A lízingelt szőke is lehet jó választás

Szerző: Fresa

A világ népességének 70%-a fekete lobonccal lát napvilágot. Az USA-ban és Európában sötétbarna sérót dob leggyakrabban fejünkre az anyatermészet, pontosabban a génállományunk. Szóval akár azt is hihetnénk, hogy a nagy számok törvénye alapján a legmenőbbek többségében a sötét oldalt erősítik. Ehhez képest, ha megnézed a 10 legkeresettebb topmodellt, 7 közülük természetes szőkére hajazó hajzuhatagot lobogtat a kifutókon. Pedig csupán az emberiség 2%-a marad felnőttként is angyalhajú. A kiválasztottak. Még szerencse, hogy némi pénz, idő, festék és egy kis hozzáértés segítségével ez az egyediség lízingelhető. És lízingeljük is.

Végül is nem születhet mindenki Gisele Bündchennek, Karlie Klossnak, Gigi Hadidnak, de még Rosie Huntingtonnak sem. Az más kérdés, hogy ezek a nők kopaszon, vagy éppen zöld hajjal is gyönyörűek lennének, mégis jogos azért az a feltételezés, hogy természetesnek ható szőkeségük szintén nyom a latba. Pedig, ha minden mást a génjeiknek köszönhetnek is, hajszínüket még ők sem teljesen, hiszen mindannyiuk frizuráján szorgos kezek dolgoznak időről-időre azért, hogy azok a természettől kapott világos árnyalatok még tökéletesebbek legyenek. És nem hiába…

Hiszen a szőke hajszín a világ, és főleg a férfiak szemében még ma is a csábítás és az érzékiség megtestesítője, ezáltal a legszívesebben látott árnyalat, amit a nő természetes koronájaként el tudnak képzelni.

Mindemellett az ártatlanságot és a fiatalságot is szimbolizálja ez a szín, ami automatikus védelmező ösztönt táplál bennük, legalábbis az okosok és a statisztikák szerint. Az már csak hab a tortán, hogy még külön vicckategóriájuk is van, amit a paletta többi árnyalata nem mondhat el magáról. Innen nézve pedig kifejezetten kicseszésnek tűnik barna hajjal születni.

Szóval szerintem egyáltalán nem para, ha te, mint a nagy átlagot képviselő barna lány, legalább egyszer életedben elversz egy fél fizetést és legalább 3 ülésben elkövetett maratoni fodrászórákat arra, hogy kihozd a tincseidből azt, amit a természet nem akart. Egyszóval alapkarakteredtől teljesen eltérően kiszőkülsz. Ez a természetes feketékre és vörösekre már kevésbé vonatkozik, hiszen ők elég menők azáltal, hogy hazai viszonylatban egy olyan kisebbséghez tartoznak, ami talán a szőkénél is VIP-ebb közösség.

Azt egyébként érdemes tudni, hogyha valakit szidni akarsz azért, mert nem jött össze alapból az aranyhaj, akkor a felmenőid helyett célszerűbb inkább az eumelanint átkozni, hiszen így sokkal jobbfej gyerek leszel, és hát a bűnöst is jobban targetálod. A szőkék pedig hálálkodhatnak a pheomelaninnak, mert csak ennek a sóheren osztott génalkotónak köszönhetik kiváltságukat.

Alapbeállításodtól függetlenül viszont, ha a lelkedet már szanaszét rágta az a mardosó gondolat, hogy kipróbálj valami újat, kihozz magadból valami mást, feszegesd a határaidat, tesztelve a világos árnyalatok szépségedre gyakorolt hatását, akkor felejtsd el a károgókat. Azokat, akik azzal jönnek, hogy te így vagy szép, meg, hogy tönkreteszed a hajad és még mű is leszel a sárgított tincsekkel. Mert még ha igazuk is lesz a nap végén,

életed csak egy van, a hajad meg visszafesthető, szóval kísérletezni abszolút ér.

És túl a géneken, a számadatokon, a statisztikákon, nyugtassa a lelked az is, hogy sok olyan celebfejre felfért már a szőke, ahol alaptónusok ordítottak ellene. Ha az alábbi képekre vetsz egy pillantást, szerintem te is rájössz, hogy nincs olyan karakter, ami ne lenne összhangba hozható egy világos árnyalattal.

#1 BEYONCÉ és a jégszőke

 

#2 JESSICA ALBA, akinek még a sárga is jól áll

#3 RIHANNA, a platina bomb-shell

 

#4 KYLIE JENNER, távol a természetestől

 

#5 MILEY CYRUS, like a Playboy bunny

Feltéve, hogy egy profi veszi kezébe az ügyet. A profi feladata, hogy akár verbális erőszak árán is, de beletuszkolja a fejedbe (ha szükséges), hogy nem feltétlenül azt a szőkét kell választanod, amit te kinéztél magadnak. Bízz benne, ő kicsit jobban ért a szín és tónuspárosításokhoz nálad. Ő fog beavatni abba a titokba is, amit a tincseid csak neki árulnak el, hogy mely árnyalatot tűrik meg magukon és mi az, amit nem. Hiába szeretnél te jégszőke lenni, ha olyan vörös pigmentjeid vannak, amivel jó, ha a mézszőkét célba veheted. Igen, itt jön a kompromisszum része a dolognak, de hidd el, ezzel is csak te jársz jól.

Inkább írja felül várakozásaidat a pozitív csalódás egy új árnyalattal, mint menj haza az elképzelttel E.T-ként.

Arról nem beszélve, hogy otthoni okosítás vagy kóklerre bízott munka ára lehet maga a hajad is, hiszen, a túltolt kemikália és a nem megfelelő ápolás bizony képes olyan mértékben roncsolni, hogy súlyos 10 centiknek kelljen távoznia a fejedről. Mert vannak ugye ezek a kutikulák, meg a lúgos oldat, nem beszélve a mikropigmentekről, amik mind-mind szerepet játszanak abban, hogy a szőke valóban szőke lehessen. Erről egyébként született korábban egy elég szakmai cikkünk, amiért érdemes lehet kattintani, már csak azért is, hogy esélye se legyen senkinek félrevezetni.

Így lesz szőke a szőke

És ha már minden hiánypótló információ a birtokodban van, és jól meg is rágtad őket a celebfrizkók mustárlása közben, akkor már csak annyit kell mérlegelned, hogy tényleg magadnak szeretnél-e változni. Nem a palidnak, nem a világnak, nem az édesanyádnak, hanem csupán a magad boldogságára. Mert ha igen, akkor a lamentálást ezennel be is rekesztheted. Mondom ezt úgy, hogy én kettőből kétszer dobtam a szőkét pár hónapon belül, azt a pár átváltozós hetet viszont mindkét esetben megérte.

A kiemelt képen Scarlett Johanson látható a Mango 2011-es kampányfotóján.

Itt van még jó kis kontent