4 pompás cipő idén tavaszra

Szerző: Brooke

Sokat elárul az emberről az, hogy milyen cipő van a lábán. Ezt alapvetően nem csak arra értik, hogy valakinek márkás vagy noname lábbelije van-e, hanem arra is, amikor egyesek szakadt tornacipőben indulnak útnak reggel 7-kor a munkahelyükre. Ebben a cikkben nem cipőápolási tippekről lesz szó, mert azt későbbre tartogatjuk, most a 2019-es tavaszi felhozatalt mutatjuk be néhány sorban, hogy a reggeli megindulás is egy kicsit örömtelibb legyen.

Az alábbiakban olyan klasszikusnak számító cipőket és márkákat mutatunk meg, amelyekért annak ellenére vagyunk odáig, hogy egyre inkább tucatnak számítanak a divatvilágban. Mert ott az aprócska tény, hogy

egy-egy cuccból sokszor azért lesz tucat, mert pont alkalmas rá, hogy mindenki be tudja építeni a saját ruhatárába, a stílusának megfelelően.

A lentiekben tehát nem színválasztási tanácsadó következik, hanem csak pár tipp azokra a klasszikus márkákra, amiket eddig talán elmulasztottál kipróbálni. Persze a szín is fontos…

#1 A klasszikus: Converse

Kevés olyan tucatlépő van jelenleg a piacon, mint a tornacipő, és bármennyire is szeretnének sokan lejönni erről a módiról, elég nehéz, amikor ez a szó konkrétan egybefonódott a Converse márkával. Nos, a világ egyik legismertebb brandje tulajdonképpen semmit nem változtatott az alapfazonon, épp ez a szexepilje, bár tény, hogy kísérletezik spéci variánsokkal. Ennek ellenére

mi a klasszikusokért vagyunk oda, ami nagyjából a szivárvány összes színében kapható.

Talán az egyetlen olyan cipő, amit az év bármely időszakában fel lehet venni. Egyrészt azért, mert a vászonverzió nem túl meleg nyáron, télre pedig szuper, bőrből készült kiviteleket lehet kapni – bár ezek ára nyilvánvalóan kicsit húzósabb. Persze, tucatcipő, de talán okkal vált azzá.

Amíg őszre egyértelműen a sötétebb színeket javasoljuk, tavaszra és nyárra sokkal inkább a világosabbak passzolnak a ruhatárba.

Bár a tavaszi, folyamatosan változó időjárás számos problémát felvet öltözködésügyileg, azért lássuk be: négy hónap sötétség után ideje, hogy egy kis színt kapjon a ruhatárad. Az alapdarabok ára 20-24 ezer forint között mozog, de ha vigyázol rá, és nem pörgeted túl a fesztiválszezonokat, akkor pár évet simán kibír.

#2 A (nem) deszkás: Vans

Szerencsére elmúlt az az idő, amikor a Vans cipőket kizárólag deszkás úrfik és hölgyikék viselhették, mondván, ők egy zárt, high life közösséghez tartoznak, ahova kizárólag azok kerülhettek be, akik minimum a snapback sapesz leejtése nélkül adják be a kickflipet. Ez a 2005-ben még menőnek számító szubkultúra azonban az utóbbi időben kinyitotta kapuit, már ami a cipőviselés engedélyezését illeti. Egyre többen viselnek deszkáscipőt a hétköznapokban, ami azért nagyon jó, mert végre olyanok is felvehetik, akik kicsit más stílust képviselnek.

Erre az új, tágasabb célközönségre figyelt fel valószínűleg a Vans is, amikor elkezdett kicsit nőiesebb darabokat gyártani az eddigi teljesen uniszex termékeken kívül.

Így jött szóba a halvány púderrózsaszín és a magasított talpú lábbeli.

Jelen pillanatban bárki betérhet egy deszkás boltba, választhat magának egy klasszikus Oldskool cipellőt, amit felvehet farmerhez, szoknyához, zakóhoz úgy, hogy közben nőies aranyékszerekkel meg órával a kezén suhangat a városban egyik helyről a másikra. A klasszikus fazon tényleg mindenhez megy, és ahogy a listában első helyen szereplő Converse, úgy ez a darab is tökéletes választás őszre. Az ára üzletenként változhat, durván 16 és 25 ezer forint között mozog.

#3 A kötelező: Timberland

Az ősz végi, tél eleji legjobb választás mindenkor a bakancs, ugyanis vastag talpának köszönhetően nem csak kényelmes, de néhányuk még extrán bélelt is, szóval plusz melegséget ad a fázós lábúaknak (Tehát minden nőnek. – a szerk.). Ugyanakkor

kora tavaszi hónapokban is simán fel lehet venni szakadt farmerrel, de még akár harisnyával is.

A Timberland sikerességét évek óta egyetlen, már-már alapdarabnak számító bakancs határozza meg, amiért képtelenek vagyunk haragudni. Tény, hogy télen mindenki előveszi a mustársárga bakancsát és nagy valószínűséggel sokszor jön majd veled szembe az utcán, de mégis kötelező, hogy a szekrényedben legyen belőle egy pár.

A mustársárga szín tényleg a basic kategória, viszont a tervezők egyre nagyobb figyelmet fordítanak azokra, akik szeretnének a tömegből kitűnni. Ennek az igénynek megfelelően egyre több variációban kapható a klasszikus Timbi-bakancs, mint például a lenti képen látható rózsaszínes árnyalat. De ott van még a fekete, a sötétbarna, a hófehér (aminek télen semmi értelme a sár miatt, de egy napsütéses tavaszi napon működőképes lehet), meg egy csomó más szín, ami nem csak viselhető, de egyenesen jól is néz ki. Az ára 40-70 ezer forint között mozog, de országtól és boltoktól függ, hogy hol és mennyiért kapod meg. Érdemes tavasszal, leárazáskor megvenni, mert sokat lehet spórolni az árán.

#4 A lázadó: fűzős bakancs

A fűzős bakancsokról legtöbbször a rock muzsika és annak különböző, keményebb leágazásai ugranak be az embernek, ezzel szemben mára egyáltalán nincs megkötése annak, hogy ki, mikor, és mivel veszi fel a lábbelijét. A lázadó jellege épp elég vaddá teszi ahhoz, hogy egy kis nőiességgel (például ékszerekkel, hosszított fazonú kabáttal) fel lehessen dobni.

Farmernadrággal, neccharisnyával vagy szakadt boyfriend jeans-el is jól mutat,

a kérdés már csak az, hogy te melyiket preferálod.

Üzlettől és márkától függően a választék hatalmas, 10 ruppóért már egész jó minőségű darabokat lehet venni a fast fashion boltokban, de ha tartósabbat és maradandót szeretnél, válassz valódi bőrből készült bakancsot. A bőrápolásról amúgy már írtunk korábban, katt ide a cikkért.

Itt van még jó kis kontent