Ezeket a hajakat fogod viselni 2019-ben

Szerző: Fresa

Az év utolsó hetei általában nagy számvetésekkel és jövőlatolgatásokkal telnek az élet minden területén. Már amikor van ideje az embernek felnézni a diétás mézeskalácsreceptek és a kifogyhatatlan bevásárlólisták kupacából. Még szerencse, hogy egy kis segítség minden beautyFY-os kattintásban ott lapul. Mondjuk a nagy jövendőmondó horoszkópot ne tőlünk várd, mert sajnos a csapat egyik tagja sem olvas még a csillagokban, viszont a jövőévi hajtrendeknek utánanéztünk helyetted, hogy ennyivel is kevesebb kétség nyomja a vállad. Legutóbb a Glamour jóslatait dolgoztuk fel, most pedig az amerikai Instyle jóslataiból szemezgetünk. Szóval harsonák, égzengés, dobpergés, tűzijáték, miegymás… íme a legcsodálatosabb loboncok, amelyeket te is bátran villanthatsz majd 2019-ben – szigorúan a trendkövetés jegyében.

És ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed, amit a trendek diktálnak, az csak viselhetetlen, vagy a hétköznapokban vállalhatatlan lehet. Mert, amit én már láttam, te pedig mindjárt fogsz, az 90%-ban tökéletesen mutat az irodában, bevásárlás közben, vagy épp otthon a kedvenc pizsamádban ejtőzve, míg a 10% éppen arra lett kigondolva, hogy feledhetetlent alkoss megjelenéseddel egy-egy bulin vagy fesztiválon. A jövendőmondó összegző vízió egyébként egy Marjan nevű hajstylisthoz köthető, aki a Kardashian lányok tincseitől Ashley Graham fürtjein át számos celebfrizkóért felel, szóval akár még el is hihetjük neki, hogy tudja miről beszél.

 

L.A girl vibes

Nehéz elhinni, hogy a tengerparti hullámokról le lehet húzni még egy bőrt, pedig a szakértő szerint (sőt, az előző cikkünk szakértői szerint is) jövőre az egyik legfelkapottabb stílus a next level beachy waves kategóriában futó hullámos haj lesz, amit a Los Angeles-i lányok vagánysága, és természetesnek ható, mérsékelten kunkorodó stílusossága ihletett. Egyébként ránézésre

pont úgy kell festened vele már az első percben, mintha egy kétnapos göndörítéssel ébredtél volna fel, a fésülködést szigorúan nélkülözve.

Ez nekem kicsit olyan egyébként, mint a takarítós konty, ami szintén a kameraképek kedvence. Mondjuk az tény, hogy ez az a viselet, ami egy farmerrel is jól mutat, de egy koktélruhás outfitnek is kölcsönöz annyi lazaságot, amitől máris úgy tűnhet, hogy minden komolykodás és ráfeszülés nélkül lettél annyira menő.

beautyFY Pro tipp: Jól elkészíteni persze kicsit macerásabb, mint amennyire hanyagnak tűnik a végeredmény, mert egy vastag göndörítő vas és szélesebb passzék (kvázi tincsek) kellenek hozzá, na meg türelem. Ha vékony göndörítő vasat használnak, akkor attól nem hullámos, hanem inkább göndör hatás lesz az eredmény. További titka ennek a frizurának, hogy az egyik tincset az egyik, a másikat pedig az ellenkező irányba (kifelé és befelé) sütöd, mert ettől lesz lazább, kócosabb a hatás. Hiszen ennek a stílusnak a lényege, hogy ne legyen rendezett.

Illetve fontos, hogy a szemöldökvonaltól lefele és a hajvégtől vissza 2-3 cm-re legyen a munkaterület behatárolva, mert csak így lesz next level a mutatvány. A vasat sokáig ne hagyjuk a hajban, mert akkor túl szabályos hullámokat kapunk, és a végén a tincsek összerázása után használjunk fixálót, amely gondoskodik arról, hogy a hullámok külön életet élhessenek.

 

Extrém magas lófarok

Rútul bevésődve tartja magát még mindig az az elképzelés néhány fejben (szerencsére egyre kevesebben), hogy a haj csak akkor lehet elegáns és igényes a hétköznapokban, ha frissen mosottan, kiengedve, tökéletesre szárítva lengi körül orcánkat. Ez persze részben igaz is, hiszen úgy a legszebb, de az év 365 napján baromi unalmas lenne. Ráadásul néhány outfithez, élethelyzethez és hangulathoz nem is feltétlen passzol. Nem úgy, mint az extrém magasra copfozott lófarok, amely erőt, határozottságot, vagányságot tükröz egy kosztüm, egy farmer de még egy kisestélyi kiegészítőjeként is. Persze ha jól akarod csinálni, ez sem az a megúszós műfaj, ami a hajmosás helyett is működhet, legalábbis nem egy ponton túl, mivel a leomló részek nem kelthetnek csutak hatást.

Szóval 3 dologra kínosan ügyelned kell a profi hatás érekében. A leomló rész legyen mindig könnyű és friss hatású. A babahajak lakkal fixáltak legyenek, különben oda a szigorú megjelenés. A hajtöveket pedig enyhén csillogó hajsprayvel tedd Hollywoodian fényessé. Mindezért cserébe kapsz egy egész nap strapabíró és mindenhová passzoló frizurát, ami ráadásul még jótékonyan nyújtja is arcodat, kiemelve és karakteresítve vonásaidat.

Így használd a hajformázókat

 

Simított csillogás

Továbbevezve a copfozott hajak vonalán, 2019-ben egészen a hétköznapi kontyok viseléséig merészkedhetünk, mert a trendeknek hála nem kell majd azt éreznünk, hogy túlkomponált a hajunk egy sima keddhez. Ugyanis

egy feszesen simára fésült haj, amely valamiféle tekerésben, fonatban, kontyban végződik éppúgy alkalmas az egészséges és gyönyörű haj hangsúlyozására, mint egy leengedett verzió,

és a hétköznapi eleganciát is tökéletesen testesíti meg.

Ehhez persze elengedhetetlen az erős, dús, fényes és csillogó haj, hiszen a kivillanó fejbőr, a letört, pöndörödő hajszálak és a fénytelenül összetapadó tincsek elég illúziórombolóak lehetnek az odavonzott tekintetek számára. A videomegosztókon számos olyan tutorialt találhatsz, amelyek minimális gyakorlás után valóban 3 perc alatt elkészíthető kontyokat mutatnak, szóval ez már a harmadik olyan frizura, ami miatt nem kell fodrászhoz rohannod, ha van egy jól vágott alapod és egy általad kellő gonddal rendben tartott rőzséd. Esetleg hasznos kiindulási pontot adhatnak azok a profi revitalizáló és hajegyenesítő kezelések, melyeknek köszönhetően könnyebb dolgod és szebb eredményeid lehetnek a hétköznapokban.

 

Göndörített frufru

Teljesen mindegy, milyen esztendőt írunk és ki diktálja a divatot, olyan trendkönyv még nem jött ki fodrász keze alól, amiben ne jelent volna meg valamilyen frufru a menőség szimbólumaként. Olykor rövidebb, néha hosszabb, sokszor tömör, máskor ritkított, féloldalas, egyenesre szárított, aszimmetrikus, lépcsőzetes, lapított, kiemelt, de valami mindig van a profik tarsolyában a magas homlokúak számára. Még akkor is, ha egyébként érthetetlenül kevesen merik bevállalni ezeket a rövidre szabott tincseket. Pedig épp olyan jól mutatnak a hosszú mellett, mint a rövid hajnál, és anélkül hozhatnak változást a megjelenésünkbe, hogy drasztikus szín- vagy hosszváltásba kellene fognunk. 2019-re a laza, kiemelt tincseket irányozták elő, amelyek közepesen ritkítva, körkefével szárítva, a szemek külső sarkai felé kunkorodva keretezik arcunkat.

A vágást mindenképpen bízd profira, a szárítás miatt pedig ne fájjon a fejed – egy csuklómozdulattal, 2 perc alatt fixálhatod egyedi megjelenésed, ha a nyesést jó emberre bíztad. Arról nem beszélve, hogy a tömör, lapos frufruval ellentétben, ez esetben még az sem gond, ha van elől egy olyan forgód, ami szétnyitná az egységet, hiszen nem kell tömött sorokba rendeződnie hajszálaidnak.

Ékszerezett tincsek

A lista végére hagytam azt a trendegységet, amelyet egy leheletnyivel talán tényleg nehezebb beleilleszteni a hétköznapok hajviseletébe. Bár ez is csak ízlés és kreativitás kérdése. Mindenesetre a hajékszerek terén is érdemes lesz jövőre gondolkodnod, mert a 90’ évek glam-rock stílusa elég erőteljes jelenlétet követel majd magának, legalábbis a fejtetők magasságában. Mindez pedig azt jelenti, hogy a virágoktól a hajtűkig mindenféle dolgok bekerülnek majd a hajakba, függetlenül attól, hogy fonatról, copfról, kontyról, vagy lazára szárított tincsekről beszélünk.

Persze ez sem egészen új a nap alatt, hiszen a fesztiválokon már évek óta tartja magát ez az irányzat, de divatdiktátori fronton egyre inkább kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy a hétköznapokban is elfogadott legyen több kiegészítő a hajakban is. Amíg pedig kezeidet a jó ízlés és a stílusosság rugói mozgatják, addig ebben semmi kivetnivalója nem lehet a társadalom konzervatívabb tagjainak sem.

Az összefoglaló az InStyle jövendölés alapján készült, a kiemelt képen pedig Camila Cabellot láthatjátok a Guess egyik kampányfotóján, amit Tatiana Gerusova készített.

Itt van még jó kis kontent