Az 5 legelcseszettebb celebfrizura evör

Szerző: Brooke

A hétköznapi ember azt hinné, a celebek élete csupa öröm és boldogság, tökéletes megjelenésük pedig minden egyes eseményre adott, hiszen megannyi stylist, fodrász és sminkes dolgozik rajtuk azért, hogy szépségükkel villanógránátként vakítsák el a rajongó tömegeket. Nos, a fodrászok is emberekből lesznek, szóval hibázhatnak, de amikor egy híresség fején teszik ezt, nem tudunk (és nem is akarunk) elnézőek lenni.

Az internet legsötétebb bugyraiból (nem) szedtük elő azokat a hírességeket, akiknek a frizurája nem, hogy balul sikerült, de már-már vállalhatatlan. Kérdés, hogy az alább felsorolt celebek hogyan adhatták ezekre a kreálmányokra áldásukat, bár szerény véleményem szerint ők maguk is érezték a tükörből, hogy valami nagyon nem oké. A lentiekben összegyűjtöttük a leggázabb celebfrizurákat, és hogy szemléltessük a dolog súlyát, mindegyikükhöz beválogattunk egy olyan képet is, amin nagyon durván jó a hajuk. Csupán a különbség érzékeltetése végett. Ámen.

#1 Miley Cyrus

Fail frizuratípusok: „kétgombócos fagyi” és „hirtelen áramütés”

A 25 éves amerikai színész- és énekesnő a 2000-es évek második felében igazi ikonnak számított a kislányok között, amikor a Hannah Montana című sorozatban főszerepet kapott. Az akkor még hosszú, barna hajú – és szemtelenül fiatal – leányzó lázadó korszaka a 2014-es év magasságában kezdődött, a stílusváltáshoz pedig megannyi új fazonú és színű frizura is társult. Nos, a rövid haj nem feltétlen fiús, de Miley kicsit túltolta, amikor az alábbi hajvalamikkel jelent meg egyes eseményeken:

Ehhez persze a cikk kiemelt képeként is szereplő, extrém módon lenőtt barna és szőke „ombreszerűség” is hozzátartozik. Az elképzelés alapvetően nem lett volna rossz, mert a két oldalra felfogott kontyszerű valamik képesek jól is mutatni. Nos, a bal fenti képen nem tudtak. A kivasalt, összekócolt, elcseszett madárfészkes verzió sem jött be igazán, bár tény, hogy ennél feltűnőbb (rossz értelemben, nyilván) frizurával aligha jelenhetett volna meg az énekesnő.

A lázadó korszakból kilépve Miley ismét kezd hasonlítani régi önmagára, és az összes frizurája közül a lenti képen látható az egyik, ami igazán jól állt neki. A 60-as éveket idéző hullámok, a profi színátmenetek tökéletesen kiemelték az arcát, így a „Miley top frizurái” listán mindenképp az első háromban kapna helyezést.

#2 Beyoncé

Kevés olyan ember van, akinek minden jól áll. Sajnos Beyoncé sem tartozik közéjük, annak ellenére, hogy a világ egyik legnépszerűbb énekesnője meglehetősen jó abban, hogy eltérő stílusokban is tökéletesnek hasson. Feltételes módban, persze. Nem kellett sokáig keresgetni a Google-ban, hogy találjunk olyan képeket, amin a haja méltán kiérdemli a katasztrofális jelzőt. Íme:

Nincs mentség erre a frufrura. Már ha lehet ezt annak nevezni. A tömött frufru amúgy jól néz ki, bár tény, hogy a homlokot takaró szőrrel kapcsolatosan nagyon durván megoszlanak a vélemények. Beyoncé az esetek 99%-ban göndören vagy hullámosan hordja a haját, ehhez feldob még magának két tonna póthajat, és ready to go. Jól is teszi, mert a hullámos sokkal jobban áll neki, mint az egyenes. Az ovális arcformájához amúgy nem volt rossz gondolat a frufru, de a fenti frizura valahogy sehogy sem tud vállalhatóvá válni.

 

#3 Rihanna

A többi hírességhez hasonlóan Rihanna is meglehetősen sok stílusváltáson esett át karrierútja során, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy még az ő fején is történtek balesetek. A lenti két kép tökéletesen mutatja, hogy milyenek a nagyon durván elrontott, és a nagyon durván tökéletes frizurák. A bal oldali szőke hajszín amúgy elég jól áll az énekesnőnek, már amikor nem egy körsapkányi lenövés ékeskedik a feje tetején. A jobb oldalin nem csak az átmenetek szépek, hanem a hullámok is pont úgy állnak, ahogy azoknak kell.

Hogy Rihanna hogy léphetett ki ilyen frizurával a szalonból, illetve van-e még munkája annak a fodrásznak, aki ezt megalkotta és hagyta, hogy idáig fajuljon, jogos kérdések lennének.

#4 Jennifer Lopez

A szépségikon, aki nem öregszik. A példakép, aki (majdnem) mindig tökéletesnek tűnik. Aztán néha történnek olyan balesetek, amiket jobb szeretne nem csak ő, hanem az egész világ elfelejteni. Ilyen eset az alábbi két képen látható frizura is, amiket nem tudunk, és nem is akarunk hova tenni. A bal oldali kép amúgy 2002-ben készült, de bármennyire tűnik kőkorinak az évszám, ez a frizura valahogy még ott sem állta meg igazán a helyét. Igen, JLo 2002-ben az Oscar-gálán jelent meg ezzel a kompozícióval. A jobb oldali csodaalkotás lehet, hogy elölről jól néz ki, oldalról viszont határozottan kukába való, már maga az elképzelés sem volt túl szerencsés.

Amikor Jennifer Lopez haja jó, minden fodrásziskolában példaként kellene mutogatni a tanoncoknak. A barnás-szőke frizurájában szinte kivétel nélkül mindig tökéletes átmenetek vannak, amik nem csak kiemelik az arcát, de jól mutatnak mindenféle színű ruhadarabbal. Ez az a hajszín, amit a telefonodra mentve viszel a szalonba „ilyet akarok” címszóval.

#5 Britney Spears

Ha eddig azt hitted, Britney-nek akkor volt a leggázabb a haja, amikor kopaszra borotválta a fejét, akkor tévedsz. Mert még az is jobb állapot volt, mint azok az esetek, amikor iszonyatos „frizurával” ment utcára. Van az úgy, hogy a póthaj kivillan, mert nincs jól összefogva vagy épp frissen van mosva a haj. Meg az is megesik, hogy az ember nem veszi észre, hogy valahol valami nem oké a fején, mert nincs még négy pár szeme, hogy a feje tetejét is lássa. Olyan is van, hogy a szőke szín lenő egy hét után, és csúnya. Meg van olyan is, amikor Britney póthaja így néz ki:

Csodálatos! Hogy miért volt szebb Britney kopaszon? Mert úgy nem volt semmi haja, amihez hozzá lehetett volna applikálni ezt a szörnyűséget. Ami valószínűleg kibontva nem így néz ki, összefogva viszont igen, és gáz. A probléma gyökere mégis inkább az, hogy valaki, aki az imázsából él, megengedi magának, hogy így lépjen utcára. Britney-t persze aligha érdekli a véleményünk, mindenesetre érdekes következtetések vonhatók le a jelenségből.

A 36 éves énekesnő amúgy klasszikus szőkeség, akit barna hajjal valószínűleg senki nem ismerne meg az utcán. Ez áll neki a legjobban, akár derékig ér a haja, akár középhosszú fazonra vágatja.

Itt van még jó kis kontent