James Bond és Gerard Butler a hét legjobb képein

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

Némely márkák még a nyári portékáikat pörgetik ki last minute, mások már a jövő tavaszi cuccaikat tolják. Elhoztuk az első hivatalos fotót a 25. James Bondból, Gerard Butler hangulatos, kutyás mókáját és Sean O’Pry bitang smart casual mutatványát.

Még mindig meglep, hogy a kiforrott, egységes és alapvetően dekoratív stílus

sokak számára valami misztikus, elérhetetlen dolgot jelent, noha karnyújtásnyira van, és rettenetesen bézik eszközökkel elsajátítható.

Anno már összeszedtük az ezzel kapcsolatos, alapvető életvezetési tanácsokat itt:

5 alapvető tanács, hogy magabiztosabb férfi légy

Továbbá az öltözködéssel kapcsolatos szemléletbeli javaslataimat megtalálod itt:

5 szokás, amit stílusos férfiként fel kell venned

Mindez arról ugrott be, hogy bár Sean O’pry anatómiai tanulmányba illő, megbocsáthatatlanul tökéletes állkapcsát egyikünk sem fogja már lottón megnyerni, de attól még a kiállása, arányai, makulátlansága, kisugárzása lehet a sajátod. Egyébként se ő akarj lenni, hanem akarj annyira saját magad lenni, amennyire ő saját maga. Hangulatos és inspiráló hírekkel/lookbookkal megyünk rá a júliusra.

 

Az első hivatalos fotó a 25. James Bond filmről

Meglehet, a Bond-franchise a legkorábbi olyan filmszéria, amely a stílust vállaltan a fókuszba helyezi. Stílus alatt pedig nem csak az Aston Martint és a minőségi, szabott szmokingokat/öltönyöket értjük, de a kulturált viselkedést megalapozó intellektust, továbbá a viselkedési szabályok elvárható tiszteletben tartását is. Mármint a korszakra jellemző viselkedési szabályokét, of course.

https://giphy.com/gifs/gta-5-V4gTa0o67zMnm

A film gyártásával egyébként rettenetesen sokat szenvednek, egyesek már elátkozottnak nevezik, ezért is nagy szó, hogy kijött az első hivatalos fotó róla, ami ez:

Ami a ruhákat illeti, teljesen elszállt rajongói oldalak forgatási fényképek alapján kiszúrták, hogy az egyik jelenetben még a farmer is Tom Ford lesz, a karóra egy új Omega Seamaster modell, a napszemüveg pedig egy Vuarnet Legend 06. A legelvetemültebbeknek egyébként van egy Instagram oldal is What’s Daniel Wearing címmel, ott a főszereplő mindenféle publikus jelenését elemzik a viselt márkákra tekintettel.

Gerard Butler az Olymp kampányában

származási hely: Németország

hivatalos oldal

A német divatcég az utolsó pillanatban toppant be a nyári kampányával, de a vizuálja lendületes és menő lett, ráadásul egy nagyágyút sikerült megnyerniük hozzá. Butler egy

„lobog a hajunk a kellemes nyári szélben” – témájú, erősen napszemüveg-orientált lookbookban nyaralgat,

és hogy egyaránt legyen maszkulin és szeretetreméltó, a marketingesek egy motort és egy kiskutyát is finoman betoltak a kompozíciókba. Ez az Aviator-stílusú okuláré egyébként tényleg vagány.

 

Massimo Dutti az őszi szezonra

származási hely: Spanyolország

hivatalos oldal

Egy Edoardo Sebastianelli nevű sráccal hangol a második félévre az Inditex prémiumnak szánt márkája, a spanyol Massimo Dutti. Az elegáns divatra fókuszáló, árban és minőségben egy szinttel a Zara fölé lőtt kollekciót Pablo Sáez fotózta. Íme a képek:

 

A Brunello megvillantotta a jövő tavaszát

származási hely: Olaszország

hivatalos oldal

Az olaszok nem szarral gurigáznak; a minőségi anyag és értő szabás kívánatos elegyéből az idei Pitti Uomo után egy erős képanyaggal adtak ízelítőt. Habár nem nehéz jó fotókat lőni, ha két felháborítóan jóképű kölök viseli a cuccaidat: a fentebb is említett Edoardo Sebastianelli mellett az a Sean O’Pry nyomul a ruháikban, akiről a legbefolyásosabb modellekről szóló anyagunkban is ejtettünk pár szót, és aki ugyanennyire lenne menő akkor is, ha Németh Szilárd személyi stylistja öltöztetné fel egy csepeli bográcsozásra. A Dutti kínálatában nem spórolnak a mankle-lel, a kasmírral és a rétegekkel sem, érdemes végiggörgetni.

 

Az úriember mint rejtély

Forrás: Fashionisto

A Fashionisto közölt egy a skót felföld inspirálta, exkluzív képcsokrot, aminek a témája Helen Anthony 2019-es nyári kollekciója. Nem minden ruhadarab az övé egyébként, a frankó fejrevalók például a klasszikus fazonú kalapokra specializálódott, angol Laird Hatters munkái, a szemüvegek pedig Milanóból, a Delirioustól vannak. A szakállas modell a népszerű Aiden Brady, a másik srác Christian Williams, a lányka pedig az az imádnivaló Erin Heart, aki olyan tökéletes ezekben a szettekben, hogy holnaptól legszívesebben minden magas, hosszú szőkehajú nőt plaid mintás szövetkabátban és vászon bakerboy sapeszben járatnék.

Bár a szemüvegek nevetségesen drágák, de az angol manufaktúra kalapjai egyáltalán nem megfizethetetlenek: a fenti példányok nagyjából mindegyike beszerezhető 20 000 – 30 000 forintnak megfelelő fontért az oldalukon.

A gyűjtéshez felhasználtam a Fashionisto híreit.

Itt van még jó kis kontent