7 friss inspiráció tavaszra a világ férfidivatjából

Szerző: Flo

Szemérmetlenül vagány szettekkel jelentkezünk a havi smart casual kampányokat bemutató sorozatunkban, ismételten. Hét olyan anyagot választottam ki, ami a kellő pillanatban akkorát szólhat, mint egy Tyson uppercut (ha nem az a Tyson, akkor ez). Kevesebb olvasás, annál több vizuális objektum. Havi smart casual hírek.

#1 Florentino

Hivatalos oldal

Származási ország: Spanyolország

Combos képsorozatot villantott a Florentino a nyári szezonra, amiben a tengerparti lazulgatás stílusos módját szerették volna megmutatni a latinos életstílus méltó képviselői. A képekből remek inspirációt nyerhettek a mediterrán smart casual csínjára-bínjára; a mintás ingek, a laza zakók és a zokni nélküli villantós stiló pedig magával ragadja a legkonzervatívabbak fantáziáját is.

#2 Selected

Hivatalos oldal

Származási ország: Dánia

Bátor embereknek bátor kollekciók kellenek, ebben pedig a Selected nagyon is az élen jár. Ha a harsány élénkség helyett a pasztelesebb színeken vagy rajta, de szeretnél egy kis pluszt csempészni az öltözködésedbe, érdemes ránézni a legutóbbi képanyagukra. Egytől egyig megállják a helyüket, legyen szó akár egy városi csapatásról, akár egy vízparti lazulásról.

#3 Massimo Dutti

Hivatalos oldal

Származási ország: Spanyolország

A Dutti terrás, pasztelles vonalának összhangba állítása a környezettel természetesen nem különlegesség a Massimo Duttinál, de most különösen szemet szúr a dolog. Az ember és környezete harmóniájának ideája látszik megcsillanni a lookbookban, ami arra kíván rámutatni, hogy valaki nem csak magával, de a miliővel is képes azonosulni.

#4 Next

Hivatalos oldal

Származási ország: UK

A Next hozza a kötelezőt. Szerintem az egyik legkomplexebb márka a piacon annyiban, hogy átfogóan és magas minőségben képviseli a férfiöltözködés széles spektrumát. Az én szívemnek különösen kedves a minden évben parádés ing kollekciójuk, ami rengeteg színes és mintás darabbal jelentkezik. Erősen ajánlom, hogy kukkants rá a Next háza tájára.

#5 Digel

Hivatalos oldal

Származási ország:Németország

Szerencsés helyzetben vannak a Digel kedvelői, mert már Budapest szívében is lehetőségük van magukra ölteni a legszimpatikusabb termékeiket. A márkáról süt a német smart casual márkákra egyébként is jellemző precizitás, de a szabálykövetés mégsem billen át karót nyelt vaskalaposságba.

#6 Hugo Boss

Hivatalos oldal

Származási ország: Németország

Chris Hemsworth neve mellett nehéz manapság szó nélkül elmenni, hiszen – a Bosszúállók lehengerlő népszerűségének hála – emberünk jelenleg az egyik legfelkapottabb színész Hollywoodban. A személyében rejlő promóciós lehetőséget a német Hugo Boss már évek óta igyekszik szemérmetlenül kihasználni, ugyanis még 2017 környékén megtették őt az illatuk nagykövetévé. Persze az Avengers filmszéria lezárása körüli gigantikus hype miatt most sem hagyhatták ki, hogy új termékük, a Boss Bottled Infinite mellé odabiggyeszék a mennydörgés és villám isteneként. Az illatról mindenkinek magának kell döntenie, de Hemsworth királyságában nem kell vitát nyitnunk.

#7 Primark

Hivatalos oldal

Származási ország: Írország

A Primark kapcsán nekem mindig az jut eszembe, hogy mintha ők azt a célt tűztékvolna ki maguk elé, hogy deklarálják az ambiciózus Y-generációs fiatal statement öltözködését. A nyári kampányuk fotóiból is ez a magabiztos lendületesség köszön vissza;

fiatal srácok krúzálnak menő szettekben, szarva rá, hogy aznap már a negyedik befektető hajtotta el őket az elcseszett startup ötletükkel.

A mostanában divatos slim darabokkal egyértelműen az ifjú titánokat támadják, így azoknak, akik szeretnék magukat kirittyenteni a nyári sörözgetésekhez, tökéletes választás lehet az írek kollekciója.

 

A cikkben segítségemre volt a FashionBeans és a Fashionisto.com oldalak anyaga. A kiemelt képen Chris Hemsworth látható a Hugo Boss kampányában.

Itt van még jó kis kontent