7 tetszetős hajszín őszre

Szerző: beautyFY

Inspiráció gyanánt (és az őszi szürkeség elleni heroikus küzdelem jegyében) összegyűjtöttünk néhány tetszetős hajfestést az elmúlt hónapból – ezúttal a saját kollégáink kezei alól.

Bár naptár szerint már régóta vége a nyárnak, mégis kisebb tasliként (tockosként? sallerként?) ért minket a hűvös, szeles idő. Ez azért van, mert

az ember szüntelenül bizakodik egy léleknyugtatóan meleg, kiülős reggelben, a „tavaszi sóhaj pitypang-pelyhében” (by Tóth Árpád) – még akkor is, amikor már elég durván október közepe van.

Annyi vigaszod mindenesetre lehet, hogy ha meleg már nincs is, a napsugarak olykor megcsillanak még játszin a felhők mögött, így legalább a napszemüveg használatára kaphatsz magadtól felhatalmazást.

A hajszín öltöztet

A hajszín döbbenetes mértékben formálja az ember megjelenését, nem szégyen tehát, ha nőként elgondolkozol a változtatáson. Hogy mikor érdemes friss hajszínt beújítani, azon már lehet vitázni, bár hagyományosan a tavaszt és a téli ünnepek előtti időszakot tartják a fodrászok a szezonnak.

Fonatos balayage. Festés: Bosa, Fonat: Eszti (Nagyításhoz katt a képre)

Számtalan írást közöltünk már frizura-témakörben, és most úgy döntöttünk, a sok külföldi vizuális anyag helyett olyan munkákból rakunk össze egy lookbookot, amelyek nálunk készültek az elmúlt hetekben. Minden festés mellé egy rövid szakmai magyarázatot is adunk, amolyan beszámolóként, kontextusba helyezve a látottakat – mert úgy az igazi. A kollégáinkat egyébiránt ismerheted már korábbi cikkeinkből, mivel a legtöbb frizurás, hajfestéses, hajápolásos és egyéb fodrászkodós témában ők is részt vesznek szakértőként.

Így javítja ki egy profi az elszúrt hajfestést

Mint azt talán tudod, a koncepciónk az, hogy kizárólag avatott profikat alkalmazunk az üzletünkben; néhány hónapos képzések helyett a beautyFY-ba szakírányú végzettség, minimum 3 éves szakmai tapasztalat és egy háromkörös felvételi vizsga a beugró. A fotóinkat nem filtereztük, egyetlen hajszálat sem korrigáltunk utómunkával – nagyításért rájuk is kattinthatsz.

#1 Balayage természetes szőkéből

Készítette: Timi

Egy egészséges és szép hatás elérése volt a cél. A hajvég roncsolt volt és töredezett, fénytelen, ezért ombre technikával kölcsönöztünk neki egy természetes, világosított hatást, majd átszíneztük. Megjegyzendő, hogy a hajvég átszínezése valamelyest védi is a haj szerkezetét.

Teljes balayage. Elkövette: Timi (nagyításhoz kattints)

 

#2 Arany ombre

Készítette: Fanka

Az ombréknél fontos szempont, hogy a lenövés láthatóságának megelőzése érdekében a fodrász jó érzékkel megtalálja a tőhöz legközelebb eső árnyalatot. A lenti videón látható haj eredetileg natúr sötétszőke volt, amiből egy természetes hatású átmenetet szeretett volna. Fanka ügyelt arra, hogy a szőke jobbára a járomcsont és az alatti területre kerüljön, így a frizura lágyítja a viselője arcát és „nyitja” a tekintetét.

Infobox: Az arc közelében a világos színek nyitják a tekintetet, vagyis lágyítják az arcvonásokat. Ezzel szemben a sötétebb színek optikailag „zárják”, vagyis keményebbé teszik a vonásokat. Némely esetekben ezért utóbbi öregítheti az arcot, de ez egy bizonyos kor felett ugyanúgy áll a platinaszőkére is, amennyiben az túl harsány.

 

#3 Házi szőke javítása „megbolondított” balayage-ra

Készítette: Timi

Egy másik szalonban elrontott, majd házilag helyrehozni kívánt hajfestést javítottunk. Az átmenet érdekében a tövet is sötétebbre vettük (7-esre, körülbelül az eredeti hajszín közelébe), a végét pedig – a haj állapotának megfelelő oxival és szőkítővel – kíméletesen leszőkítettük. Ezután egy természetes, bézs árnyalatra színeztük, így a haj csillogó lett, és a frizura könnyebb esést kapott.

Nagyításért kattints a képre.

 

#4 Javítés rezes-vörösből arany balayage-ra

Készítette: Fanka

A kiindulópont egy rezes-vöröses szín volt, és a cél a „rókavörös” eltüntetése a hajvégekről. A hajtő sötétítésével tettük még kontrasztosabbá, ami által a frizura egységesebb és természetesebb hatású lett.

beautyFY infobox: A túl sok hamvasító kiszáríthatja a hajat, roncsolhatja a szerkezetét. A hamvasító sampon használata nagyon fontos, de mindig konzultálj a fodrászoddal annak adagolásáról és helyes használatáról!

Szőke festésről, hamvasságról, a lehetséges nehézségekről és fortélyokról egy átfogó anyagot is közöltünk korábban. Ebben számos kérdésre választ kapsz. Tanácsos elolvani, mielőtt fodrászhoz mennél egy ilyen kéréssel.

Így lesz szőke a szőke

 

#5 Lenövés javítása balayage bobra

Készítette: Timi

A vendég kérése az volt, hogy a tő maradjon közel a sötétebb alap hajszínhez, az átmenet pedig legyen természetesebb hatású. A bobbal egy karakteresebb fazont szerettünk volna – a színátmenet és a jellegzetes frizura kombinációja nagyon hatátos lett.

 

#6 Full blonde bobbal

Készítette: BoSa

„Élete szőkéjét” kérte a vendég egy középbarnából. Egy pezsgő bézs árnyalatot képzeltünk el, ami nem csak egy hajszín, de egy életérzés (mondás by BoSa – a szerk.). Olyat szerettünk volna festeni, ami otthoni mosás után sem változtatja meg a színét (tehát nem sárgul be), de persze fontos, hogy otthon is megfelelő termékkel (például 4.5PH-s silver bonacure samponnal) kezelje. A sárgulás megelőzésére egy hideg szőkére való pakolást is ajánlottunk, hogy egészen a következő találkozásig megőrizze a pezsgő bézs hajszínét.

 

#7 Lenövés korrekciója magasra húzott ombrével

Készítette: Eszti

A hajvégek kímélése érdekében ennél az ombre frissítésnél csak a tövet emeltük magasabbra, de az alját már nem szőkítettük le újra. Mivel – szerencsére – rengeteg hajjal dolgoztunk, a kolléganő vékony passzénként haladt. Ahogy mindig elmondjuk, a szép hajszín fontos, de a hajad egészsége még fontosabb. Ha világosítani szeretnél, mindig hallgass a szakember tanácsára!

A kép nagyításához klikkelj!

Ha időpontot szeretnél foglalni, kattints ide, és akár mobiltelefonról, Facebook vagy Google azonosítóval is megteheted.

Itt van még jó kis kontent