A lány a szomszédból, aki erősebb, mint hinnéd

Szerző: Fresa

Ki ne ismerné a nőt, aki 92-ben még bűvöletben élt, majd nem sokkal később már féktelenül, egészen addig, míg a hálózat csapdájába nem esett. Miután persze nem csoda, hogy átkozott boszorka lett, aki a trend jegyében beépített szépséggé transzformálódott 2000-re. Aztán megunva az egészet, kiköltözött a tóparti házba (ráadásul Keanu Reevesel), később pedig a Női szervek oszlopos tagjaként tért vissza, ahonnan egy kisebb előléptetéssel tavaly máris az Ocean’s 8 profi csapatában landolt, hogy részese lehessen az évszázad átverésének. Miközben magánéletében az Aludj csak én álmodom és a Két hét múlva örökké karaktereit maxolta ki. Mindezt tette pedig úgy, hogy egyetlen percre sem felejtett el gyönyörű lenni.

Bár filmjeinek felsorolása abszolút a teljesség igénye nélküli szemezgetés volt csupán, szerintem legalább 1-1 cím kapcsán mindenkinek beugrott

az arc, ami éppen csak annyit változott az évek során, amennyit a lányból nővé érés folyamata megkívánt.

Jó, nemrég kapott egy kevés botoxot, ezt kár lenne tagadni, de a hollywoodi érában még így is szinte elenyészőnek számít az a felfrissülés, amit ezzel az egyébként 55 éves és bomba formában lévő színésznő megjelenése kapott. Akit valamiért még így is keveset emlegetnek a kortalan szépségek között, pedig akár J.Lo akár Salma Hayek mellett simán megférne a dobogón, pláne úgy, hogy mindkettőt lekörözi az évek számát illetően.

Sandra Anette Bullock egyébként 1987 és napjaink között, azaz 31 év alatt több mint 45 filmben játszott, melyek közül egyhez ő maga írt forgatókönyvet és a rendezést sem bízta másra. Viszont hiába a gyakori feltűnés a vásznakon, mert ezekből a mozikból a nagyközönség általában jó esetben a feléhez, vagy még attól is kevesebbhez tudná kapásból az ő arcát kötni. Pedig kapott Oscart és Golden Globe-ot is a Szív bajnokaiért, valamint jelölték még Oscarra a Gravitáció női főszerepéért, és kapott Golden jelöléseket is a legjobb vígjáték főszerepekért az Aludj csak én álmodom, a Beépített szépség és a Nász-ajánlat kapcsán is.

Persze az Arany Málnát sem sajnálták tőle, hiszen az Ő a megoldással két kategóriában is elnyerte ezt a kevéssé rangos díjat, csak úgy mint a Féktelenül 2-vel (szintén duplázva) és a Pusztítóval epizódszereplőként. Viszont kit érdekelnek azok a málnák, amikor többször is az év legjobban kereső színésznőjének választott Bullock olyan neveket irányított maga mögé, mint Jennifer Aniston vagy Cameron Diaz. Arról nem beszélve, hogy előbbi azon kevesek közé tartozik, akik a drámától a vígjátékig, akciótól a sci-fiig nagyjából bármiben meg tudják állni a helyüket.

Becenevei egyébként nagyon beszédesek, mert a Sandy mellett úgy is emlegetik, mint „America’s Sweatheart” és a szintén sokat mondó „The girl next door”. Utóbbi kettőben pedig egyszerre van benne sikerének és középszerűségének titka is. Hiszen

szép, emberi, megközelíthető, már-már hétköznapi jelenség ő, ami arra is okot ad, hogy szeressük, ahogy magasabbra helyezett ingerküszöb esetén arra is, hogy feledjük.

Mivel azt nem lehet mondani, hogy magánéletétől hangos lenne a sajtó, vagy hogy botrányos bulikkal, szerelmekkel, plasztikákkal örvendeztetné meg a firkászokat napról napra. Pedig híres férfiak nevei szép számmal kerülhettek be titkos naplójába. Volt köztük producer, zenész, színész, sőt Matthew McConaughey és Ryan Gosling is, akik külön kategóriát alkotnak. Mindezek után érthetetlen módon hozzáment egy Jesse James nevezetű, úrnak semmiképpen sem titulálható emberhez, aki 7 év alatt megszámlálhatatlan alkalommal csalta meg a hozzá képest tér-idő ugrásnyi távolságban tündöklő Sandyt.

Ez azonban egy erős, független életre is tökéletesen alkalmas nő számára nem az összeomlás koporsójába az utolsó szög, hanem a feltámadó főnixmadár első szárnycsapásai alá a szél volt. Hiszen Sandra megrázva magát tovább vitte azt, amit még korábbi párjával terveztek el és örökbefogadott egy fiút. Nem törődött azzal, hogy papírforma szerint a család az legalább 3 főt számlál, mert tudta, ha az élet másként osztja a lapokat, akkor egy szerető anya és egy veszni hagyott fiú is alkothat tökéletes családegységet.

erősből még erősebb

Hiszen a 21. század alapja pont az, hogy nem a ránk kényszerített szabályok szerint próbálunk élni, hanem az élet által ránk rótt lehetőségekből építünk a saját törvényeink mentén boldogságot. Mindez persze nem azt jelenti, hogy őt nem viselte meg a válás és az a tény, hogy a korábbiakban tervezettektől eltérően apa nélkül kell nevelnie gyermekét, viszont többre tartotta magát és kettőjük boldogságát annál, semhogy egy olyan férfi oldalán éljen tovább, aki szerint a megcsalás az élet része. Ezzel pedig örökbefogadott fia számára máris jobb példát igyekezett mutatni, mint amelybe alap élethelyzete kényszerítette volna. Az egyedülálló családanya szerepét pedig olyan hitelesen sikerült alakítania, hogy 2015-ben úgy döntött, ha egymaga is, de örökbe fogad még egy gyermeket. Így már Louis és Laila édesanyja is volt, miközben karrierje építése mellett arról sem tett le, hogy újra rátalálhasson a szerelem.

Mivel a megalkuvást nem érezte magáénak, így 2010-es válásához képest több mint 5 évet kellett várnia, hogy a koronázott varangyot szívében leválthassa a valódi szőke herceg. Várakozásai nem voltak hiábavalóak. Hiszen több mint 3 éve már, hogy megtalálta a boldogságot, méghozzá Bryan Randall korábbi modell oldalán. Képeiket elnézve megtestesülni látszik a „türelem rózsát terem” közkeletű mondás, amelyet csak tovább erősítenek Sandy nyilatkozatai, miszerint tökéletes lelki társra és csodálatos apára lelt a férfi személyében. Kapcsolatukra már csak az időtálló pecsét hiányzik, amelyet remélhetőleg az elkövetkezendő évek rá is nyomnak majd.

Az azonban biztos, hogy a lány a szomszédból úgy maxolja ki az életet, ahogy azt kicsit mindannyiunknak kellene. Az Oscar-gyűjtéstől az Arany Málna-halmozásig, a békakirály-csókolgatástól a szőke herceg megkoronázásáig,

a férfifalástól az amazon anyaságig minden szerepet és lehetőséget megélve a maga mélységeivel és magasságaival együtt.

Arról sosem feledkezve, hogy mindig emelt fővel és sosem közönséges eszközök segítségével maradjon a reflektorfényben. Még annak árán is, hogy életének és filmjeinek egy része így talán a feledés homályába merül majd. Cserébe nyugodt szívvel mondhatja azt, hogy sosem adta fel a boldogság és a szerelem reményét, és mindent büszkén felvállalhat. Kivéve Jesse Jamest.

Válásáról és újjászületéséről itt olvashatsz bővebben.

Itt van még jó kis kontent