A parfüm, amire a pumák is rámennek

Szerző: Mack

Ugyan a cím egy egyértelmű és kihagyhatatlan MILF poén, de a helyzet ennél jóval reálisabb: a Calvin Klein Obsession (magyarul megszállottság, hogy legyen még egy meta-poén) nevű parfümének illatára úgy rárepülnek az állatkertben raboskodó nagymacskák, mintha csak egy Axe reklámban lennének. 

Pumákról nem szól a fáma, de az biztos, hogy a

jaguárok és gepárdok akár fél mérföldről is kiszagolják a muffmágnest,

amire úgy rámennek, mint egy pubertáló tinisrác. Ez nem egy Hírcsárda cikk, hanem a valóság; állatkertekben egy ideje bevett szokás is a köveket és egyéb tereptárgyakat parfümmel és egyéb illatanyagokkal beszórni, mert felkelti az macsekok érdeklődését és aktívan tartja őket a bezártság ellenére is. Bármire is fújják rá az afrodiziákumot, azt megrohanják a szeretetükkel, illetve hosszabb ideig szagolgatják, mint az ételüket. Ezt körülbelül úgy kell elképzelni, mint amikor kora reggel, éhgyomorra is beadsz egy menetet a szebbik nemmel, mert hát prioritások.

 

A potens cucc nyitja valószínűleg a mesterségesen replikált cibetmacska pézsmaillata lehet, ami alapvetően emberekben kelt szexuális vonzalmat (ne kérdezd, mi se értjük), de ezek szerint nagymacskákban is. Ezt a felismerést nyilván évekig tartó tesztek előzték meg, ma pedig egyszerre nyílt titok az állatkerti gondozók közt, illetve jó lehetőség további viselkedésbeli kutatások segítésére a dzsungelben (ahova elég kihívásos lehet eljuttatni a méregdrága lötyit), de

nekünk csak az jár az eszünkben, hogy erre miért nem építették fel még egy egész kampányt a klasszikus szexizés helyett.

Forrás: Discover Magazine

Itt van még jó kis kontent