9 példa: hullámos vagy egyenes haj?

Szerző: Brooke

Akinek egyenes haja van, hullámosat szeretne. Akinek hullámos a lobonca, egyenesre vágyik. A haj minősége, színe és hossza örök problémaforrás a nők életében, ami azért teljesen érthető, mert az ember alapjaiban véve rendelkezik azzal a fura gondolatmenettel (vagy konstans elégedetlenséggel?), hogy soha nem elég jó az, ami éppen van.

Ez persze nem összekeverendő azzal a kíváncsisággal, ami az új dolgok kipróbálása utáni természetes vágyakozásból fakad, szóval mi most inkább erre a női tulajdonságra apellálva mutatunk olyan hírességeket, akik kipróbálták az egyenes és a hullámos vagy göndör hajat egyaránt – ilyen vagy olyan formában. A hajszínt meghatározza a szem színe, a frizurát pedig leginkább az arc formája befolyásolja. Nem hibáztatunk senkit azért, mert olykor rájön az 5 perc, és vörös hajat szeretne, majd belebukik a dologba.

Egy elrontott vörös hajfestés története és megoldása

Amikor egyenes vagy göndör hajról van szó, a helyzet kicsit más. Mert fogod a hajvasalót, és a hullámosból egyeneset varázsolsz 10 perc alatt, és fordítva. Mindenesetre tisztában vagyunk a ténnyel, hogy sokaknak nagy dilemma, hogy az egyenes vagy a göndör frizura mellett foglaljanak-e állást. Ideális (vagy inkább nagyon szerencsés) helyzetben mindkettő szuperül áll az embernek, de azért ez elég ritka sajnos. Általánosságban azt szokták mondani a fodrászok, hogy a kerek archoz az egyenes, az oválishoz az egyenes és a hullámos, hosszúkás archoz pedig inkább a hullámos fazon áll jól. Fontos, hogy ez persze csak egy általános gondolat, amolyan íratlan szabály, ami nem mindenki esetében igaz.

Egy próbát talán megér

Sokan küzdenek nap mint nap az egyenes hajért, és a legtöbben tisztában is vannak azzal, hogy az állandó hajvasalás konkrétan kínozza a hajszálakat. Arról, hogy hogyan tudod tartósan egyenessé varázsolni a hajad, itt írtunk korábban, de az egyik legkíméletesebb módszer még mindig a keratinos hajegyenesítés, amiről az alábbi cikkben olvashatsz bővebben:

Így történik a keratinos hajegyenesítés

A következőkben mutatunk 9 hírességet, akik kipróbálták a hullámos (vagy göndör) és az egyenes frizurát is. Képekben az igazság arról, hogy kinek mi áll jól.

#1 Blake Lively

Blake Lively-t hullámos frizurával ismerte meg a világ a népszerű Gossip Girl sorozat évadaiban. Még a legújabb filmjeiben is hullámos vagy göndör hajjal láthatjuk, alig néhányszor egyenesíti ki a fürtjeit. Ennek oka nagy valószínűséggel az, hogy a hullámos frizura jobban áll neki, bár tény, hogy egyenes hajjal is csodaszép.

#2 Mila Kunis

A legmenőbb amerikai vígjátékok koronázatlan királynőjeként Mila Kunis az egyik legnépszerűbb színésznő mostanában, aki megannyi frizurával jelent már meg a vörös szőnyegeken. Az általában hullámos frizurát viselő Kunis tökéletes példája annak, hogy a természetes és az átmenettel festett barna haj is lehet gyönyörű.

#3 Emma Roberts

Emma Roberts olyannyira nem viseli egyenesen a haját, hogy kínkeserves szenvedés volt találni egy olyan képet, amin nem hullámos a lobonca. Blake Lively-hez hasonlóan neki is inkább a hullámos vagy göndör frizura áll jól, mivel az arca inkább ovális. A színésznő elég gyakran váltogatja a frizuráját, de a szőkesége egy ideje állandónak tűnik. Frufruval vagy anélkül, copfba vagy kiengedve is csodásan fest, de a hullámos valahogy jobban kiemeli az arcát.

#4 Sarah Paulson

Az American Horror Story-ból is ismert színésznő általában a hullámos vagy göndör hajhoz ragaszkodik, legalábbis az interneten fellelhető képekből levont következtetéseink alapján mindenképp, ugyanis alig találni róla egyenes frizurás képet. Ennek ellenére mindkettő jól áll neki, bár a hullámok kicsit kislányosabbá, fiatalosabbá teszik az arcát.

#5 Emma Watson

Emma Watsont a Harry Potter-filmek első részeiben derékig érő, vöröses beütésű és göndör sörénnyel ismertük meg, azóta viszont barna lett, meg szőke, hullámos, néha meg egyenes. A lenti képeken is jól látszik, hogy mennyivel másabb az arca a két fazon esetében, de tény, hogy mindkettő szuper.

#6 Victoria Beckham

Az örök stíluskirálynő Victoria Beckham általában egyenes frizurát visel, ami a kicsit hosszúkás arcához tökéletesen passzol. Mivel Beckhamné amúgy is elég sok képen tűnik csontsoványnak, ezért jól látszik, hogy az egyenes, nagyon lesimított haj csak még tovább vékonyítja az arcát. Ezzel szemben a hullámos frizura kicsit kerekíti, ami az ő esetében jól jön.

#7 Jennifer Lawrence

A világ egyik legjobban fizetett színésznőjeként JLaw tulajdonképpen azt csinál, amit csak akar. A barnából lett szőkeség kifogástalan megjelenése általában csodaszép hajának is köszönhető, függetlenül attól, hogy mennyi póthaj van felrakva neki egy-egy lookhoz. Hogy szépségét még tovább ajnározzuk, kettő helyett egyből négy képet hoztunk róla.

#8 Eva Longoria

A Született feleségeknek köszönhetően hatalmas népszerűséget szerzett Longoria, aki jelenleg 43 éves, mégis 32-nek néz ki. Tökéletes példája annak, hogy van olyan nő, akinek mind az egyenes, mind a göndör frizura jól áll, csak ehhez kell egy gyönyörű arcforma, szép smink, meg három fodrász és minimum két stylist. Imádjuk.

#9 Jennifer Lopez

A nő, aki (látszólag) nem öregszik. Akinek a mai napig olyan 10/10-es megjelenése van minden egyes eseményen, hogy sok húszéves megirigyelné azt, ahogy kinéz. Akár hullámos, akár egyenes a haja, mindenhogy gyönyörű, bár tény, ahogy az eddigi hírességek esetében, úgy itt is a hullámos haj az, ami nem csak kiemeli az arcát, de fiatalítja is.

Itt van még jó kis kontent