Az év gegjében csapták arcon a divatvilágot

Szerző: beautyFY

Mondjuk nem az ideiben, hanem még a tavalyiban, de mi most akadtunk rá tök véletlenül egy random Youtube szesönben.

Az SNL jó dolog. Aki nem ismerné, annak röviden elmondjuk, hogy ez (teljes nevén Saturday Night Live) az USA egyik legnépszerűbb humorműsora, lényegében egy színvonalas gegcsokor, ami már ’75 óta képernyőn van, és az évtizedek alatt megszámlálhatatlan tévés díjat nyert. A kapitalista Szeszélyes évszakokban ismert amerikai komikusok tömkelege futott be, és rokonszenves tulajdonsága, hogy óriási sztárok hajlandók hülyét csinálni magukból a szkeccseiben. Ebben a zseniális áltrailerben például Ryan Gosling képtelen feldolgozni, hogy az Avatar (igen, James Cameron gigafilmje) logóját egy közönséges Papyrus betűtípussal rittyentették, ami Windowson és Mac oprendszereken is az egyik alapértelmezett font.

Akit érdekel a színvonalas humor, érdemes kurkásznia az NBC sikershowjának Youtube csatornáján. A fent is parádézó Ryan Gosling két videójukban is szerepelt, a mostani szösszenetünk témája pedig épp a másik. Ebben a divatmárkák marketingjét gúnyolja, miközben behúzza a szuperszenzitív, kortárs nyugati társadalom kritikáját ebbe a

fiktív, méretnélküli, stílusneutrális, „gender-nonkonform” farmerreklámba.

Mindeközben olyan filozófiai kinyilatkoztatásokat prezentál, mint, hogy „valakit a stílusa alapján megítélni offenzív„, és egymondatos Q&A-kban definiálja az új irányelveket:

„- Mi a stílusom? Az, hogy nincs stílusom.”

„- Mi a stílusom? Miért nem kérdezel inkább a sikereimről?”

„- Mindenkinek jól állnak, mert senkinek nem állnak jól.”

A kemény a sztoriban nyilván az, hogy ezt a szpotot ténylegesen lenyomhatnák egy márka reklámjaként a Superbowl szünetében, és senki nem gondolná, hogy poén. Itt a teljes produkció:

Aki már látta, attól persze bocsesz.

Itt van még jó kis kontent