4 női napszemüveg minden nyárra

Szerző: Fresa

Ha mardos a hiány a beautyFY-os stílus itiner 2019 nyarára vonatkozó teljességét illetően, akkor most elérkezett az én időm, hogy végre valaki hasznára legyek, és egy hiánypótló napszemüveg-trendes összeállítással bearanyozzam a napodat, átnyújtva a mindenre kiterjedő útmutatónk hiányzó mozaikdarabkáját. Örvendjünk együtt, és nézzük, mit pakolj az arcodra, hogy a tökéletes outfited ne a napszemüveg kiválasztásába csorbuljon bele.

Vannak azok az emberek (mondjuk én), akik felől a napszemüveggyártók mind elmehetnének Balira szemetet szedni, mert 1 darabot nem vagyok már hajlandó megvenni csak azért, hogy utána ott porosodjon valamelyik szekrény fiókjában. Ez persze az én kajlaságom, amiért az UV áztatta retinám valószínűleg kicsit sem hálás. De nincs mit tenni, ha szemüvegben elromlik a térérzékelésed, nem látod tisztán az arcokat és a tekinteteket, és hiába veszed fel a legnagyobb dongólencséjű napkukkert, akkor is igazából alatta, felette, mellette próbálsz kikukucskálni a világra, mert az neked úgy jó.

Pedig a napszemüveg baromi hasznos. Meg öltöztet is. Rosszabb napjaidon pedig ápol és eltakar, ahogy sokat tapasztalt barátnőm szokta mondani. Csak ne lenne benne lencse…

Nade, mindenki másnak, aki nem olyan suta, mint én, a napszemüveg tényleg kincset ér. Főleg, ha olyat választasz, ami passzol a stílusodhoz, az arcformádhoz és a ruhatárához is. Nem elfeledkezve az aktuális trendekről. Multitasking level sok, ennyi mindenre odafigyelni. De azért nem lehetetlen. Főleg, mert idén 4 fazon pörög igazán csak, amiből azért viszonylag gyorsan ki lehet pöckölni azokat, amelyeket nem érzel magadénak a fentebb említett sarokpontok szerint.

#1. A kicsi, vékony

A ’90-es évek holdjárói, trapéz gatyái és crop topjai mellé megérkeztek a micro szemüvegek is, amelyek funkcionalitás tekintetében elég hátrányos helyzetűek, ellenben trendkövető körökben módfelett közkedveltek. Ennek oka feltehetőleg a különleges fazon, az arcot leginkább szabadon lélegezni és láttatni hagyó lencseméret és a feltűnő megjelenés. Éppen ezért, fesztiválmegjelenésed elengedhetetlen darabja lehet. Ha pedig egyébként is inspirál Kendall Jenner, Bella Hadid és Kaia Gerber megjelenése, akkor mindenképpen fuss, rohanj és szerezz be egy ilyen ikonikus darabot.

(remélem te is napszemcsiben kávézol a nappalidban lámpafény mellett, minden reggel)

#2. A pajzs

Az előző inverze. A funkcionalitás bajnoka. A mindentől is megóvó. Az ápol és eltakar kategória legerősebb versenyzője. A hegesztő szemüveg legigazibb hasonmása. Dobpergés… a pajzs. Ami lehet színes, vagy színtelen. Futhat kerettel vagy anélkül. Kaphat kicsit vagy nagyon szögletes formát, és lehet egyszerűen lekerekített is. A lényeg, hogy minimum a fél fejedet eltakarja, hogy ne csak a lelked tükre, de még a mimikád is rejtve maradjon az illetéktelen szemek előtt. Szélvédőmosót mondjuk nem árt venni hozzá, mert

ha nagyobb sebességre kapcsolsz a reggeli villamosüldözésben, valószínűleg ártatlan ízeltlábúak halálfala lesz majd a lencséjén.

De legalább nem a szemedből kell majd kivakargatnod őket. Ezeket a szemcsiket egyébként eredetileg szabadtéri sportokhoz találták ki, pont azért, mert a nagy lencse valóban segíthet rajtad a nappal folytatott szélmalomharcban. De hála Kim Kardashiannek meg Carolina Lemkenek és persze Stella McCartneynek és hasonlóan elismert tervező cimboráiknak, ma már stilettóhoz is passzoló fazonokat is választhatsz.

#3. A macskaszem

Nem tudom, a macskaszem formájú szemcsik történetében volt-e már olyan, hogy leszorultak volna a toplistáról, de az biztos, hogy elég multifunkcionális darabról van szó, amely a legtöbb arcformához jól illik. Plusz vitathatatlanul a legnőiesebb darab. Lehetsz vele kifinomult, elegáns, csajos vagy egy igazi girlboss, függően attól, hogy milyen ruhák és kiegészítők alapozzák meg a megjelenésed. Ha igazán bevállalós vagy, mintás keretet választasz az egyébként is feltűnő forma mellé. Ha a klasszikus Audrey Hepburn vonalon mozogsz otthonosabban, akkor mindenképpen fehér keretet válassz a cica formához. De ha igazán lazára akarod venni, akkor kék lencsét lila kerettel is találhatsz. De egy klasszikus full barna, vagy fekete kivitellel sem leszel unalmas.

#4. A kerek

Ha azt hinnéd, a kerek forma kimerül az unásig instázott Ray-Ban fazonban, akkor nagyon tévedsz. Bár tény, hogy elég jól eltalálták és az aktuális divatirányzatokhoz jól passzol, azért rajta kívül is van élet. Ha igazán vagány fazont választanál és a tárcád is nyitott rá, akkor egy kerek lencsés Guccival kiállhatsz kicsit a sorból. De a tizedannyiba kerülő Simons-Wanda fazon is lehet eredetibb megoldás, mint az akciósan vett Ray. Mondjuk bármilyen márkát és árfekvést választasz, ha tudod viselni, akkor biztosan kimaxolod a menőséget ezzel a fazonnal idén.

Szóval, ha még így a nyár derekán nem vetted meg a tökéletes napkukkert, akkor irány a kedvenc üzleted és válassz egy extra fazont, de lehetőleg az imént listázott 4 típust részesítsd előnyben. A retinád is boldog lesz, az outfited is kerekebb lesz, meg különben is, árnyékoljanak kézzel a kajlák.

Itt van még jó kis kontent