem is lehetne tökéletesebb, mert így a tisztelgés látszata mögé rejtve lovagolhatják meg ők is ezt a hullámot, nem érződik nettó utánérzésnek a sok hasonló vadhajtás után.

Fotó: Ralph Lauren

Manapság nem tűnhet nagy dolognak, de akkoriban az a lépés, hogy egy úgynevezett college divatot vivő márka ennyire beleálljon a technikai alapú, praktikus ruházat gyártásába, egy elég meghökkentő húzás volt. A mostani kapszula pedig nemcsak hogy a Polo Sport emblémát viselte magán, de a Polo Hi Tech lánc része volt, amit

csak azokra a ruhákra nyomtak rá, amik különösen teljesítményorientált viseletre mentek rá.

Annyira komolyan gondolták anno ezt a dolgot, hogy egy hegymászót csupa Lauren cuccokkal kidekkelve küldtek az Everest-re, ami körülbelül akkora bizalomteszt lehet, mint Balenciaga kabátban a Holdra menni.

Fotók: Highsnobiety

A szabást és az anyaghasználatot ugyan valamelyest kortárs igények mentén alakították újra, de minden más ikonikus jellemző érintetlen maradt, úgy mint a

gigászi grafikák és feliratok használata, vagy az igazi throwback szenzibilitású Benetton-szégyenítő színpaletta.

Vannak itt vízlepergető dzsekik, pulcsik, klasszikus Polo pólók, meg cargo gatyák, amikkel talán a serpák földjének necces nekimenni, de az ősznek simán.

Fotók: Ralph Lauren

Forrás: Highsnobiety.

Itt van még jó kis kontent