3 kabát télre, amiben nem fagysz ketté

Szerző: Brooke

„Winter is coming” – mondja minden második szereplő a Trónok harca első évada óta. A mára szállóigévé lett mondat a napi 5-6 fokos átlaghőmérséklet miatt egészen aktuálissá vált ahhoz, hogy kimaradjon egy télikabátokról szóló cikkből. Bár olyan szetteket nem tudunk mutatni, mint amilyenben Havas John és fegyvertársai mászkálnak a térdig érő hóban, kezükben nyilakkal, de meleg cuccok bőséggel akadnak a boltokban mostanság. 

Még mielőtt belecsapnánk, a téli hangulat megteremtésének érdekében Havas John dermesztő tekintetével idézzük fel, mi vár ránk a következő hónapokban.

Köszi. Most, hogy a bőrödön érzed a tél gondolatát, kirázott a hideg, és már eleged is van a cidriből (pedig még viszonylag vállalható az időjárás), térjünk a lényegre.

Évekkel ezelőtt, amikor még minden második lányon (majd később fiún) valamilyen színű, szőrös kapucnis, combközépig érő „parka” fazonú kabát lógott, addig most, 2018-ban a szövetkabátok oly mértékben meghódították a női szíveket, hogy előbbi fazon eltűnni látszik az üzletek polcairól. Ha unod a parkát, és valami másra vágysz idén vagy az elkövetkező néhány évben, mindenképp olvass tovább. Hoztunk ugyanis három olyan télikabátot inspirációként, amelyek közül biztosan te is megtalálod a neked valót.

Szövetkabátok

Úgy robbant vissza idén a szövetkabát trendje, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A címben kicsit csaltunk, mert a szövetkabátok legtöbbje nem épp a téli mínuszokra készült, ám mellette szól, hogy

rétegesen öltözve is megőrizheted a klasszikus nőiességet, ami mondjuk egy pufi kabátnál cinkes.

A vonalaid így kicsit sem vesznek el, és ami a legjobb, az állatminták újból divatosak, ami multiplikálja a nőiességet és a vagányságot. Az átlagos (fekete, barna, szürke) színek mellett a burgundi vagy a zöld is jó választás lehet, bár a színes kabátot inkább akkor ajánljuk, ha a szekrényedben elsősorban neutrális ruhák pihennek, így mindig könnyen tudod majd kombinálni az új szerzeményed.

Pufi kabátok

Idén sem maradunk pufi dzsekik és kabátok nélkül, ami érthető, tekintettel a praktikus szempontokra (hogy tudniillik rendkívül jól őrzi a testhőt). Ha nem szívesen engeded el a parka fazont, alternatív megoldásként mindenképp érdemes lehet szétnézned pufi (vagy steppelt) kabát ügyben, ugyanis a kettő elég hasonló. Szőrös kapucnis, rövidebb vagy hosszabb fazonban is kapható, a minőségibb kivitelek pedig tollal béleltek. Elég meleg ahhoz, hogy ne kelljen nyolc réteg ruhát alávenned, és a választéktól függően még szemrevalók is akadnak bőséggel. Ahogy a szövetkabátoknál, úgy a pufiknál is ugyanúgy megtalálod a hideg, valamint a meleg színeket, és a stílusodtól (valamint a tónusodtól) függően kell válogatnod az élénk, harsány, vagy a pasztellesebb árnyalatok között.

Műszőrme

Az állatkínzás semmilyen formáját és mértékét nem vagyunk hajlandóak tolerálni, ezért nem meglepő, hogy a műszőrme mellett elég erőteljesen kampányolunk az év ezen időszakában. Plusz érv a műszőrme mellett, hogy mára olyan igazinak ható darabokat foghatsz ki, amikről

sokszor ránézésre meg sem mondja az ember, hogy valódi szőr-e vagy sem.

A műszőrme sajátos tulajdonsága még, hogy a kabát nagy, egyébként homogén felületét a speciális fénytörése miatt egy különleges textúrával teszi izgalmassá. Ennek köszönhetően egy barack vagy fenyőzöld is (a lenti képeken) vonzza a tekintetet, cserébe olyan karakteres, hogy más, erős színeket már nehezen tűr meg a szettedben. Fekete cuccok mellé tökéletes döntés.

Itt van még jó kis kontent