A Michael Kors megvette a Versace-t

Szerző: Mack

Megtörtént a magasdivat világának legnagyobb nemzetközi crossover eventje, ugyanis a pletykák után valóssággá vált, hogy az amerikai Michael Kors felvásárolta az olasz Versace-t. Donatella szemmel láthatólag jobban örül, mint például amikor George Lucas írta alá a szerződést a Disney-vel, de nézzük a tényeket, hogy erre vajon alapja is van-e. 

Ez a laza 2,1 milliárd dolláros vásár mindkét cégnek elég jól jön perpillanat, mert a Kors már egy ideje nagy terjeszkedésben van, nem is olyan rég a londoni Jimmy Choo nevű cipőbrandet pakolták be a kosárba, ezzel az új vétellel pedig egyenesen Capri Holdings-ra változtatják hivatalosan a cég nevét, ami egy erős jövőképet vetít előre, a konkurencia (mint például a hasonló holdingon keresztül működő Louis Vuitton) számára pedig jelentős veszélyt. A másik oldalról pedig tudvalévő, hogy a Versace ugyan az egyik legnagyobb múltú név a szakmában, de anyagilag azért nem voltak soha annyira stabilak. Egy korábbi írásunkban pedig azt is körbejártuk, hogy mik ennek az okai:

Medúsza pillantása: a Versace epikus története

 

John Idol, a MK vezérigazgatója csitította a kedélyeket azzal a bejelentéssel, hogy

a Versace csak papíron olvad be az amerikai cégóriásba, gyakorlatban folytatják azt a mentalitást és víziót, amiről mindig is híresek voltak,

Donatella Versace pedig továbbra is kreatív igazgató marad, a részvényekből pedig nyilván kapnak egy jelentős szeletet. Sőt, a tervek elég monumentálisak, további 100 boltot terveznek nyitni (főleg Ázsiában, mert hahó globalizáció), illetve az idei 850 milliós előrejelzett bevételt 2 milliárdra igyekeznek jövőre feltornázni. Azért így elég gyorsan megtérülne ez a befektetés, úgyhogy ahogy az amerikaiak mondják: Godspeed!

Forrás: CNN Money

Itt van még jó kis kontent