10 erősen ajánlott rövid fazon 2020-ra

Szerző: Fresa

Epekedve várod az új esztendőt, hogy valami mást kapj, mint idén, és te magad is vágysz egy kis átalakulásra, de a hajad nem akar ebben partner lenni? Nem te vagy az egyetlen, akinek váll alá sosem sikerül növeszteni a tincseit. És abban a klubban is vannak bőven, ahola kísérletezgetések mindig visszavezetnek a rövid hajhoz. Ezért se magad, se a loboncod ne okold. Hiszen váll felett is villanthatsz ékszerként tündöklő hajkoronát.

Szerintem hibás az a berögződés, hogy a hosszú hajban több lehetőség van, mint egy pár centis, egy fül alá (vagy épp egy váll fölé) érőben. Talán inkább fordítva. Hiszen a hosszabb, dúsabb, súlyosabb hajkorona amilyen szép, olyannyira macerás is lehet a mindennapokban.

Ezért elég gyakran kerül elő a hajgumi, jobb esetben egy hajtű, vagy egy díszesebb csatt, ami oly’ rövidre tudja elcsalni a leghosszabb zuhatagot is, mintha az éppencsak szárba szökkent volna a kobakodon.

Rövid haj pávör!

Ráadásul egy hosszabb haj sem tud igazán többet, mint a rövid, hiszen mindkettő lehet egyenes, esetleg göndör, vagy valamilyen formában feltűzött.

És akkor a hajszárítási idő csökkenéséről, a hajfestés könnyebbségeiről, a lakásban kallódó kósza hajszálak drasztikus megtizedelődéséről már nem is beszélek. Jó, a palid lehet kicsit húzni fogja a száját, ha a korábbi királylány-hajat valami dögösre cseréled, de

amint felméri, hogy nem lesz tele a tincseiddel a szája alvás közben, máris óriási rajongója lesz egy rövidebb hajú verziódnak.

Szóval új év, új én, hozzá meg új séró. Jöjjön néhány erősen ajánlott fazon húszhúszra.

Az igazán minik

#1. Klasszikus pixie

Ha igazán bevállalósan indítanád életed hátralévő részét, akár már holnap, akkor vegyél egy nagy levegőt, keress valakit, akinek a szeme is jól mér és az ollója is jól vág, aztán jöjjön, aminek jönnie kell. Aki egy ilyen pixiet bevállal, az előtt nincs lehetetlen. Ha erősebb, határozottabb, karakteresebb megjelenésre vágysz, akkor ezzel a hajjal biztosan egy lépéssel közelebb kerülhetsz hozzá. Az erősen oldalról indított, laza választék és az egészet bebiztosító hajspray egyből megoldja a szigorú, mégis nőies megjelenésed. Meg a lefolyóba szorult hajszálak ügyét is.

#2. Finger Waves Pixie

Ha tovább nyargalásznál ezeken az aprócska hullámokon, akkor a pixied egy kicsit fel is turbózhatod olykor-olykor némi finger wavesként jegyzett okosítással. Az biztos, hogy

az időutazásod nem marad majd észrevétlen a hosszan, egyenesen lógatott hajak tömegében.

És máris van két variációd egy alig több, mint 2 cm-es frizurára. A választék és a fixáláshoz szükséges hajspray ezesetben is alapvető kellékei a kompozíciónak. Viszont egy göndörítő és néhány hajcsatt sem ártalmas, ha kézközelben van. 2 ujjnyi egységekben gondolkodva, azokat forró vassal hullámosra díszítve, majd hajcsattal fixálva könnyen életre hívható a hullámos fazon, amit már csak stabilizálni kell, hiszen ez nem az a szélfutta haj kategória.

#3. Természetes hatású pixie

Ha már próbáltad lenyalva (a szó legstílusosabb értelmében) és gatsby-hullámokkal megtámogatva, akkor érdemes a maga természetes állapotában is kipróbálnod a rövid hajat. Kicsit rászárítasz, belesimogatsz jobbról-balról, némi fixálóval tincsezed, aztán köszönöd szépen, indulsz a dolgodra. Vagy ha mindenképpen szeretnél még egy kicsit a tükör előtt állni, akkor inkább a sminked tökéletesítgeted még, hiszen ez a haj bámulatosan kiemeli az arcot.

Bob variációk

#4. Rövid és tükörsima

Jövőre nagyjából mindegy, mennyire lesz rövid a hajad, az kétségtelen, hogy valamiféle hajformázó kell majd hozzá, hogy tükörfényes legyen a minizuhatagod. Már a pixinél is azzal kezdtem, hogy nyald le és fényesítsd (bár ott még talán szebben fogalmaztam), ez pedig akkor sincs másként, ha a hosszt füled magasságától lejjebb nem adnád. Mondjuk nehéz lenne azt mondani, hogy egy ilyen frizura nem elegáns, és nem vonzza a tekintetet. Csak azt tudnám,

egy gyerekhurcolós, fel-le rohangálós, mindenhová rohanva érkező napon egy ilyen frizura mitől marad ilyen?

#5. Könnyített végű, egyenes

Bella Hadid hajszínváltása mellett az új fazon talán kicsit el is sikkadt, pedig érdemes lekövetni, hiszen jövőre – nem meglepő módon – ez is közkedvelt lesz. Legalábbis ezt mondják. Laikus szemmel ránézve mondjuk nagy varázslat nincs a történetben. Full egyenes, követi a fejformát, lapos és kész. De ha a végét jobban megnézed, akkor ott van valamiféle trükközés, amitől az egész kompozíció egy kicsit könnyedebb lesz annál, mint egy tömör vágás esetében lenne. Ez első blikkre nem jelent óriási változást, de ha azt is észreveszed, hogy valakiről hiányzik a szempillaspirál, akkor valószínűleg ezt a különbséget is érzed.

#6. A természetesen egyenes

A naturális mostanában minden témakörben kezd divat lenni – a hajszerkezetünk örömére a frizuratrendekben is. Ezesetben pedig oly módon, hogy még a lehető legegyenesebbet is ki tudd hozni a hajadból. Ehhez annyi a dolgod, hogy hajmosás után a finoman áttörölt hajad óvatosan kifésülöd, középen kettéválasztod, és mindkét oldalon a füled mögé helyezve hagyod megszáradni. A tudatosan szexi laposság garantált, és váll fölé érő hossz esetében még az egyenességgel sem lesz baj. Főleg, ha kellően balzsamozott és hidratált ahhoz a hajad, hogy a száraz végek ne kunkorodjanak össze-vissza.

Csaló elemek

#7. A mini konty

Egy újabb frizura, ami celebfejről érkezik a hétköznapokba. A minikonty korábban nagyjából cikinek számított, hiszen

a rosszmájúak szemében arról árulkodott, hogy még egy tisztességes lófarokhoz sincs elég hajad.

Persze ezzel együtt is jobban jöttél ki vele már akkortájt is, ha összeügyeskedtél egy mini bunnak hajtogatott kis formációt, mintha egy 3 cm-es kis copfocskára akartál volna büszke lenni. Mióta viszont Hailey Baldwin viseli, na azóta kifejezetten menő. Szóval ne félj, rövid haj esetén sem kell kukáznod a hajgumi-gyűjteményed.

#8.  Karakteres választék + bob

A hosszú hajnál – hajtőemelő hatása miatt – egyébként is gyakori a teljesen félrehúzott választék, de most úgy fest, a rövidebb fazonok esetében is bekúszik ez a trend a fodrászszalonokba. Egyébként áldásos volumennövelő hatását ez esetben is szuperül ki tudja fejteni, arról nem beszélve, hogy a dúsabbra hagyott oldal arcodat keretező tincseibe egy finom természetes hullám is kerül még az átrendezésnek köszönhetően.

Végre egy haj, amitől nem várjuk el, hogy tükörfényesen lapuljon a fejünkre egész nap.

#9. Texturált frufru

A texturált frufru szintén egy olyan segédeszköz, amely arra is szolgál, hogy a hajad kevésbé tűnjön laposnak. Jellegzetessége, hogy középen nyitottabb, a szélek felé pedig egyre tömörebben vágott, így foglalva keretbe az arcodat anélkül, hogy túlzottan lezárná azt. Az alkalmazott kikönnyítéseknek köszönhetően sokkal játékosabb, természetesebb, könnyedebb hatás érhető el, mint egy tömör frufru esetében. Ezért cserébe mondjuk be kell áldoznod a szemöldökíved mutogatását, meh.

+1 akiket már nem kell bemutatnom

A tengerparti hullámok, a finoman göndörített lob, az éppenhogy hullámot felvonultató bob, a félkonty és a klasszikus, egyenes bob egyszerűen levakarhatatlan elemei a látképnek már évek óta. Amivel persze semmi baj. Ha biztosra mennél, ezeket is választhatod, vagy éppen megtarthatod, hiszen semmit se von le az értékükből, hogy nem ma vitte őket kifutóra valamelyik VS modell.

A témáról itt olvashattok még.

Itt van még jó kis kontent