Napi arcátlan: Hemingway öltözködési útmutató

Szerző: beautyFY

Bevallom, a Redditről nyúlunk azért kontentet néha, ám ha valami, akkor a Reddit a közösségi felhasználású tartalomgyártásról szól, forrásmegjelöléssel csak nem sértődnek meg hát. Most az r/malefashionadvice, vagyis kvázi férfidivattanácsok című közösségükben találtunk egy nagyon vicces, egyben rém menő kontentet.

A fenti kis fórumnak a célja – a szórakoztatáson túl – a tanácsadás, illetve az, hogy inspirációt adjon a férfiaknak az öltözködés napi kihívásaiban. Szoktak néha közölni úgynevezett visual guide-okat is, amik bár nem olyan fantasztikusan alaposak, mint a mi Steal da Stíljeink, de azért tudnak hasznosak lenni. A mostani inkább humor, és a célja egy nosztalgikus atmoszféra megteremtése a ruházkodás által, semhogy ténylegesen

elmondja, hogyan kell az öreg halásznak öltözni Hemingway kultikus regényéből.

Igen, egy felhasználó megcsinálta ugyanis az Ernest Hemingway visual style guide-ot, vagyis az útmutatót ahhoz, miként lehetsz az amerikai irodalomtörténet kemény tollú legénye, a férfias értékek tántoríthatatlan szószólója bármilyen élethelyzetben. Összesen öt szettet rakott össze a jótevő konkrét termékekkel, eredeti fotókból kiindulva, az összeállítások között három casual pakkal, egy elegánsabb és egy kimondottan formális szettel azokra az alkalmakra, ha Marlene Dietrich-et vinnéd este vacsorázni véletlenségből. Persze, ahogy egy kommentelő találóan megjegyezte: ha az öreg ezt látná, nagy pofon lenne belőle (pláne a 350 000 forintos YSL pulóver láttán), de azért mókás tiszteletadásnak elmegy.

Master da Hemingway look, bruh!

Vannak persze furcsaságok az összeállításban, amik azt sejtetik, hogy az alkotó szupertrendi főhajtásával inkább a Nobel-díjas szerző emléke előtt adózott, semmint a divat szigorúan vett szabályai előtt. A „Dapper with a diva” fantázianevű etapban például egy háromrészes öltöny helyett simán beajánl egy sportos blézert egy magas gallérú inggel, egy pólós kép alapján meg simán betippel egy Converse lépőt egy J.Crew nacival. Szóval erőltetett néhol a téma, de ha egy ilyen kötött garbóban mész pecázni vasárnap hajnalban, nem kizárt, hogy jobban harap a marlin.

A Hemingway-stílustanácsadó teljes pompájában a képre kattintva tekinthető meg.

Kattints a képre a nagyobb felbontásért. Alkotó: Spencerforhire83/reddit

 

Update: Egy olvasónk jelezte, hogy az eredeti ajánló a Mr Porteren jelent meg, onnan ollózta össze valaki a Redditre. Ez magyarázatot ad arra is, miért tértek el néhol az eredeti stílusoktól: hogy a saját portékájukat tudják ajánlani. Nice try Mr Porter. Itt a link. Köszi!

Itt van még jó kis kontent