7 hajtrend, ami 2019-ben is pörög majd

Szerző: Brooke

Az eddigi évekhez hasonlóan, most is elhoztuk azokat a hajtrendeket, amik meghatározták 2018-at. A legtöbb őrületet a sztárfodrászok és a celebkisasszonyok termelték, ez azonban közel sem jelenti azt, hogy ne lennének viselhetők akár a hétköznapokban is. Az ombre és a balayage továbbra is nagy hangsúlyt kapott, a közkedvelt hajszínek listáján a top helyeket is ők foglalják el. 

Izgalmas év volt a divat területén az idei, így egyáltalán nem meglepő, hogy a hajdivat is valamelyest megváltozott. Az elmúlt hónapokban több trendet is mutattunk, amelyekből bőséggel válogathattál a kötelező fodrászlátogatásod előtt. Ott voltak például a klasszikus frufrus frizurák, az idei őszt meghatározó trendek, de a sornak itt még koránt sincs vége. Mutattunk extravagáns hajszíneket, prezentáltuk a celebfrizurák változásait 2018-ban.

Az idei év hajösszefoglalóját részben hírességek inspirálták, az alábbiakban hetet mutatunk meg közülük.

#1 Vizes hatású hullámok

Kim Kardashian nevéhez egyre több minden fűződik (ami különösen nagy dolog olyasvalakitől, akinek a legnagyobb skillje a valakinek a lánya, nevelt lánya vagy felesége lenni.- a szerk.), a reality show-kból ismert, 38 éves celebnagyasszony 2018-ban rengeteg frizurát vonultatott fel a fején a vörös szőnyegeken. Az elmúlt években többen próbálkoztak már a vizes hatású, enyhén hullámos frizurával, ám – ahogyan az lenni szokott – Kim fején mutat a legjobban. Hogy miért, azon vitatkozhatnánk, mint annyi mindenről vele kapcsolatban. Bár tény az is, hogy sokakban félig befejezett frizura hatását keltheti, mi mégis egy óriási igennel szavazunk rá. A nedves hatású hajat amúgy általában zselével finiselik, és a harmadnapos haj elég jól kezelhető vele.

#2 Túlméretezett fonatok

Az utóbbi években a fonott frizura nem csak a Pinterest- és Instagram-lányok körében vált elterjedtté, de azon földi halandók is előszeretettel fonják vagy fonatják be a tincseiket, akik a praktikus szempontok figyelembevételével óhajtanak a hétköznapokban stílusosat villantani. A túlméretes fonások, ami magyarul elég hülyén hangzik, angolul viszont tökéletesen illik rá az „oversized braids” elnevezés, a legjobb praktika azoknak, akiknek viszonylag ritkább a hajuk. A lényege annyi, hogy a szorosan befont tincseket apró mozdulatokkal elkezdik kifelé húzni, ezzel látványosan (de csak optikailag) növelve a haj tömegét.

#3 Masnik

Kevés olyan kiegészítő van, ami nagyobbat dobna a fizimiskán a masninál. Épp ezért sem meglepő, hogy a masnis haj mostanában egyre elterjedtebb viseletté avanzsálódott. Ennek két okból is örülünk. Az egyik, amit említettünk is, hogy feldobja a frizura formáját, és a kreatív színválasztással pedig remek kiegészítője lehet a teljes outfitednek. A másik pedig, hogy a rakoncátlan hajszálakat és tincseket elég jól összefogja ahhoz, hogy (viszonylag) kezelhető hajkoronát kapj végeredményként. Amennyiben szalagot veszel, amit masnira kötsz, először fogd össze copfba vagy félcopfba a hajad, és a hajgumi körül kösd meg.

#4 Laza frufruk

A 2018-as frufrukról és a frufrut viselő celebekről már írtunk korábban, katt ide a cikkért. Azt is mondtuk már, hogy megoszlik a női társadalom: míg egyesek magasztalják a frufrut, addig mások nemes egyszerűséggel a pokolra kívánják a fazont. A probléma vele, hogy nagyon

kevés embernek áll jól, és sűrűn kell vele fodrászhoz járni, hogy ne lógjon két hét után a szemedbe.

Előnye viszont, hogy brutálisan karakteresre, jellegzetesre formálja az arcot, amely hatás egy jó sminkkel tovább fokozható. A tömött és a néhány szálas frufru között arany középútként jelenik meg a laza frufru, ami jól is néz ki, kezelhető is, és még fel is tudod fogni copfba, ha ügyes vagy.

#5 Tengerparti hullámok

Attól, hogy jön (itt?) a tél, még nem feltétlen kell napi rendszerességgel kontyba fognod a háromnapos hajad, és elkoboznod a hajvasalót magadtól csak azért, mert a párától és az esőtől úgyis begöndörödik a reggel szögegyenesre vasalt frizkó. Sőt, ha már az időjárás úgysem engedi, hogy egyenes legyen, miért ne próbálkoznál a hullámos frizurával? Pinteresten kismillió menő kép közül válogathatsz, amiket akár újragondolva te is kipróbálhatsz. A hullámos frizurához amúgy hajgöndörítővel és hajvasalóval is nekiállhatsz, utóbbi viszont sokkal veszélyesebb vállalkozás. Mindenesetre, a végeredmény magáért beszél:

#6 Aranyos szőke

Blake Lively azóta szőke, amióta az eszemet tudom. Kétségtelen, hogy ez az a hajszín, ami igazán jól áll neki, szóval nem is várjuk, hogy bármit is változtasson rajta. Lehet, hogy csak a fények, lehet, hogy kicsit változtatott a fodrásza a szőke hajfesték összemixelésén, viszont az utóbbi időben a színésznő haja inkább aranyos, mintsem hamvas. Ahogy a szőke (majdnem) összes árnyalata jó választás Blake esetében, úgy ez az aranyos beütésű szőke is igen esztétikus.

#7 Alul összefogott lófarok

Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Gigi Hadid – csak néhány név azok közül, akik előszeretettel viselik lent, szorosan összefogva lófarkukat. A copf alapjáraton is az egyik legpraktikusabb viselet, miért ne lehetne stílusos is? Ha alul fogod össze, garantált a szexi üzletasszonyos look, ami egyetemen és munkában is bőven megállja a helyét. Ha sok hajad van, olyan gumit keress, amivel tényleg extra szorosan össze tudod fogni, ha meg kevés, a gumi alatti részt kicsit tupírozd fel, hogy némi volument kapjon a frizura.

Forrás: Glamour UK

Itt van még jó kis kontent