11 pro tipp 2019-re a szépség jegyében

Szerző: Fresa

Ahogy évről évre megújul a divatvilág és cserélődnek a hajtrendek is, úgy az sem meglepő, hogy a szépségtippek sem maradhatnak változatlanok 2019-ben. Mivel az év legmenőbb hajait már kilistáztuk, az idén beszerzésre érdemes must have ruhadarabokat pedig csokorba gyűjtöttük, már csak az all in szépségtippekkel vagyunk adósak, amelyek összefogják és harmóniába hozzák egész megjelenésedet. Elérkezett az idő, hogy pótoljuk, ami elmaradt. Figyelj, mert az ördög most is a részletekben rejlik.

Hiszen hiába van olyan ruhatárad és frissen stylingolt loboncod, amivel akár a jövő heti Vouge címlapjáról is mosolyoghatnál, ha a sminked, a körmöd, a szempilláid és a szemöldököd íve abszolút nem tükrözi az idei divatot, akkor akár el is áshatod magad, legalábbis a szigorúan szakértő szemek előtt (/sarcasm). Mert a részletekben sokszor jóval több divat fér el, mint skinny jeans plusz minimál póló kombóban. Szóval ha épp nincs kedved a plisszírozott szoknyához és a combközépig érő csizmához, akkor a kedvenc farmeredben és oversize pulóveredben is megüzenheted a világnak, hogy tudod, mi a dörgés, ha az alábbiakra mindentől függetlenül kínosan ügyelsz.

#1 Napcsókolta szépség

Ahogy azt már a hajak kapcsán írtuk, idén nagy divat lesz a tengerparti életérzés megjelenítése már az áprilisi betonontaposós napokon is. Irigykedve fogjuk

egymást bámulni azon tűnődve, ki milyen nyaralásról jött haza éppen, miközben mindenki a reggel 6-os, álmos fejéből fogja előhúzni a Malibu beach szörföslányai flow-t.

Ez hajban ugye kócos, fésületlen hullámokat jelent, bátrabbak esetében vizes csillogású, hátranyalt tincseket. Utóbbinál azért számolni kell a hozzá nem értő szemek értetlenkedő pillantásaival, de hát a divat már csak ilyen. Az arcunk pedig egészséges csillogást és napcsókolta barna hatást kell, hogy kapjon. Ehhez még mindig kell a kontúr, a bronzosító, a pirosító, a csillogó highlightok. Egyszóval egy teljes palettányi kencével kell azt a természetes hatást elérni, mintha most jöttél volna fel a tengerpartról 10 órányi hullámlovaglás után. Ezt egyébként a Michael Kors és a Chanel modelljei is elég jól reprezentálták kollekcióik bemutatóján.

#2 Flitter, selyemfény, csillogás

A napcsókolta hatáshoz alapjáraton elengedhetetlen némi csillogás, viszont, ha tényleg a nagykönyv szerint szeretnél sarkcsillagként tündökölni az éjszakában (és a nappalban is), akkor jó lesz minden kozmetikai és hajkütyüből a csillogóbbat, de legalábbis a fényesebbet választani. Ezt a hajak vonatkozásában már szintén említettük jövendőmondó cikkünkben, szóval a tavaly divatba szivárgó hajfényekből idén nyugodtan veheted a megapackot.

Ezeket a hajakat fogod viselni 2019-ben

A szemhéjadra jöhetnek a zöldeskék, metálfényű pigmentek, az ajkadra a nedves csillogást adó szájfények, a bőrödre pedig minden, amitől úgy festesz majd, mint aki egy csilliárdos arckezelésről lépett ki éppen, gazdagon hidratált, üdén csillogó, 10 évet fiatalodott arcbőrrel. Csak arra vigyázz, hogy mindez ne menjen át a leizzadt bulisminkes variációba.

#3 Mindent a körmökre

Szomorú napok virradnak idén a visszafogott körmök kedvelőire – például rám. Ugyanis a nude hullám távolodni látszik a körmös asztalok partjaitól. Helyére leopárdminta és mini festmények érkeznek, a szivárvány minden színében. Okozzon ez mondjuk annak fejtörést, aki mindenáron le akarja követni a trendeket. Ha te pont ilyen megszállott vagy, akkor viszont fájhat a fejed, hogy megtaláld a különbséget a bazári és a Jeremy Scott divattervező által 2019-re megálmodott stílusjegyek között. Merthogy nagyjából az ő kollekciója stílusjegyeiből táplálkoznak a körömtrendek idén.

#4 Bébi frufru

Hetekig nyomasztott a gondolat, hogy a gyerek haját le kellene vágnunk, mert a pálmafa copf a feje tetején lassan örökre bevésődik a hajszálaiba, ha nem nyesünk belőle legalább annyit, hogy ne lógjon a szemébe, megúszva ezzel a kínkeserves copfozást. Pedig ha lett volna annyi időm, hogy Prada és Miu Miu showkat nézzek, akkor tudtam volna, hogy

Guido Palau már divatba hozta azt a típusú baby bang-et, amit még én is leollózok bárkinek. Ránézésre extra rövid és extra elcseszett.

Pont úgy néz ki, mintha anyukád vágta volna. Szemüveg nélkül. Sötétben. De a jó hír az, hogy ezért nem kell fodrászhoz menned.

#5 Lebegő macskaszem

Vannak azok a felettébb vicces appok, amivel sminket varázsolhatsz sminktelen arcodra (vagy humorosabb napjaidon a pasidéra) azzal az apró buggal, hogy rosszul bemért sarokpontok esetében a szemkontúr esetleg a szemhéjad közepére kerül. Most már viszont emiatt sem kell aggódnod, hiszen a divatszakma szerint ez is tök oké, mi több, kifutóra való. Hiszen a Burberrytől a Diorig,

minden modell szemhéjára büszkén pingálták fel a lebegő macskaszemeket, ha úgy tetszik, félig fekvő háromszögeket.

Azért készítsd fel a palidat a látványra, mielőtt először felfestenéd magadra ezt a harci díszt, különben lehet, hogy mély csodálkozással az arcán fogja megjegyezni, hogy valamit csúnyán elb.sztál.

#6 Szivárvány árnyalatok

Ha eddig kedvelted a rose goldot és már van belőle órád, telefonod és mindenféle kiegészítőid, most örülhetsz, mert idén a hajadra is kenheted. Vagyis inkább a fodrászod. Hiszen a színek tovább gyűrűznek és a korábbi mezsgyén tova haladva a szivárvány árnyalatai még nagyobb magabiztossággal kérhetőek a hajadra is. Ha csak egy színre vállalkoznál, az legyen a rózsaszín, vagy annak bármelyik árnyalata.

 

#7 Naturális tónusok

Ha egy sima kedden nem érzed magadénak sem a napcsókolta szörfös lány megjelenést, sem a metál szemhéjas tündöklést, akkor jobban teszed, ha a hidratálódon kívül nagyon máshoz inkább nem is nyúlsz. Ugyanis a túláradó csillogás és bronzos árnyalatok mellett a harmadik hullám a valóban természetes, arcbőrt mutató megjelenés lesz és az arcot mutató hajtűzések. A Balmain modellek backstage állítólag több bőrápoló kozmetikummal volt tele, mint sminkkel, amikor az idénre tervezett darabok bemutatására készültek. Ha hinni lehet abban, hogy ezek a trendek ténylegesen begyűrűznek a hétköznapjainkba, akkor

még az is lehet, hogy divatba jön a saját arcunk.

#8 Balerina style

Azt egészen biztosan nem róhatjuk fel az idei divatnak, hogy nem enged minket kaméleonként kibontakozni. Hiszen lehetünk hullámlovasok, naturálisak, szentjánosbogárként tündöklőek, de lehetünk romantikus balerinák is. Ehhez nem kell más, mint félig leengedett, félig feltekert, balerina kontyba sodort frizura, rózsaszirom színű pirosító, és selymesen fénylő arcbőr. Na meg hercegnői finomságú fejtartás.

 

#9 Hajpánt őrület

Ha a Diort kérdeznéd 2019 legmenőbb kiegészítőjéről, egészen biztosan a hajpántot jelölnék meg. Méghozzá duplázva, ahogy a táncosokon láthatjuk általában. Ezzel megkoronázható a naturális és a romantikus megjelenés is, azzal együtt, hogy még praktikusnak is nevezhető a viselet. Az már más kérdés mondjuk, hogy a multis hétköznapok irodakompatibilis viseletével már nem annyira egyszerű összhangba hozni.

#10 French red lips

Ha biztos közös nevezőt szeretnénk találni a legnagyobb divatházak kifutós sminkjei között, akkor a minimál archangsúly és a vörös árnyalatai az ajkakon lennének a leginkább kiemelhetőek a legutóbbi Párizsi Divathétről. A Givenchy és a Poiret a tűzpiros mellett szavazott, a Chanel és Lucia Pica a korallt részesítette előnyben, a Koché a paradicsom pirosat, míg a Moschino a burgundit favorizálta. Ezek között nagy eséllyel találhatsz magadnak te is új kedvencet, ha eddig a vörös rúzzsal nem barátkoztál.

#11 Pillák és szemöldökszálak mindenhol

Míg a nude kifele sasszézik a beauty vonalról, addig a hosszú pillák és a dús szemöldök szépen tartja magát. Ez alapjában azért is szerencsés, mert ha e kettő maximalizált szépséggel virít az arcodon, akkor nagy gondot már nem kell fordítanod a sminkedre.

Összességében elmondhatjuk, hogy idén a trendatyák elég színes palettát és egészen használható eszközöket adnak a kezünkbe ahhoz, hogy a legszebb, legigazibb arcunkat mutassuk meg.

A cikkben szereplő képek James Cochrane keze munkáját dicsérik. Ha tovább nézelődnél, esetleg átszörföznél kifutós képanyagokra, akkor azt innen kattintva megteheted. 

Itt van még jó kis kontent