Idén a mentazöld hozza el a tavaszt a gardróbokba

Szerző: Fresa

Fekete-fehér-sötétkék-szürke. Színesebb egyéniségek esetén 1-2 nude színű kötött pulcsi és talán pár barna-bordó bőrszoknya. Tippem szerint nagyjából ennyi kell ahhoz, hogy lefedjük az átlag téli ruhatáradat. Amivel különösebb baj nincs is, hiszen ezek azok a basic árnyalatok, amik passzolnak a komorabb hétköznapokhoz és bárhogyan kombinálhatod őket egymással karakterüknél fogva. Viszont február közepe felé araszolva illik lassan némi üdeséget is csempészni a gardróbokba, hiszen pár hét és ránk szakad a színkavalkádos tavasz, amire nem árt egy kis átmenettel rákészülni. Ehhez pedig keresve sem találhatnál jobb partnert, mint a mentazöld.

 

Jó választás, mert…

Üde, de nem harsány. Nem téli, de nem is kizárólagosan tavaszi. Nem sötét, de nem is a megszokott fehér-nude tengelyen fekszik. Anélkül mondhatod el, hogy magadra húztál egy igazi színt, hogy monokróm lelked fájdalmasan jajdulna fel, mint mondjuk egy citromsárga, magenta vagy égkék esetében. És

pont olyan tökéletes hidat épít a ruhatárad téli és tavaszi darabjai közé, mint a fagyos reggelekkel induló hideg hónapok és a melengető délutánokkal kecsegtető márciusi napok tavaszköszöntő hetei közé.

Szóval éljen, éljen, éljen a menta zöld. Amit ezer és egyféleképpen építhetsz be outfitjeidbe, hogy még azt se mondhasd, nem tudod kellően magadra igazítani.

A tavaszi jolly joker

Hiszen a mentának megvan az a remek tulajdonsága, hogy szinte mindenhez passzol. Sötét és világos színekhez éppúgy, mint a vibráló árnyalatokhoz és a pasztellekhez. Egyszerre csempészi be outfitedbe a tenger hűvösségét, a tavasz frissességét, az abszolút cool életérzést és a retro fakóságát, függően attól, hogy milyen keretet teszel köré.

Még a saját tónusaid miatt sem kell igazán aggódnod, mert haj, bőr és szemszíntől függetlenül gazdálkodhatsz vele. Nem jellemző rá az, ami a pasztell sárgás és rózsaszínes árnyalatokra igen, hogy sápasztanának. Az viszont igen, hogy a fehérhez hasonlóan még egy kialvatlanabb napodon is frissebbnek mutat, hiszen a fény, amit tükröz az arcodra jótékony ragyogást vet a fakóbb bőrre is.

 

Más színekkel

Függően a tavasz töltöttségi szintjétől és az alap ruhatáradtól, a legjobb matcheket az alábbi képletek adhatják ki. A hidegebb napok és a karakteresebb párosítások érdekében passzítsd a mentát feketével, vagy farmerrel és adj hozzá arany kiegészítőket. Ebben a kombinációban mindhárom szín kiteljesedhet. Ha rétegezel, ehhez a hármashoz a fehéret választhatod még, hogy üde megjelenésed négyzetre emeld. A jobb idő érkeztével pedig, elhagyva a sötét árnyalatot a menta-fehér-arany hármassal tiéd lehet a stílus-jackpot.

Szintén a tavasz első napjai felé haladva már, érdemes lehet kedvenc pasztellszíneidet is a mentazöld mellé választani, hiszen ezáltal egy hihetetlenül nőies, finom, már-már babás megjelenést kaphatsz, amivel biztosan kitűnhetsz majd a komorságba burkolózott tömegből. Még az esőtől sem kell tartanod, hiszen egy világosabb, természetesebb árnyalatú bokacsizma-harisnya kombináció simán lehetővé teszi, hogy a púderrózsaszín szoknyádat egy menta felsővel vidd a márciust köszöntő szeszélyes hétköznapokba.

A menta megtestesülési lehetőségei a gardróbodban

A KIS ZÖLD

A kis fekete után a leghasznosabb ruhád a kis zöld lehet, hiszen nem olyan harsány és kötött, mint a piros, és a szenvedélyes oldalad helyett egy visszafogottabb, romantikusabb, hétköznapibb lányt mutathat belőled, ami olykor hasznos. Körítéstől és a ruha alap fazonjától függően elfér egy üzleti ebéden, egy laza szombat délutánon, amikor életed párjával nyakatokba veszitek a Margit-szigetet. Jó lehet az első randira, de a legjobb barátnőd esküvőjén is tündökölhetsz benne (pláne, mert a fehér esküvői ruhája mellett hibátlanul fogsz mutatni a te mentádban a képeken).

A CSODANADRÁG

Ha még ragaszkodnál a téli pulóvereidhez, de mégsem szeretnél fakónak és komornak tűnni, elég, ha egy menta színű farmerbe, vagy vászonnadrágba ruházol be. Hiszen ez a szín nemcsak az arcbőrödre tud pozitív fényt vetni, de a ruhatáradnak is újszerű csillogást adhat. A fekete, a szürke és a sötétkék felsők, ingek, vagy a kedvenc nude kötött pulcsid egészen máshogy fest majd mellette. Főleg akkor, ha egy mentával kombinált metálos ékszert is választasz hozzá kiegészítőnek.

A STÍLUSOS SZOKNYA

Ha igazán feledhetetlen, stílusos, légies és modern outfitet szeretnél összeállítani, akkor az első darab, amire szükséged lehet, az egy menta színű szoknya. Legjobban kombinálni egy fehér vagy fekete toppal lehet, de saját árnyalatával párosítva is tökéletes összképet ad. Működik magas és lapos talpúval, csizmával és tornacipővel is. Csak az alap adottságaidat és a szoknya fazonját ne hagyd ki a képletből.

AZ ÜDÍTŐ FELSŐ

Felsőben ugyanaz lehet igaz a mentára, mint nadrágok tekintetében. Kiválóan alkalmas arra, hogy az ősztől koptatott farmereidnek és sötét tónusú nadrágjaidnak új, üde külsőt kölcsönözzön. Ha pedig a cipőd is világosabb árnyalatú hozzá, akkor már egészen tavaszi hangulatot csempészhetsz a körülötted élők mindennapjaiba. Egy ruhadarab cseréjével a teljes megjelenésed évszakváltáson mehet át.

A TÖKÉLETES ÁTMENETI KABÁT

Szerintem egy kabátnak nemcsak anyagában és vastagságában kell tudnia átmenetinek lenni, hanem színében is. Kevés olyan lehangoló jelenség van (legalábbis az öltözködés vonalán), mint a tavaszi napsütésben fekete kabátban lófráló nőkbe botlani, pláne akkor, ha a cipő már átmeneti, a nadrág pedig világos. Ezzel ellentétben bárhonnan kiszúrható az a friss megjelenés, amit egy menta kabát jelent a nyüzsgő utcákon. A téli fekete csizmád és farmered mellett is éppolyan jól mutat majd, mint a nude lépőd vagy a tornacipőd és a púder nacid mellett. Szóval, ha igazán praktikusan akarsz átmeneti kabátot választani, akkor a mentára fogsz vadászni.

A MINDENT KIEGÉSZÍTŐ KIEGÉSZÍTŐK

Ha csempészel a ruháid közé menta színt, ha nem, a kiegészítőid közé mindenképpen érdemes. Az ezüst-arany-rózsaarany és menta kombinációban működő ékszerek és táskák akkor is feldobhatják a megjelenésed, ha a nagyobb darabokat még nem képes beengedni a minimalista színekhez ragaszkodó lelked. Egy sál, egy sapka, esetleg egy kalap, vagy egy hajpánt ugyanígy elég lehet ahhoz, hogy megtörd a sötét színek monotonitását. Higgy az apró dolgokban és a jól átgondolt részletek erejében, cserébe úgy kapsz üdébb, frissebb, tavasziasabb megjelenést, hogy azért még nagyobb beruházásokat sem kell tenned.

Tovább inspirálódásra itt van lehetőséged.  

Itt van még jó kis kontent