9 képben mutatta be a 20. századi női stílust – tökéletes lett

Szerző: beautyFY

Egy Reddit felhasználó elkészítette a 20. századi nő smink- és hajtrendjeinek tökéletes tanulmányát. Egy hétvége, kilenc kép, és ennél jobb nem is kell.

Nem tudjuk, hogy ki az elkövető, úgyhogy maradjunk az r/newanda_thegreat felhasználónévnél. A munkáját a Redditre posztoló felhasználó, amatőr sminkes nagyszerűt alkotott: egy makeup- és frizuravadulós hétvégén, egyetlen fotósorozatban szemléltette a huszadik század női stílustrendjeit. Minden évtizedre jut egy jellegzetes karakter, amihez az inspirációt az adott korszak valamely ismert figurája – vagy egyszerűen csak közismert divatja – adta.

Az első három évtized. Forrás: Reddit/newanda_thegreat

Az 1910-es évektől kezdődik a móka, ami egy Greta Garbós/Marlene Dietriches/Ingrid Bergmanos kitérő után a 60-as évek beat korszakának konzervatívan lázadó, majd

a ’70-es évek hippimozgalmai után már inkább betépve lázadó vizuálját örökíti meg.

A gengszter-éra örök stílusa

Az Instagram-szerű filterek használata ebben az esetben nem csalás, inkább egy ügyesen használt kiegészítő, ami segít a sorozatot még autentikusabbá tenni.

A negyvenes, ötvenes és hatvanas évek. Fotó: Reddit/nuwanda_thegreat

Talán az ötvenes évekből megnéztünk volna egy túlszaturált pin up verziót is, a hatvanason pedig egy kicsit több tupir is elfért volna, de így is mestermű. Kedvencünk mindenesetre a ’80-as évek lipstick-fetisizmusának bájos naívitását önirónikusan megfestő Cyndi Lauper utánérzés, de az utolsó kép is tök jó, mert parádésan ötvözi a ’90-es évek grunge-banda groupie és a techno-korszakba éppen belekóstoló gimnazistalány életérzését.

Az összeállítást teljes pompájában itt nézheted meg (klikk a képre a nagyításért):

Forrás: Reddit

Itt van még jó kis kontent