8 sminkvariáció, ami nyerő lehet idén

Szerző: Fresa

A tavasz tele van csodákkal. Meg 20 fokos hőingással, redőny csapkodó széllel, ájulásba döntő migrénnel, de persze csodákkal is. Kivirágzik a természet. Melegszik az idő. A napi outfited 5 kilóval könnyebb lesz. És mivel nem akarsz sötét foltként éktelenkedni a természet rajzolta, szivárvány színben pompázó virágos látképben, ezért még a gardróbodba is beengedsz néhány feketétől és fehértől eltérő árnyalatot. Mi több, talán még a reggeli rutinodba is bepréselnél plusz 5 percet, hogy üdébb képet fess. Ha így tennél, mi támogatunk. De legalábbis adunk néhány tippet, mit és hová kenj.

Korán kelni mindig szívás. Teljesen mindegy hol az arany, ha az ébresztő vonyítására riad az ember és már készülődés közben tudja, hogy el fog késni. Ha mindeközben ráadásul még csak a közvilágítástól pirkad odakint, és azt is tudod, hogy a sötét és a szürkeség egyszerre ölel majd magához, amikor átléped a küszöböt, még mentséget sem kell keresned arra, miért a legsötétebb rúzs és az alibi szempillaspirál az össz kence, amit kényszeredetten kentél magadra. Nade

miután 5.30-tól napsütés és madárdal kíséri a reggeli rituáléd, azért illik néhány napüdvözlő jógagyakorlat után megrázni magad és leporolni alapjáraton imádott pigmentjeidet,

legalább a tavasz érkezésének tiszteletére. Persze nem mindegy mit, mivel, miért, hová és hogyan rajzolsz, hiszen a divathullámok a sminkpaletták partjait is átrajzolják időről időre. 2019 tavaszán mondjuk az alábbiak szerint.

#1 Szivárványos szemhéjak

Ha sikerül előkutatnod a valaha megvett összes szemhéjpúdert és pigmentet, amit hirtelen felindulásból elkövetett vásárlásaid során begyűjtöttél, majd piperefiókod mélyére száműztél,

ne is kezdj el azon agyalni, hogy melyiket válaszd. Egyértelmű, hogy az összeset.

Egyszerre. Persze csak a vibráló tavaszi árnyalatokat és a fagyi színeket. Egyrészt, mert most ezek mennek. Másrészt, mert a sötétebb árnyalatok mixelésével úgy festenél, mint aki hajnalban hazafelé összetalálkozott az ajtófélfával. Viszont a kanári színek és némi csillám egymás mellé sorakoztatva, egy finom ecsettel összemosva üde, tavaszi színfoltjává tehet a tucat nude arcok áradatának.

 

#2 Merész tusvonal

Ha nem vagy az a típus, aki korábban betárazott mindenféle, egyébként sosem használt színekből, akkor nem biztos, hogy kell ezen változtatnod egy szezon kedvéért. Viszont, egy színes szemhéjtusba beruházhatsz. Az se tántorítson el, ha nem feltétlen tudod használni, és ebből kifolyólag ezerszer rajzolod át mire készen lesz, így pedig ujjnyi vastag vonalat kapsz végül. Eljött a te napod, most éppen ez is trend. Színben a fuksziát, a retro kéket, vagy a vibráló lilát válaszd, cserébe a rúzzsal már nem is nagyon kell törődnöd, a szemhangsúly miatt elég lesz valami naturális árnyalat.

#3 Monokróm smink

Sietős reggeleken, vagy amikor egyszerűen megüzennéd a világnak, hogy aznap éppen rohadtul nem a ragyogó színpompásabb lábaddal ébredtél, fogd meg a kedvenc alapozód és egyszerűen vakold le a pofid 1 mozdulattal, fél perc alatt. Pont ugyanolyan trendkövető lehetsz pár másodpercen belül, mintha fél órán át színezgetnéd a színek nélkül is szépséges arcodat. Ide még spirál sem kell, maximum némi fényt dobhatsz fel, de igazából az sem szükséges. Éljen a fél perces smink.

#4 Természetes csillogás

A monokróm vakolástól is van természetesebb összhatást eredményező arcfestési technika, mégha előállítása igazából több összetevős is, mint az előbbi. Titka abban rejlik, hogy az épphogy színezés alól engeded kikandikálni bőröd természetes ragyogását. Szóval fogsz egy finom púdert vagy alapozót, amit leheletvékonyan felsimogatsz az arcodra. Feldobsz egy csillogó bronzosítót az orcáidra, majd egy egészen minimál fényt az ajkadra. Ha a vitaminhiányos téli hónapok után úgy érzed, elfelejtett a bőröd üdén csillogni, akkor némi arcápoló olajjal támogathatod meg az alapozód, hogy meglegyen a kívánt hatás. Ennyi csalás még belefér.

#5 Színes szempillaspirál

A megúszós napok abszolút kedvence lehet a színesre festett szempilla. Még a szemhéjtusos megoldástól, vagy a monokróm fedéstől is egyszerűbben tudhatod le vele a tükör előtt töltött időt. Hiszen van annyira hangsúlyos, hogy ehhez semmi másra ne legyen szükséged. Ha van hozzá pár szeplőd, még szuperebb lehet majd az összhatás. Sárga, kék, arany, rózsaszín, zöld… Igazából teljesen mindegy. Válaszd a kedvenc árnyalatod és kipipáltnak tekintheted az egész sminkelés ügyet.

#6 Neon ajkak

Ha a természetes csillogásra alapozott sminket választod egy dolgos hétköznapra, gyorsan és effektíven készíthetsz vállalható arcot magadnak. Ha pedig van néhány, vagy legalább egy neon rúzs a táskádban, akkor konkrétan egy mozdulattal alakíthatod át konszolidált megjelenésed lazább, bulizósabb, feltűnőbb, vibrálóbb álarcot húzva. Legyen a választásod korall, tűzpiros, vagy meleg rózsaszín, nagyot nem hibázhatsz.

#7 Bronz-arany ragyogás

Tavasztól a nyár felé araszolva bőröd egyre szebb tónust kap a napsugaraktól. Ha használsz is napvédőt, abban biztos lehetsz, hogy D vitaminnal töltődő hámsejtjeid egészségesebb színt öltenek majd napról-napra. Ha pedig így lesz, akkor a legszebben csillogó koronát a bronz-arany ragyogás adhatja számodra. Pezsgő, arany vagy metál hatású szemhéjpúder, bronzos hatású arcpirosító és arany-bronz vonalon mozgó rúzs. Ennyire van szükséged ahhoz, hogy tökéletes tónusaid még tökéletesebbek legyenek.

#8 Rózsás árnyalatok

Idén már az Oscar-gála is bizonyította, hogy a rózsaszín elég erős jelenlétet követel magának mind sminkben, mind felöltőkben a 2019-es divatban. Milliónyi árnyalatát használhatod színeidtől, ízlésedtől és bátorságodtól függően. Legjobban akkor döntesz, ha természetesen ragyogó bőrödet alig takarod és belecsempészel az összképbe némi kislányos bájt is, a rózsaszín valamely árnyalatával. Sötétebb bőrhöz ajánlott a mély rózsa, míg világosabbhoz a lágyabb, pasztell rózsaszín skála egy-egy versenyzője.

Összességében pedig elmondhatjuk, hogy idén legmenőbb a naturális szépségedet kiemelő smink, mely elég nagy ugrás az elmúlt évek Kardashian ihlette vakolataihoz képest. Színekben világos, vibráló árnyalatokkal kell operálni, ügyelve arra, hogy csak 1-1 részlet kapjon hangsúlyt. Mindezek előtt pedig őrülten széppé érdemes varázsolni bőrödet, hogy az a kevés, ami rákerül ne ébresszen hiányérzetet a megannyi hibátlanra photoshopolt arc között.

Ha tovább olvasgatnál a témában itt megteheted. 

Itt van még jó kis kontent