6 minőségi, last minute ajándék a stílusos spanodnak

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

Részint konkrét termékajánló, de inkább egy rakás tanács jövend, arra az eshetőségre, ha le vagy maradva pár ajándékkal, és ötlet kéne ASAP. A lenti termékkategóriák mindegyike betakarítható jóárasítva is a lelombozó aluljárók gyanús kofáinál, de mi most inkább arra mentünk rá, hogy minőségi márkákra adjunk tippeket viszonylag elfogadható áron.

A lenti termékek nem biztos, hogy a legaktuálisabbak akkor, ha a Tesco M és L méretű tojásai között vagy kénytelen grammra visszaosztani a fajlagos árkülönbséget, hogy eldönthesd, a nagyból vegyél nyégyszázhúszért vagy a közepesből háromötvenért. Arra akarunk példákat mutatni, hogy

nívós, minőségi márkák cuccaiból akkor is érdemes lehet szemezgetni, ha 300 000 forintos zakóra perpillanat nem telik.

Talán nem hinnéd, de egy gyerekkori jóbarátot esetleg anélkül is meg tudsz vendégelni valami exkluzívabb mókára, hogy airbnb-be kéne adnod a kisszobát.

Nem mind arany, ami snájdig

Félreértés, hogy a nagy márkáknál mindent a gyémánt árában mérnek. Ha okosan válogatsz, kiegészítők között bizony a luxus brandek kínálatában is fellelsz olyat, ami minőségi és menő egyben, mindazonáltal kijön egy popcornozással egybekötött mozis randevú vagy egy közepesen szar konzoljáték forintjaiból. Ezek a cuccok ráadásul nem csak vagányak, de többnyire tartósak is, hacsak a csajod szakítás után nem dobja ki őket a picsába (mint nekem a fekete, hasított bőr Boggi kesztyűmet, a rohadt életbe).

#1 Menő hasított bőr kesztyű

Tipp: Strellson barna hasított bőr kesztyű

Ennyibe fáj: kb. 16 rugó

A hagyományos bőrkesztyű is oké, de szerintünk a velúr a maga finomságában egy fokkal elegánsabb. Fontos, hogy színnél abból indulj ki, a kiszemelt barát milyen stílusban öltözködik. A Strellson egy roppant minőségi márka, ha tőlük választasz valamit, aligha tudsz mellé pattintani. A fenti kesztyű kimondottan olcsónak számít a kínálatukban, jegyzem meg.

#2 Valami márkás öv

Tipp: Wormland cognac bőröv

Ennyibe fáj: 10 rugó

Az öv tipikusan az a kategória, amit a gyártók nagy része nem akar a csillagos égig felárazni. Nyilván nem fogsz Armanit venni ezer forintért, de mondjuk egy német Wormland már kijöhet egy tizesből.

#3 Márkás nyakkendő

Tipp: Wormland kötött nyakkendő

Ennyibe fáj: 10 rugó

A Wormlandnak elég jó cuccai vannak, írtunk is róla a feltörekvő német márkákat összegző anyagunkban, meg elég sok hírgyűjteményben is, amelyekben általában a vagány képanyagaikkal szerepeltek. A kötött nyakkendőt persze tudni kell viselni, de ha a spanod stílusától nem áll távol az ilyen ánkonvensönel móka, adj neki egy ilyet.

#4 Mandzsettagomb

Tipp: Boggi Milano mandzsettagomb

Ennyibe fáj: 7 rugó (+5 rugó a kiválasztott betű)

Ha a kiszemelt szuperelegánsban küldi, akkor nem rossz ötlet egy vagány, akár monogramos mandzsettagombbal betalálni az ünnepekre. A betűvel egy kicsit személyre szabható a dolog, de mégsem hivalkodó – cserébe mondhatja, hogy az egyik legmenőbb olasz luxusmárkát viseli.

#5 Pusztítóan finom parfüm

Tipp: Dolce&Gabbana pour Homme 75 ml

Ennyibe fáj: 16 rugó

Parfümből sem kell feltételenül a legnagyobb kiszerelést megtámadni. Ajándékról van szó;

ez inkább egy gesztus, esetleg ötletadás, de semmiképpen nem az a cél, hogy a következő 10 évre megold a testszaggal kapcsolatos problémáit.

75 milis kiszerelésből simán találni elérhető áron a legnagyobb márkák kínálatából is. A fenti, klasszikus Dolce például az egyik legjobb parfüm a világtörténelemben, és karácsonyi akcióban 16 rugóért megvehető nem mondjuk ki, hol.

#6 Minőségi cipőtisztító szett

Tipp: Sapphire Madeille gift box

Ennyibe fáj: 12 000 Ft

Nemrégiben beszélgettem az egyik magyar kézműves cipőgyártó menedzserével, aki egy kérdésemre azzal ábrándított ki, hogy

Magyarországon gyakorlatilag nem lehet kapni olyan cipőtisztító szettet, amivel érdemben hozzá illene nyúlni egy minőségi bőrcipőhöz.

Ez elég demoralizáló, mondjuk ki, mert hát a cipő megérdemli a törődést. Ha a célszemély számára fontos a lábbeli (és miért ne lenne az), tökéletes ajándék egy ilyen darab. Ennél a gyártónál elérhetők drágább szettek is, és egyébként némi keresés után magyar shopot is találsz, ahol megrendelheted.

A kiemelt a Boggi Milano kampányából van.

Itt van még jó kis kontent