Hairstyle

Ezeket a hajakat fogod viselni 2020-ban

By  | 

Elérkeztünk az év utolsó heteihez, ami nem jelent mást, mint hogy a fiókok mélyéről lassan előgurulnak a jövendőmondó varázsgömbök, megébrednek a messzirelátó stílusguruk, és színre lépnek a mindenhez értő divatkreátorok is, akik sorra kezdik gyártani a 2020-as miben és hogyan című cikkeket. Mi pedig itt vagyunk, hogy emészthető szövegkörnyezetbe ágyazva zanzásítsuk a lényeget.

Mondjuk garanciát vállalni semmire sem tudunk, már ami a leírtakat illeti – de azért hisszük, hogy amit a nagyok elképzelnek, az többségében valóban felkerül majd a celebfejekre, utána meg persze mindenki máséra is. De már csak az esélyek növelése érdekében is számos menő frizurát mutatunk, hogy legalább egy kedvedre valót biztosan találhass benne. Így,

ha a 2020-as hajtrendek mást is hoznának a gyakorlatban, a te fejeden már pompázhat valami olyan ékesség, amitől boldogabb és szebb lehetsz.

Az meg nem is annyira számít, ki mit gondol éppen trendinek.

Ezeket a hajakat fogod viselni 2019-ben

Szóval ha azon agyalsz, hogy az új esztendőt már valami ráncfelvarrott, felturbózott, megújított 2.0-ás verzióban köszöntsd-e, akkor a válasz egyértelmű igen. Ehhez nem kell megvárnod, hogy a lentiekben kilistázott tincsestár minden eleme ott legyen a kifutókon és az utcákon. Mi lehozzuk a Harper’s BAZAAR tippjeit, te meg bökj rá a kedvencedre, és kérd hamar a fejedre; ha már ma szebb lehetsz, ne halaszd holnapra.

A teljesség kedvéért a beautyFY üzletvezetője, Timi is szakvéleményt mond a frizurákról. Ha foglalni szeretnétek hozzá, a nevére kattintva megtehetitek.

#1 Napcsókolta árnyalatok

BRONDE

Miért lennél brown vagy blonde, ha lehetsz bronde is? Azaz 70% barna, 30% szőke csodás átmenettel megfestve. És ha most azt mondod, hogy ezt te már 2 éve hordod, csak balayage néven, akkor azt mondom, hogy tulajdonképpen még az is lehet, hogy tényleg, DE! a szakavatottak szerint a bronde akkor sem egy mezei balayage vagy ombre. A lényeg pedig az, hogy ha barna vagy, akkor egy kicsit érdemes fellazítanod a fejeden pompázó sötétséget néhány világosabb, melegebb ,élettelibb tinccsel, aztán nevezd őket, ahogyan szeretnéd.

beautyFY Timi véleménye

Ez a stílus tipikusan az őszre jellemző színeket rejti. Sokkal kedveltebb a barna hajú lányok körében, mert viszonylag egyszerűen feldobja a hajkoronájukat. Ha szereted a változatosságot, a játékosságot, és barna a hajad alapszíne, de félsz attól, hogy esetleg a nagyon szőke hajvégű balayage nem állna jól, akkor kicsit melegebb, esetleg bronzosabb árnyalatokkal tompítható. Ennél a színnél érdemes melegebb hajtövet festeni (egy 6-os szinmélységből lehet érdemes kiindulni), majd szintúgy egy sötétebb, 7-es szinmélységű, 4-es réz árnyalatú szinezővel beárnyalni a végeket. Mindezt a tő és a hajvég közti szakaszon összemosva, hogy legyen benne egy természetes átmenet.

 

VAJSZŐKE

A listát végiggörgetve kijelenthető, hogy jövőre a világosabb, naturálisabb árnyalatoké lesz a főszerep (mint minden évben! 😀 – a szerk.). Ennek egy jellegzetes képviselője az a vajszőke kompozíció, ami ránézésre tűnhet elrontottnak, természetesen napcsókoltnak vagy igazi művészeti alkotásnak – függően attól, hogy ki és milyen megvilágításból nézi. Lényege, hogy a hajtövek mindig sötétebbek, a tincsek hossza pedig a hideg és a mézszőke közötti átmenetes árnyalatokkal alkot természetesnek ható egységet.

beautyFY Timi véleménye

Na ez az a hajszín, amit talán a legtöbb természetesen szőke hajú hölgy szeretne elérni egy festés során, hiszen itt a tövéhez nem is kell hozzányúlni, így megmarad a naturális szépsége. Emellett a végébe belevihető egy kis „napszívta” hatás, ami esetleg a kontúrt is lágyítja az arc körül, és nem mellesleg fiatalít. Az arc melletti, világosabb tincsek a szemekre vonják a tekintetet. Ezt a hajszint például 12-es sorozatú, abszolút szőke kategóriájú festékekkel is el lehet érni, de az sem mindegy, milyen erejű oxival végezzük a munkát.

THE MONEY PIECE

Én meg mernék rá esküdni, hogy Beyoncé haja mindig is pontosan ugyanilyen volt, de persze azt is elhiszem, ha szakavatott szemek szerint ez nem igaz. A lényeg, hogy a csoda az arcát keretező világosításban rejlik, ami húszhúszra állítólag gigatrend lesz. Előnye, hogy kevés szőkítővel nagy változás érhető el, hiszen a reflektorfényben pompázó tincsek egészen más, üde fényt vetnek az arcra.

HAZE GLAZING

Ez a technika akkor is megcsillanó napsugarakat tud varázsolni a hajadra, ha egyébként éppen tök sötétben ülsz otthon a neon mellett. Az elővilágosított haj kap egy meleg fátyolosítást, melynek következtében mindig olyan lesz, mintha a nap cirógatná a tincseidet. A számbavehető színek palettája az összes alapszínt tartalmazza, megbolondítva őket egy kis fátyolos melegséggel.

Réz és vörösesbarna

Bella Hadid, megirigyelve testvére világos tincseit szintén a szőkülés útjára lépett. Ami veszélyes vállalkozás volt, hiszen eredendően elég sötét hajjal és világos szemekkel rendelkezik, ami akár hajlamosíthatná is valamiféle indokolatlan vörös, vagy egy egészen művi szőke árnyalat kiütközésére tincseiben. De nem így lett, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy

nem búcsúban lőtt kuponért festették a haját az online kurzuson minősítést szerző fodrászok.

Szóval a búza, a réz és a mézszőke nála valahogy tud úgy ötvöződni, ahogy ahhoz kell, hogy természetes szépsége ne szenvedjen csorbát.

#2 Az örök BOB

ASZIMMETRIKUS BOB

Az aszimmetrikus bob a short bob és long bob kajla unokatestvére lehet, aki báját eltérő feleiben tudja megmutatni igazán. Míg az egyik oldal fülvonal alatt végződik, addig a másik a nyakad mentén hosszan leomolhat. A választékod ez esetben a drámai hatás kedvéért a hosszabb oldal javára lehet szélesebb. A kész frizurát pedig viselheted szög egyenes vagy vadabb napjaidon kacéran hullámos kivitelben.

FRANCIA (BOB) LÁNY

A népes bob család egy újabb tagja is felkerül a 2020-as trendlistára a jövendölések szerint. Olybá tűnik, a Gatsby-féle, géles csillogás és a ’70-es évek high shine trendje mellé a francia lányok múltidéző bája és szépsége is befér. A szigorúan fül alatt metszett, bohém hullámokkal megbolondított, és kacska frufruval keretezett frizurát persze csak akkor érdemes választanod, ha teljes megjelenésed is alá tudod rendelni a hajad által kölcsönzött személyiségnek.

beautyFY Timi véleménye

Ezt a frizurát igencsak tudni kell viselni, hiszen oké, hogy bob, és azt valljuk, mindenkinek jól áll, de ahogy a pixie frizurának, úgy a bobnak is meg kell találni a hozzád illő variációját. Ha kerek az arcod, akkor én fodrászként kevésbé ajánlom, hisz még jobban kerekíti. Ebben az esetben érdemesebb egy longbobot bejátszani, míg ha ovális az arcformád, és éppen teltebbnek mutatnád, akkor ezzel a frizkóval nem lőhetsz mellé. Ha pedig még a francia stíl is közel áll hozzád, akkor ezt épp neked találták ki. A fentiek mellett ráadásul ad egy fiatalos, bohókás kisugárzást, amit a magas homlok egy jó frufruval még játékosabbá tehet.

A 20 legmenőbb frufru és hajzuhatag

ÁLLKAPOCSCSONTIG ÉRŐ BOB

Ha Kaia Gerber valami mellett leteszi a voksát, akkor arról sejteni lehet, hogy fogjuk még látni az utcán, vagy akár kérni is a fodrásztól. A kaliforniai beach girl loboncot elég karakteres fazonért sikerült dobnia Cindy Crawford gyönyörű lányának, aki ezzel a váltással valószínűleg a betöltött 18. életévét szerette volna nyomatékosítani megjelenésében is. Hiszen ez a haj pont ilyesfajta váltásra tökéletes, mivel az arc sokkal erősebb karaktert kap tőle, a vonások sokkal határozottabbak lesznek. Éppen ezért ennél a frizuránál az arcforma, mint hozott anyag sem elhanyagolható tényező.

LOB

Még mindig bob, de most a klasszikus, évek óta pörgő hosszú változata, ami a jelek szerint nem kerül ki a fodrászkezek napi rutinjából. Előnyét, hátrányát, szépségét, maceráit már oda-vissza kiveséztük ezer cikkben (de itt legalábbis mindenképpen), szóval ha vannak benned kétségek, de ez állna hozzád a legközelebb, olvass utána.

TÜNDÖKLŐ ’70-ES ÉVEK

A vállig érő, fél-hosszúnak becézett frizurahossz az egyik legvagányabb választás lehet bárkinek, hiszen már nem rövid, viszont még nem is annyira hosszú, hogy egy órával a hajmosás után – látszólag ápolatlanul –  a fejedre töppedjen. Hullámosan szexi, szőkén és arany vagy karamell árnyalatokban pedig kifejezetten üde és tekintetvonzó lehet. Némi hajfénnyel megtámogatva pedig kizárt, hogy ne te tündökölj vele a legfényesebben. Gondolj csak Margot Robbiera, aki ha éppen nem dívás hajzuhataggal hódít, akkor ennek a hajviseletnek a legszikrázóbb nagykövete.

beautyFY Timi véleménye

Egyszerü, de nagyszerü. Azoknak, akiknek macera a hosszú haj, de nem szeretik a rövidet, telitalálat, hiszen ez még épp kezelhő. Valljuk be, minden színben elég trendi; lehet egyenes vagy hullámos, sütheted jobbról-balról – mindig tartja a fazont, és egy örök trend a lányok körében. Akár kerek, akár hosszúkás az arcod, csak a javadat szolgálja, ami pedig a színeket illeti, ombre-vel és balayage-zsal ez a fazon még jobban kihangsúlyozható. Egyszinű hajnál pedig kifinomult eleganciát is kölcsönöz viselőjének.

GÉLES CSILLOGÁS

A kevesebb szinte mindig több, kivéve, amikor a sok mégtöbb. Így például a vizes csillogáshoz szükséges fixálók alkalmazása esetén. Ilyenkor kár spórolni, hiszen ezeknek a hajaknak a szépsége pontosan abban rejlik, hogy a fejeden bukósisak-tartású egységet alkot a tincstömeg, amelyből egy szálnak sincs esélye elmozdulni. És elvileg ez is menő lesz jövőre. Ha máskor nem, farsangkor.

DECONSTRUCTURED LUXE

A struktúrálatlan luxus valahol az első generációs Charlie Angyalairól ugorhat be először, de kicsit messzebbre gondolva a ’60-as, ’70-es években is ott voltak azok a nehezen értelmezhető kialakítások, amiket aztán a 90’ évek punkjai modernizáltak. A haj egy kicsit hullámos, a frufru egy kicsit olyan, mint ami magától száradt, az egész valahogy összességében elég hanyag, mégis ott bujkál benne valamiféle luxe hatás is (állítólag).

#3 Frufruk

KÖNNYÍTETT FRUFRU

Ha gondolkozol egy teli frufrun, viszont félsz attól, hogy túl sok, túl nehéz és túl végleges döntés lenne, akkor jó hír számodra, hogy egy könnyített verzió és némi csalás segítségével juthat és maradhat is egyszerre. Ha a szemöldökvonalad alatt végződő tincsek (amik a ki nem szedett szálakat szépen takarják, de még éppen kilátsz alóluk) egyenletesen, de kicsit azért hézagosan fedik a homlokod, akkor az optikai keretezés tökéletesen működhet. Viszont a hajad mennyiségéből fele annyit is elegendő a frufrusítás oltárán beáldoznod, mint egy valóban tömör vágás esetében. Ráadásul ebben a formában a homloktakarást könnyebben félre is fésülheted, ha aznap éppen nem kívánod.

beautyFY Timi véleménye

Kifejezetten azoknak ajánlom, akik ovális – vagy hosszúkás arcformával rendelkeznek, esetleg még magas homlokkal is, hiszen a frufru az, ami igazán keretbe foglalja az arcunkat. Érdemes elgondolkozni, hogy a „lengébb” vagy a „tömörebb” változatát kívánod-e jobban. A lengébb főként azoknak jó, akik semmikép nem bírják, ha melegíti a homlokukat, a tömörebb pedig azoknak ajánlott, akiknek a rohanós hétköznapokban is belefér, hogy reggelente beszárítsák, kivasalják.

MIKRO FRUFRU

A frufrus frizurákra gyakran sütik rá, hogy leszűkítik az arcformát, és a szép pofikból túl sokat fognak le. A mikro frufru ezzel dacolva megnyitja az arcot, kihangsúlyozza a szemet és a szemöldököt, keretbe foglalva, kiemelve mindent, ami egyébként is szép. Rövid, félhosszú és hosszú hajjal párosítva egyaránt jó választás lehet. Viselned persze már neked kell tudni.

#4 Az örök joker

A JESSICA BIEL-HAJ

Na jó, ezt csak én neveztem így el, mert tisztességes, polgári neve tulajdonképpen nincs is. Viszont ha Jessicára gondolunk, nagyjából mindenkinek ugyanúgy jelenik meg: hosszú, kicsit hullámos, kicsit lépcsőzött, “most jövök a partról” hajjal. Ez pedig jövőre is menő lesz. Csak legyen hozzá elég hajad.

beautyFY Timi véleménye

Számomra (mint fodrász számára) ez a fazon a tökéletes női frizura. Kellően játékos, nőies és szexi. Festésnél érdemes ennél a fazonnál az arcba eső tincsekbe világosabb paneleket tenni, igy kihangsúlyozni a fazont és a tekintetet. Ovális, kerek, hosszúkás arc – ennél a fazonnál nem szempont. Sütheted, hullámosíthatod, egyenesítheted – ez bárhol, bármikor megállja a helyét. Egy jól eltalált színnel még dívásabb lehetsz: előny, ha sötétebb a hajszíned, mondjuk egy 6-7-es személyiség körül (azaz sima szőke), így jobban érvényesülnek benne a világosabb panelek. Persze nem muszáj pont szőkét rakni, mert ha neked a rézvörös tetszik, akár azzal is beárnyalhatjátok. 

A lényeg, hogy amint a 15 állomáson átívelő trendkörkép mutatja, jövőre leginkább szőkülünk és hajat növesztünk majd. Hiszen sem a sötét, sem pedig a rövid tincsekről nem esett egy árva szó sem.

7 tetszetős hajszín őszre

Az eredeti cikket itt olvashatod.

Az adatvédelmi tájékoztatónkban elolvashatod a jogszabályoknak megfelelő adatvédelmi irányelveinket. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás